KADIN

Sağılmış Sütünüzün Kalitesini Artırmak

Kaliteyi artırmak için sütleri cam yada daha serti, açık yada bulanık plastik şişeler içeren saklama yada besleme kaplarında muhafaza edin.

Sağılmış Sütünüzün Kalitesini Artırmak

Kaliteyi artırmak için sütleri cam yada daha serti, açık yada bulanık plastik şişeler içeren saklama yada besleme kaplarında muhafaza edin. Böylelikle sütün bileşenlerini kaybetmesini minimize etmiş olursunuz.

Sütün kalitesini arttırmak isteyen annelerin plastik saklama kapları kullanmaktan uzak durması gerekir. Plastik kaplarda saklanan sütte yağın ve yağda çözünen vitaminlerin kaybolma olasılığı artmaktadır. (Arnold, 1999) Bebek için bu sütün hazır sütten daha faydalı olduğunu bilen anneler saklama kutuları konusunda uygun çözümler bulmuşlardır.
Sütün ısıtılması sırasında vitaminler kaybolur. Çok fazla ısıda yada mikrodalgada süt ısıtılmamalıdır. Sütün içinde olan özellikle C vitamini gibi bileşenleri etkisiz hale getirir.

Aradaki bağ nasıl etkilenir?
Bazı insanlar bebekler biberonla beslendiklerinde anne ile arasındaki bağda problemlerin olabileceğini düşünmektedir. Anne ile bebek her emzirme öncesi mücadele veriyor ve sonunda göz yaşlarıyla ayrılıyorlarsa, ikisi arasındaki bağ zarar görür. Bazı durumlarda bebek biberonla beslediğinde anne ile arasındaki bağ güçlenir.

Emzirmenin anneyle bebek arasındaki bağı güçlendirdiği düşüncesi emzirme sırasında fiziksel temaslarının oldukça güçlü olmasından kaynaklanır. Benim bebeklerini biberonla besleyen annelere tavsiyem bebeklerini ister anne sütüyle ister hazır sütle beslesinler, bebeğin yeteri kadar beslendiğinden emin olmaları gerektiğidir. Bebek biberonu tutabilecek kadar büyüse bile benim tavsiyem annelerin her zaman bebeklerini kolları arasında beslemeleridir. Biberonla beslenen bebekler ten temasının zevkini hem beslenme süreleri içinde hem de diğer zamanlarda çıkarabilirler. Bebeği çıplak teninize değecek bir şekilde tutmak kaçırılmayacak bir deneyimdir.

Araştırmalara göre anne sütünde bebeğin görüşünün gelişimini sağlayacak bileşenler bulunmaktadır. Her iki göğüsten de bebeğin emmesini sağlamak her iki gözünün eşit bir şekilde gelişmesini sağlar. Bebeğinizi biberonla beslerken aynı pozisyonda olmaya dikkat edin böylece bu gelişimi hızlandırmaya yardım eder..
Bebeğiniz göğsünüzü kabul edecek mi?
İyi bir laktasyon uzmanlarına göre bebeğinizin verimli bir şekilde hemen emmesi beklenen bir durum değildir. Bazı bebeklerin dört aylıktan itibaren emmeye başladıklarını duydum.

Bebeğinizi emzirmeyi ne zaman bırakacağınızı nasıl anlayacaksınız? Buna karar verecek olanın siz olduğunu unutmayın ama yinede tecrübeli laktasyon uzmanlarından yardım alın. Bazı anneler için bebeklerini sütten kesip biberonla beslemek daha iyidir. Bazı anneler için ise sütleri yeterli değildir. Ve bu nedenle normal beslenme arasında emzirmekten mutluluk duyarlar.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler