YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sacit Kayasu: Darbeciler ölene kadar cezaevinde kalmalı

Kenan Evren hakkında iddianame hazırladıktan sonra meslekten ihraç edilen eski Savcı Sacit Kayasu, 12 Eylül...

Sacit Kayasu: Darbeciler ölene kadar cezaevinde kalmalı

Kenan Evren hakkında iddianame hazırladıktan sonra meslekten ihraç edilen eski Savcı Sacit Kayasu, 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin iddianamenin kabul edilmesiyle haklılığının ortaya çıktığını belirtti. Her suçun bir cezası olduğunu söyleyen Kayasu, "Kenan Evren müebbet hapis almalı, ölene kadar cezaevinde kalmalı.” dedi.
Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, dün 12 Eylül darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya’nın şüpheli olarak yer aldığı iddianameyi kabul etti. İddianamenin kabulü, Kenan Evren'in anayasal suç işlediğine dair iddianame hazırlayarak, 12 Eylül yöneticilerinin yargılanmasını isteyen eski savcı Sacit Kayasu için farklı bir anlamı oldu.
Haklılığının ortaya çıktığını söyleyen Kayasu, iddianamenin kabulüyle kendi adına değil, millet adına sevinç duyduğunu aktardı.
Bu olay sebebiyle meslekten ihraç edildiğini hatırlatan Kayasu, “Mesleğe tekrar iade edilmedikten sonra benim acımdan mutlu olacak bir şey yok. Ben haksız bir şekilde muameleye maruz kaldım. Bunun haksız olduğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından kabul edildi. Buna rağmen mesleğe iade edilmedim. Benim haklılığım ortaya çıktı. Bugünkü iktidarın da beni tekrar savcılığa iade edilmesini bekliyorum.” diye konuştu.
Böyle bir davadan dolayı, millet adına çok mutlu olduğunu vurgulayan Sacit Kayasu, darbenin mağduru milyonlarca insanın mağduriyetlerinin bir nebze de olsa giderileceğini ifade etti. Toplumun darbecilerin hapse girmesini istediğini aktaran Kayasu, darbecilerin müebbet hapisle cezalandırılması ve ölene kadar cezaevinde kalması gerektiğini söyledi.
Referandum döneminde Evren ve arkadaşlarının zaman aşımından dolayı yargılanamayacağını söyleyen hukukçulara da gönderme yapan Kayasu sözlerini şöyle tamamladı: “Zaman aşımı yok. Hukuk evrenseldir. Siz bir şahsı veya kurumu yargı önüne çıkartamıyorsanız, bir engel varsa zaman aşımı işlemez. Bu genel bir hukuk kuralıdır. Geçici 15. madde bunların yargılaması engel. Bunu herkes kabul ediyor. Bu engel varken dava acılamayacağına göre zaman aşımı nasıl işleyebilir. Buna katılmak mümkün değildi. Türkiye’de Hukuk siyasi görüşe göre farklı yorumlanıyor. Bunu hukuka yansıttığınız anda hukuk hukuk olmaktan çıkar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler