Sağlık Haberleri Ve Son Dakika Sağlık Haberleri

Sağlık Haberleri Ve Son Dakika Sağlık Haberleri

Sağlık Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sağlık Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sağlık Haberleri

Sağlık Bakanlığı'ndan 'kronik hastalık tarama verileri' açıklaması! 10 milyonu aşkın kişi tarandı

Sağlık Bakanlığı, 8 bin 255 Aile Sağlığı Merkezi ve 29 bin 74 aile hekimliği birimi tarafından 1 Kasım-31 Ocak tarihleri arasında 10 milyon 564 bin 192 kişiye kronik hastalık taraması ve izlem gerçekleştirildiğini açıkladı.

Haber

Libidoyu tavan yaptırıyor! Afrodizyak etkili 7 besin

Doğanın bize sunduğu mucize besinler zihinsel sağlıktan kalp sağlığına, hafızayı kuvvetlendirmeden kanser oluşumunu önlemeye kadar büyük fayda sağlıyor. Cinsel hayatınızı canlı tutmak da sağlığınızı korumaktan ve bazı özel besinleri tüketmekten geçiyor. Cinsel performans düşüklüğü yaşayan veya canlılık katmak isteyenlere özel afrodizyak etkili olduğu söylenen 7 besini haberimizde derledik.

Kadin

Çocuklarda geçmeyen öksürüğe dikkat! Bu belirtiler varsa vakit kaybetmeyin

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Kilim, çocuklarda uzun süren öksürüğün ciddi sağlık sorunlarına işaret edebileceği konusunda aileleri uyardı.

Kadin

Soğan almadan önce bunları bilmelisiniz: Soğan hakkında hiç duymadığınız 6 önemli ipucu!

Sülfür ailesinden olan soğan, zencefil ve sarımsakla birlikte vücudu bakterilerden temizlemeye, onarmaya ve detoksifiye etmeye yardım eder. Yemeklerin vazgeçilmezi olarak da bilinen soğan, sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çekiyor. Soğan almadan önce bilmeniz gereken 6 önemli ipucunu dikkate alarak hem daha taze hem de daha faydalı soğanlar alabilirsiniz.

Yemek

Sağlık

Sağlık Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sağlık Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

20 yıl sonra da beraber olmak için kazanmanız gereken 5 alışkanlık!

Mutlu ve uzun ömürlü bir ilişki için her iki tarafında dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Çiftler ilişkilerinde doğası gereği bazen inişli çıkışlı çıkışlı dönemler yaşayabiliyor. Böyle zamanlarda nasıl tepki verdiğiniz ilişkinizin geleceği açısından büyük öneme sahip. Eğer onlarca yıl sonra da partnerinizle birlikte olmak istiyorsanız, bugünden başlamanız gereken 5 alışkanlık...

Kadin

'Bir şey olmaz' demeyin! Hamilelikte erken doğum riskini tetikliyor

Hamilelikte beslenme süreçlerine ilişkin uyarılarda bulunan Diyetisyen Şule Bozkurt, "Beslenmenin yetersiz kaldığı durumlarda bebek gelişemez hem düşük riski hem gelişme geriliği, erken doğum riski artabilirken anne ve bebek açısından oldukça sıkıntılı bir durum." dedi. Bozkurt, bitki çaylarının bazılarının rahim kasılmalarını uyararak erken doğum riskini tetikleyebildiği konusunda anne adaylarına uyarıda bulundu.

Kadin

Kilo veremiyorsanız dikkat! Sebebi bu vitamin eksikliği olabilir

B12 vitamininin enerji üretiminde, sinir sistemi sağlığında ve yağ metabolizmasında önemli bir rol oynadığını belirten Diyetisyen Melisa Karataş, "Kişide B12 seviyeleri düşükse, metabolizma yavaşlar ve vücut daha az enerji harcar. Bu da kilo vermeyi zorlaştırır. Ayrıca, B12 eksikliği kas kaybına yol açarak yağ oranının artmasına neden olabilir" dedi.

Kadin

Dikkat! Sosyal medya diyetleri çocuklar için risk oluşturuyor!

Pediatri Diyetisyeni Doç. Dr. Taygun Dayı, sosyal medya platformlarında popüler kişilerin önerdiği diyetlerin, çocukların ve gençlerin sağlığına zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Kadin

TÜİK açıkladı: 3 büyükşehir listenin başında! Sayı giderek artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülkede tek başına yaşayan bireylerin sayısı 2023 itibarıyla 5 milyon 192 bin 825'e ulaştı. Son 10 yılda yalnız yaşayanların oranı yüzde 77.2 oranında arttı. Bu noktada beslenme alışkanlıkları da olumsuz etkilenmeye başladı.

Haber

Salata, çorba veya çay olarak tüketilebiliyor: Doğal şifa kaynağı! İçinde yok yok: A, C, E ve B vitamini...

Yemiş otu, kanserle mücadelede güçlü bir destek sunarken, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Zengin antioksidanlar ve besleyici bileşenlerle dolu bu doğal şifa kaynağı, sağlıklı yaşam için vazgeçilmez bir bitki olarak öne çıkıyor.

Haber

Nemli ve dolgun bir cilt için doğru ürünler seçin! İşte cilt sağlığı için en önemli unsur...

Soğuk havanın ve düşük nem oranlarının cilt üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Nermin Bahat, kış aylarında cildin nem dengesini korumanın büyük önem taşıdığını söyledi. Kış mevsiminde sert hava koşullarının cildin üst tabakasını kurutarak doğal bariyerini zayıflattığını ifade eden Dr. Bahat, bunun sonucunda ciltte tahriş, kızarıklık ve hassasiyet gibi problemlerin ortaya çıkabileceğini belirterek "Cildi nemlendirmek için doğru ürünleri seçin" dedi.

Kadin

Avokadonun çekirdeğini sakın çöpe atmayın! Bir damlası altın değerindeymiş

Son zamanların popüler meyvesi avokado sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Kendisi faydalı olan avokadonun yağı çok daha faydalıymış. Yediğiniz avokadoların çekirdeğini çöpe atmak yerine damlası altın değerinde olan avokado çekirdeği yağı yapabilirsiniz.

Kadin

14 kilo veren iki çocuk annesi kadın zayıflama sırrını paylaştı! Yağları eriten 5 basit egzersiz

Dönüşüm yolculuğunda 14 kilo vermeyi başaran iki çocuk annesi kadın düz bir karına sahip olmanıza yardımcı olabilecek 5 egzersizi paylaştı.

Kadin

Kış aylarında cilt bakımı nasıl olmalı? İşte sizin için seçtiğimiz ürünler

Havaların soğuduğu ve sert rüzgarların esmeye başladığı kış aylarında cildimiz değişime ayak uydurmaya çalışsa da kuru hava ve sıcak soğuk geçişleri yüzünden kuruyup geriliyor, hatta hassaslaşıyor. Sabah dışarı çıkarken yüzünüzde hafif bir kızarıklık, gün boyu gerginlik hissediyorsanız ya da dudaklarınız sık sık çatlıyorsa kışın cilt bakım rutininizi değiştirmenin zamanı gelmiş demektir. Şimdi gelin, soğuk günlerde cildinizi şımartacak o harika ürünlere birlikte göz atalım!

Kadin

Yıldız Tilbe'nin yüzünde yanıklar oluşmuştu! Uzman isim uyardı: Saç boyamadan önce bunu yapın!

Dermatoloji Uzmanı Doktor Tuğçe Özkapu, son dönemlerde saç boyalarına bağlı vücutta yaşanan alerjik vakalarla ilgili, "Saç boyası yapmadan önce evde yama testi yaparak cildin küçük bir bölgesine boyayı sürüp 48 saat boyunca reaksiyon gözlemlenmelidir. Bazen belirtiler hemen ortaya çıkabileceği gibi 48 saate kadar ortaya çıkması da sürebilir" dedi.

Kadin

Uzmanlardan saç sağlığı uyarısı: Kireçli suya dikkat! Saçları döküyor

Batman’da uzmanlar, saç dökülmesi ve saç sağlığını koruma konusunda özellikle kireçli suyun saç köklerini zayıflatarak dökülmeyi artırabileceğine dikkat çekerek saç bakımında doğru ürünlerin kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Kadin

Yurt dışından geri gönderilmişti! Bakan Yumaklı duyurdu: Özel denetim yapılacak!

Türkiye'den ihraç edilen ürünler zaman zaman geri gönderiliyor. Bulgaristan'dan antep fıstığı ve nar, Polonya'dan limon ve Fransa'dan kuru incir geri gönderilirken İsveç'e gönderilen Antep fıstıklarında da 'Aflatoksin B1' maddesi tespit edilerek geri gönderilmişti. Geri gönderilen birçok sebze ve meyvede ise pestisit maddesinin tespiti söz konusu. Yaşanan bu durumun ardından Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Bakan Yumaklı, denetime başlandığını duyurdu.

Haber

Kalp hastalıkları tedavisinde önemli gelişme: Araştırmacılar 'kalp kası yamaları' geliştirdi!

Almanya'da bilim insanları, kandan alınan ve kök hücreye dönüşebilen "kalp kası yamaları"yla kalp hastalıklarının tedavi edilebildiğini ortaya koydu.

Haber

Bu belirtiler B12 vitamini eksikliğinin habercisi! Ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Sağlık için vücudumuz baz vitaminlere ihtiyaç duyuyor. B12 vitamini eksikliği durumunda uyuşma, karıncalanma, halsizlik, yorgunluk ve ciltte solgunluk gibi şikayetler görülebileceğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Mercan Çiftçi, “Sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmez yapı taşlarından birini B12 vitamini oluşturuyor. Sinir sistemi ve kan hücrelerinin oluşumundan kalp sağlığına kadar birçok hayati işlevde rol oynayan bu vitamin, eksikliğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor” dedi.

Kadin

Salmonella nedir, nasıl bulaşır? Salmonella öldürür mü?

İnsan vücuduna giren çeşitli virüsler ve oluşan enfeksiyonlar çeşitli belirtilerle kendini gösterebilir. Zamanında müdahale edilmeyen belirtiler sonucunda ciddi başka hastalıkların görülmesi ve vücutta kalıcı hasarlar oluşması da mümkün olabilir.

Haber

Ruminasyon nedir, belirtileri nelerdir? Ruminasyon belirtileri ve tedavisi

İnsanların bir düşünceyi zihninde tekrar tekrar döndürmesi, sürekli olarak aynı olumsuz düşünceleri tekrar etmesi mümkün olabilir. Bir çözüm bulamadığı hâlde aynı sorunları ya da olasılıkları istemsizce ve kontrol dışı olarak sürekli düşünebilir.

Haber

İnfluenza kaç gün sürer? İnfluenza kaç günde geçer?

Halk arasında daha çok grip adı ile bilinen influenza A ve influenza B virüslerinin sebep olduğu bulaşıcı özellikteki bir solunum yolu enfeksiyonudur. En çok soğuk havaların görüldüğü sonbahar ve kış aylarında sık olarak rastlanır ve çok hızlı yayılır.

Haber

Tükürük bezi taşı nedir, nasıl oluşur? Tükürük bezi taşı tedavisi nasıl yapılır?

İnsan vücudunda bulunan her organın ve hücrenin ayrı bir işlevi, bir görevi vardır. Tükürük bezleri de ağzın içinde tükürük üretmekle görevli olan bezlerdir. Ağız içinde 3 büyük çift tükürük bezi ve birçok küçük boyutlarda tükürük bezleri bulunur.

Haber

İnfluenza tehlikeli midir? İnfluenzadan nasıl korunulur?

Halk arasında grip olarak da anılan influenza, son zamanların adı en çok duyulan ve anılan rahatsızlıklarından biri hâline gelmiştir. İnfluenza en çok burun, boğaz ve bazen de akciğerleri etkileyen bir virüsten kaynaklı olarak meydana gelen bir enfeksiyon türüdür.

Haber

Evlenecek erkek bulmak neden bu kadar zor? Aşkın en büyük tuzağına düşmeden önce bunu okuyun!

Evlilik, tarih boyunca toplumların bel kemiği olmuşken günümüzde genç kadınların birçoğu, “evlenecek adam” bulmanın adeta bir hazine avına dönüşmesi karşısında şaşkın! “Evlilik mi? O da neymiş?” diyebileceğimiz bir dönemdeyiz.

Kadin

Skorbüt hastalığı nedir? Skorbüt hastalığı belirtileri ve tedavisi

Doğal yollarla ya da çeşitli takviyeler aracılığı ile alınan C vitamini vücut için son derece önemli ve gerekli bir vitamindir. Limon, portakal, greyfurt gibi turunçgillerde bolca bulunan C vitamini özellikle soğuk kış günlerinde vücudu hastalıklara karşı dirençli tutabilmek için yeteri kadar alınmalıdır.

Haber

Salgın tüm Türkiye'yi sardı: Uzmanlar uyarıyor 'pik' yapmış durumda! Okullardan yayılıyor

Türkiye ve Avrupa’yı etkisi altına alan grip salgını, hastaneleri doldurdu. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalıkları olanlar için risk büyük. Uzmanlar, salgının hızını kesmek için kritik önlemler alınması gerektiğini vurguluyor. İşte detaylar...

Haber

Market alışverişinde yapılan hataya dikkat! Basit görünüyor ama sağlığınızdan edebilir

Prof. Dr. Ümit Gürbüz, mutfak alışverişinde eti en son alıp vakit kaybetmeden eve gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu şekilde olası bozulma ve halk sağlığı problemlerinin önüne geçilebileceğini belirtti. Gürbüz, önemli besin kaynaklarından olan kırmızı etin, uygun koşullarda muhafaza edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına sebep olabileceğini söyledi.

Haber

Ne kadar az o kadar iyi! Aşırı ekran maruziyeti ciddi sorunlara yol açıyor

Günümüzde çocuklar, ekran başında uzun saatler geçiriyor. Ekran kullanımı, 8-12 yaş arasında günlük 4-6 saat, ergenlerde ise 9 saate kadar çıkabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Özge Yendur, aşırı ekran maruziyetinin ciddi sorunlara yol açabileceğini belirterek, okul başarısında düşüş, uyku bozukları ve psikososyal sorunların bunlardan bazıları olduğuna dikkat çekti.

Kadin

Yaygın soruna dikkat: Günde 15 sigara içmek kadar zararlı! Bunama riskini artırıyor

Ödüllü gazeteci Allison Gilbert, birçok insanın karşılaştığı ve genel sağlıkları üzerinde büyük etkisi olabilecek yaygın bir sorun hakkında sert bir uyarıda bulundu. Birçok kişinin hafife aldığı bu yaygın sorun, bunama, depresyon ve kalp krizi ve felçten ölüm gibi riskleri artırıyor. İşte detaylar...

Haber

Banyodan sonra neden 'sıhhatler olsun' denir? Sebebi nedir?

Banyodan sonra sıhhatler olsun denmesinin nedeni, kişinin temizlenip rahatlaması sonrası sağlığının ve bedeninin iyileşmiş olmasının dile getirilmesidir. Bu ifade bir bakıma sağlığın huzurun ve yenilenmenin simgesi olarak kabul edilir. Aynı zamanda kişi için bir tür iyi dilek olarak da kullanılır, temizlik sonrası sağlığın ve huzurun devam etmesi istenir. Peki, banyodan sonra neden 'sıhhatler olsun' denir? Sebebi nedir?

Kadin

Resmi Gazete’de yayımlandı: Muayene katılım ücretleri belli oldu

Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yeni düzenleme, vatandaşların sağlık hizmetlerinde ödeyeceği katılım paylarında çeşitli farklılıklar getirdi.

Finans

4 saat içinde tedaviye başlanmazsa ölümle sonuçlanabiliyor! Mevsimsel hastalıkların en ağırı buymuş! Griple karıştırmayın

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, solunum yolu enfeksiyonlarının en sık görüldüğü kış aylarında, zatürre hastalığının grip ya da soğuk algınlığıyla karıştırılabileceğini ancak bazı kritik belirtilerin ayırt edici olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu. Özlü, "Şu sıralar pek çok hasta zatürreyi fark edemiyor ve teşhiste geç kalıyor. Oysa zatürrede erken tanı çok önemli. Hekimin, 4 saat içinde doğru tedaviye başlaması, zatürreye bağlı ölümleri anlamlı şekilde azaltıyor" dedi.

Haber

En çok erkeklerde görülüyor: Dünyada önde gelen kanser türüne dikkat! İşte ilk belirti...

Dünya çapında kanserle ilişkili ölümlerin önde gelen nedenlerinden biri olan yemek borusu (Özefagus) kanseri en çok erkeklerde ortaya çıkıyor. Göğüs cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Abdullah Erdoğan, yemek borusu kanserine neden olan faktörleri anlattı. Erdoğan, kronik mide ekşimesi veya asit reflüsünün de bu duruma sebep olabileceğini söyledi.

Haber

'Carnivore diyeti' çılgınlığı artışta! Bilinçsizce uygulandığında sağlık sorunlarına yol açıyor

Günümüzde birbirinden farklı diyet çeşitleri bulunuyor. Son günlerde yeniden popülerlik kazanan ve yalnızca hayvansal gıdalarla beslenmeye odaklanan carnivore diyetiyle ilgili uzmanlar uyarılarda bulundu. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Pirçek, bu diyetin bilinçsiz bir şekilde uygulandığında lif eksikliği, kolesterol seviyelerinde artış, vitamin ve mineral yetersizlikleri gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Kadin

Adeta 'yeşil altın' niteliğinde: Kötü kolesterolü düşürüyor, yaşlanmayı geciktiriyor!

Son zamanlarda oldukça popüler olan avokado meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Doğal beslenme ve sağlıklı yaşam konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan ve ‘Bitkilerin Anası’ olarak bilinen Prof. Dr. Aysun Bay, avokadonun kalp-damar sağlığını koruduğunu, antioksidan özellikleri sayesinde yaşlanmayı geciktirdiğini, cilt sağlığını iyileştirdiğini ve vücuttaki inflamasyonu azalttığını söyledi. Avokado, bolca C vitamini, E vitamini, B vitamini, K vitamini, B2, B3, B5 ve B6 vitamini içeriyor.

Kadin

Kadın Doğum Uzmanı açıkladı! Kışın hamilelerin dikkat etmesi gereken 10 şey

Hamilelik hem mucizevi hem de oldukça zorlu bir süreç. Hamilelik döneminde kadınların dikkat etmesi gereken oldukça faktör mevcut. Ancak özellikle hangilerine dikkat edilmeli? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. İlay Gözükara açıkladı...

Haber

Doğal güzelliğin anahtarı: Kendine iyi bakmanın ipuçları

Güzellik, yalnızca aynada gördüğümüzden çok daha fazlasıdır. Gerçek güzellik, kendimize değer vermekten, ruhumuzu ve bedenimizi şefkatle beslemekten gelir. Yüzümüzdeki o içten gülümseme, sağlıklı bir cildin ışıldaması ya da saçlarımızın doğal bir şekilde parlaması…

Kadin

Dikkat! Çocukların kemik sağlığı için 6 altın öneri

Uzm. Dr. Arzu Jalilova, çocukluk döneminde kemik sağlığına yapılacak yatırımın hem büyüme sürecinde hem de ileri yaşlarda pek çok sağlık sorununun önüne geçebileceğini söyledi. Güçlü kemiklere sahip olmanın yalnızca genetik bir miras olmadığını belirten Uzm. Dr. Jalilova, ebeveynlerden bu süreçte aktif rol almalarını istedi ve 6 altın öneride bulundu.

Kadin

Hamilelikte nasıl uyunur? Hamilelikte yatış pozisyonu nasıl olmalı? Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Hamilelik süreci her kadın için farklı şekillerde ilerleyebilir, dolayısıyla kişisel deneyimler büyük ölçüde değişiklik gösterebilir. Genellikle 40 hafta süren bu sürede anne adayları hem fiziksel hem de psikolojik değişimler yaşar. Gebelik dönemindeki her ay annenin vücudunda alışılması gereken süreçleri de beraberinde getirir. Hamilelikte nasıl yatılması gerektiği sıkça sorulan ve merak edilen bir konudur. Peki, hamilelikte nasıl uyunur?

Kadin

Ökse otu faydaları nelerdir? Ökse otu neye iyi gelir?

Ökse otu özellikle tansiyonu dengelemeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve stresi azaltmaya yardımcı olmasıyla bilinir. Ayrıca kalp sağlığını destekleyebilir ve kan dolaşımını iyileştirebilir. Geleneksel olarak sinir sistemi rahatsızlıklarında ve ağrıların hafifletilmesinde de kullanılmıştır. Ancak dikkatli kullanılması ve doktora danışılması önemlidir çünkü yüksek dozlarda toksik etkiler gösterebilir.

Haber

Ökse otu nedir, ne işe yarar? Ökse otu nasıl tüketilir?

Ökse otu, genellikle ağaçların dallarında yetişen yapışkan meyveleri olan parazitik bir bitkidir. Geleneksel tıpta tansiyonu dengelemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve bazı sinirsel rahatsızlıkları yatıştırmak amacıyla kullanılır. Çayı yapılarak tüketilebilir ancak doğru dozda ve uzman gözetiminde alınması önemlidir çünkü fazla miktarda tüketimi zehirli etkilere yol açabilir.

Haber

Yılın saç rengi trendleri! Hangi ünlü hangi rengi tercih etmiş?

Bu yıl saç rengi trendleri, doğallık ve kişiselleştirilmiş stillerin ön planda olduğu bir dönemi yansıtacak. Uzmanlar bireylerin cilt tonu, göz rengi ve kişisel tarzlarıyla uyumlu renkleri tercih edeceklerini vurguluyor. Öne çıkanlar arasında Cherry Cola, Golden Silvers ve her cilt tonuna uyan Ginger Spice gibi renkler bulunuyor. Saç renginizde değişiklik yapmayı düşünüyorsanız bu yılın trendleri ve ünlülerin saç renklerinden ilham almaya ne dersiniz?

Kadin

Hasta hakları nelerdir? Hasta hakları ve hasta hakları yönetmeliği

Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı beli şartlara göre çeşitli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Yaşı, işi, çalıştığı kurum ve kuruluş gibi farklı özelliklere göre çeşitli sağlık hizmetleri vatandaşlara sunulur.

Haber

Hangi hastalıklar kaşıntı yapar? Kaşıntı yapan hastalıklar nelerdir?

Bir nesneyi ya da tırnakları deriyle sürtünerek temas ettirme isteği kaşıntı olarak tanımlanır. Bir insanın kaşınmasının çeşitli nedenleri ve sonuçları olabilir. Kaşınmak alerjik bir reaksiyondan ciddi bir hastalığın belirtisine kadar birçok farklı şekilde yorumlanabilir.

Haber

İsveç diyeti nedir? İsveç diyeti nasıl yapılır? İsveç diyeti listesi

Diyetler genel olarak mümkün olabilecek en kısa süre içinde ama en sağlıklı biçimde kilo verme amacı ile yapılır. Ancak her türlü diyet bir diyetisyen kontrolünde yapılmalıdır. Bilinçsizce yapılan diyetler insan sağlığı için zararlı olabileceği gibi kalıcı hasarlara da neden olabilir. Kişinin bünyesine göre çeşitli testler yapıldıktan sonra en uygun diyetin belirlenmesi de önemlidir.

Haber

Bu hastalık en çok kadınlarda görülüyor! Önemsiz deyip geçmeyin: Elleriniz sürekli üşüyorsa dikkat!

Kış mevsiminde soğuk hava şartlarından kaynaklı bazı sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor veya mevcut hastalıklar tetiklenebiliyor. Her ne kadar sorun gibi görülmese de kış aylarında pek çok kişinin ortak şikayetinin el ve ayaklardaki üşüme olarak ön plana çıktığını ifade eden Uzm. Dr. Selin Turan, sürekli üşüyen el ve ayaklarda renk değişikliğinin görülmesinin Raynaud hastalığının habercisi olabileceğini vurguladı.

Kadin

Kadınların korkulu rüyası ‘idrar kaçırma’ sorunu çözümsüz değil! Erken müdahale şart

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ezgi Aydın, kadınların korkulu rüyası haline gelen ve her 4 kadından birinde görülen ve sosyal hayatı da olumsuz etkileyen ‘idrar kaçırma’ sorununa karşı alınacak en önemli tedbirlerin egzersiz ve stresten uzak bir yaşam olduğunu belirtti.

Kadin

Boya kokusu nasıl giderilir? Evdeki boya kokusu nasıl geçer? En faydalı boya kokusu giderme yöntemleri

Boya işlemleri yaşam alanlarını yenilemek ve güzelleştirmek için sıklıkla uygulanır. Ancak, uygulama sonrasında ortaya çıkan keskin boya kokuları bilhassa kapalı ortamlarda oldukça rahatsız edici olabilir. Bu kokular hem günlük konforu etkileyebilir hem de uzun süre solunduğunda sağlık üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Bu noktada evdeki boya kokusundan kurtulma yöntemleri araştırılmaktadır. Peki, evdeki boya kokusu nasıl geçer?

Kadin

Acil servisteki gecikmeler günde 50'ye yakın ölüme neden oldu! Şok edici yeni rakamlar ortaya çıktı

Geçtiğimiz hafta İngiltere'de 10'dan fazla hastane, talebin yoğunluğu nedeniyle kritik vakalar bildirdi.

Haber

Kırmızı biberin faydaları nelerdir? Kırmızı biber neye iyi gelir?

Hem çok acı hem de çok lezzetli olan kırmızı biber, çeşitli formları ile salatalarda, yemeklerde kullanılabilir, tek başına yenebilir ya da suyu ve yağı çıkartılarak farklı alanlarda çeşitli özeliklerinden yararlanılabilir.

Haber

Kırmızı biber yağı nasıl yapılır, faydaları nelerdir? Kırmızı biber yağı neye iyi gelir? Kırmızı acı biber yağı faydaları

Kırmızı biberin içinde yer alan aktif bileşenler çıkarılarak yağ elde edilir. Elde edilen kırmızı biber yağı içeriği ve bileşenleri sayesinde birçok sağlık probleminin iyileşme süreçlerinde de destekleyici etkisi ile bilinir. Ayrıca lezzeti ile de birçok kişinin tercihidir.

Haber

Kırmızı biber salçasının faydaları nelerdir? Kırmızı biber salçası neye iyi gelir?

Kırmızı biber, toz, turşu ve salça gibi formlarıyla mutfaklarda en sık kullanılan gıdalardan biridir. Hem lezzeti hem de genel olarak acı bir tadı olması nedeniyle özellikle acı sevenlerin her öğünde tükettiği bir yiyecektir. Tüm yemeklerde damak tadına göre kullanılabilir.

Haber

Kırmızı biber turşusu faydaları nelerdir? Kırmızı biber turşusu neye iyi gelir?

Hem suyuyla hem taneleriyle çok sevilen, öğünlerde yemeklerle birlikte tüketilen turşular çeşit çeşittir. Her sebzenin, meyvenin turşusu yapılır. Hazır alınabileceği gibi evlerde de hazırlanabilen turşu çeşitli yararları ile de bilinir.

Haber

Kırmızı biber suyu nasıl yapılır, faydaları nelerdir? Kırmızı biber suyu neye iyi gelir?

Sadece lezzeti için yenen birçok sebze, meyve ya da farklı türlerdeki besinler insan sağlığına çeşitli faydaları ile de bilinirler. Bazı yiyecek ya da içeceklerin herkes tarafından bilenen yararları olduğu gibi bazılarının hâlâ keşfedilmemiş birçok yararı da bulunur.

Haber

Acerola (Barbados Kirazı) nedir, faydaları nelerdir? Acerola kirazı neye iyi gelir? Acerola faydaları ve zararları

İnsan vücudunun ihtiyaç duyacağı her vitamin doğada çeşitli meyvelerde, bitkilerde ya da besinlerde bulunur. Sağlıklı beslenmek ve sağlıklı bir yaşam sürmek için besinleri doğru ve bilinçli biçimde tüketmek de son derece önemlidir.

Haber

HMPV nedir? HMPV virüsü nasıl bulaşır? İnsan Metapnömovirüsü (HMPV) belirtileri ve tedavisi

Çeşitli nedenlerden ötürü havaya karışan partiküller ve virüsler insanlara kalabalık ortamlarda, okul, toplu taşıma gibi halka açık alanlarda kolaylıkla bulaşırlar. Bu virüslerin taşıyıcı bir hayvandan, eşyadan ya da insandan başkalarına geçmesi ile birçok farklı hastalık yayılabilir.

Haber

İnfluenza B nedir, nasıl bulaşır? İnfluenza B belirtileri ve tedavisi

Özellikle soğuk kış aylarının gelmesi ile yaygınlaşan ve en çok yaşanan durumlar soğuk algınlığı, nezle ve grip hastalıklarıdır. Bu hastalıklar çoğu zaman birbirleri ile karıştırılsa ve hatta aynı şey oldukları zannedilse de aslında belirgin farkları bulunur.

Haber

Yaygın olarak kullanılıyor ama... Bu vitaminin fazlası zehirliyor!

Vücut fonksiyonlarını eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmesi için bazı vitamin ve mineral gibi yararlı maddelere ihtiyaç duyar ancak vitaminin de fazlası zarar. Vücut sağlığı için öne çıkan vitaminlerden biri olan D vitamini eksikliği yaygın olarak görülebiliyor. Dr. Hülya Yüksel, D vitamini eksikliğinin doktor kontrolünde tedavi edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Yüksek D vitamini düzeyi D vitamini zehirlenmesine yol açabilir” dedi.

Haber

Enkondrom nedir, belirtileri nelerdir? Enkondrom neden oluşur? Enkondrom ameliyatı ve tedavisi

İnsan bedeninde normal olarak devam eden bölünme ve büyüme düzeni bozulduğunda anormal doku büyümeleri meydana gelir. Bu durum tümör oluşmasıdır. Hücreler normalde belli bir düzen içinde gelişir, bölünür ve ölür. Ancak bir tümör iyi ya da kötü huylu olabilir.

Haber

PSA nedir? PSA testi neden yapılır? PSA testi değerleri kaç olmalıdır?

Proteinler amino asit olarak da bilinen birçok sayıda yapı taşından meydana gelir. Yaşamsal olarak son derece önemlidir ve vücutta birçok işlevi bulunur. Ancak vücuttaki bazı bulunduğu yerler ve oranları çeşitli hastalıkların da habercisi olabilir.

Haber

Genel Sağlık Sigortası'nda yeni dönem: Ayakta tedavi katılım payı 10 kat arttı, artık 20 TL! Bazı raporlar da ücretli oldu! Doktor, diş hekimi muayenesi...

Genel Sağlık Sigortası'nda değişikliğe gidildi, ayakta tedavide ödenen katılım payı 10 karttı. Hastaneye, sağlık ocağına gidip muayene olan vatandaşların merak ettiği "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklifi" TBMM'de kabul edildi. Ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi için katılım payı 2 liradan 20 liraya çıktı. Yasaya göre artık yabancı öğrencilere de GSS'den yararlanma hakkı verildi. Aile hekimliği için de çalışma saatleri düzenlendi.

Finans

Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin düzenlemeler Meclis'ten geçti!

Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin düzenlemeleri de içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Haber

Estetikte yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlandı, sağlık kuruluşlarında kapsam genişledi: Ayakta teşhis ve tedavi yapılan yerler hakkındaki yönetmelik değişti

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu kararla birlikte estetik ve güzellikle ilgili düzenleme içeren maddelerde değişikliğe gidildi. Yapılan yönetmelik değişikliği ile farklı branşlardaki hekimlerin de eğitim müfredatları doğrultusunda bu işlemleri yapabilmesinin önü açılarak kapsam genişletildi.

Haber

Evde diş temizliği nasıl yapılır? Evde diş temizleme yöntemleri nelerdir?

Evde diş temizliği, ağız sağlığını korumanın en temel yollarından biridir. Günlük düzenli diş bakımı, dişlerinizi plak ve yiyecek artıklarından arındırarak çürüklerin ve diş eti hastalıklarının önüne geçer. Diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve ağız gargarası gibi yöntemler ağız hijyenini sağlamak için evde kolayca uygulanabilir. Basit adımlar dişlerinizi sağlıklı ve temiz tutmak için etkili bir temel oluşturur.

Kadin

Korkutan sonuç: Sadece bir sigara ömrünüzden bu kadar vakit çalıyor!

Sigara dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça yaygın kullanılıyor. Sağlığın baş düşmanı sigaraya dair uzmanlar sık sık uyarılarda bulunurken yapılan bir araştırmanın sonucu korkuttu. University College London'daki bir davranış bilimcileri ekibi, uzun süreli sigara içicileri için tek bir sigaranın, ömrü yaklaşık 20 dakika azalttığını ortaya koydu. Birleşik Krallık'taki sigara içicilerinin ömürlerini inceleyen çalışmalarını özetleyen bu başyazıyı Addiction dergisinde yayınladılar.

Haber

Evde adaçayı yakmak ne işe yarar? Evde adaçayı yakınca ne olur? Evde adaçayı yakmanın faydaları

Evde adaçayı yakmak fiziksel ve ruhsal temizlik, arınma amacıyla yapılan bir uygulamadır. Negatif enerjileri uzaklaştırdığına inanılan bu ritüel aynı zamanda havayı tazelemek ve kötü kokuları gidermek için tercih edilir. Meditasyon ve yoga gibi ruhsal pratiklerde de adaçayı dumanı huzurlu bir atmosfer yaratmak için kullanılabilir.

Kadin

Eti böyle pişirmezseniz tam bir zehre dönüşüyor! Uzmanı uyardı: Ölüme bile yol açabilir!

İster kırmızı ister beyaz olsun et pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Et ve et ürünlerinin tüketimi ile ilgili yapılan yanlışlarla ilgili bilgi veren Gıda Mühendisi Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, yeteri kadar pişirilmeyen etlerin ciddi sağlık problemleri ve ölüme yol açabileceğini söyledi. Etlerin bakteri ve parazit içerebileceğini belirten uzman isim etin yanlış tüketiminin insanlara yaklaşık 40 hastalık ve parazit bulaştırabileceğini ifade etti. İşte detaylar...

Haber

Salgını önlemede en önemli tedbir... Uzman isim Bunu hayatımıza mutlaka oturtmamız lazım dedi ve uyardı!

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Esma Eryılmaz Eren, salgınla mücadelede en önemli tedbirin el yıkamak olduğunu söyleyerek, "Bunu hayatımıza mutlaka oturtmamız lazım" önerisinde bulundu.

Haber

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu duyurdu! Memişoğlu, Sağlıkla ilgili bütün desteğimizi Suriyeli kardeşlerimize vereceğiz

Suriyeli sığınmacıların bir kısmı Esad rejiminin düşmesiyle ülkelerine dönmeye başladı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Suriyeli mevkidaşıyla aralarında geçen diyaloğu gazetecilerle paylaştı. Memişoğlu, Suriye'ye sağlık alanında her türlü desteği vereceklerini duyurdu.

Haber

Sadece abur cuburla beslenen 12 yaşındaki çocuk kalıcı olarak kör oldu!

12 yaşındaki ABD'li bir çocuk, besin değeri düşük abur cuburla beslenmesi yüzünden görme yetisini trajik bir şekilde kaybetti. Bu besinler, optik sinirlerinin geri dönüşü olmayacak şekilde zayıflamasına neden oldu.

Haber

Sanıldığı kadar masum değilmiş: Telefonlar akıllı, uykular kalitesiz!

Hayatımızın bir parçası haline gelen cep telefonları ve teknolojik aletler sanıldığı kadar masum değil. Özellikle cep telefonunun uyku sağlığını birkaç boyutu ile etkileyebildiğini söyleyen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, parlak ışık, uyku zamanının yerine cep telefonunda geçirilen aktivitelerin koyulması ve medya içeriğinin uyku kalitesini düşürdüğünü belirtti.

Haber

'Hastalık artık yaygın görülüyor' Uzman isim 'Toplumsal sorun' diyerek uyardı! Alarm semptomlara dikkat!

Son dönemlerde yaygın görülmeye başlayan bir hastalık var. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Burhan Özdil, huzursuz bağırsak sendromu (İBS) hastalığının toplumda sık görülmeye başladığını ve tamamen ortadan kaldırılabilecek bir hastalık olmadığını belirterek, “Bir gastroenteroloji hekiminin baktığı hastaların neredeyse yüzde 30-40'ı İBS hastalarından oluşuyor” dedi. Özellikle 30 ila 50 yaş aralığında daha sık görülen bu hastalığa her yaş grubunda rastlanabiliyor. İşte alarm semptomlar...

Haber

Dikkat! Araştırma ortaya çıkardı: Kahve içenlerin vücudunda 8 kat fazla var

İtalya’da yapılan bir araştırma, kahvenin bağırsak mikrobiyomuna etkilerini ortaya çıkardı.

Haber

'Evinize bile sokmayın' Bakanlık o ürünleri toplatıyor! Zehir saçan oyuncaklara dikkat

Ticaret Bakanlığı piyasadaki oyuncakları denetledi ve bazılarının toplatılmasına karar verdi. Denetleme sonuçlarına göre durum gerçekten korkutucu. Çocukların severek kullandığı ve sık vakit geçirdiği birçok marka ve ürünün tehlike saçtığı ortaya çıktı. Bu ürünlerde kurşun ve flatat gibi kimyasalların sınırın çokça üstünde olduğu belirlendi. Tespit edilen bu maddeler en çok slime, sticker ve lastik top gibi ürünlerde ortaya çıktı.

Haber

Dikkate almanız gereken beş 'utanç verici' semptom! Asla görmezden gelmeyin

Bazı hastalıklar vücutta farklı belirtilerle kendini gösterebiliyor. Birçok kişi yaşadığı bazı semptomları 'utanç verici' bulduğu için bir sağlık kuruluşuna gitmeyi erteleyip internette araştırmalar yaparak veya çevresine sorarak dertlerine derman olmaya çalışıyor. Bir pratisyen hekim, asla görmezden gelmemeniz gereken beş semptomu paylaştı. İşte dikkate almanız gereken o semptomlar...

Haber

Çocukların hayatını tehlikeye atan içecek! Ciddi sağlık riskleri oluşturuyor

Çocukların enerji içeceği tüketimindeki artışına değinen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, özellikle kalp rahatsızlığı, epilepsi ve diğer kronik sağlık sorunları olan çocuklar için bu içeceklerin ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu belirtti. Enerji içeceklerinin çocukların hayatını tehlikeye attığını söyleyen Prof. Dr. Güzel kritik uyarılarda bulundu.

Haber

Kırklareli'nde apartman dairesinde kombiden çıkan yangın söndürüldü

Kırklareli'nde bir apartman dairesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Yurthaber

Her gün bir avuç tüketin! Demans riskini büyük oranda azaltıyor

Sağlığınızı korumak tükettiğiniz besinlerden geçiyor. Günümüzde beslenme ile sağlık arasındaki ilişkiye dair birçok araştırma yapılıyor. Yeni bir araştırma, kuru yemiş tüketmenin, ileri yaşlarda demans riskini azalttığını gösterdi.

Haber

Yaşlı, genç ayırt etmeyen tehlike! 'İlk 4,5 saat kritik' Bu belirtilerle ortaya çıkıyor

Beyni besleyen damarlardan birinin tıkanması ya da yırtılması sonucu meydana gelen inme, yaşlı veya genç ayırt etmeksizin birçok kişide görülebiliyor. Hızlı müdahale edilmezse kalıcı ve ciddi sonuçlara neden olabilen inmeye dair uzman isimlerden sık sık uyarılar yapılıyor. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İpek Midi, inmenin tedavisinde ilk 4,5 saatin kritik önem taşıdığını belirtti. İşte detaylı bilgiler..

Haber

Halk arasında 'kalp gribi' olarak biliniyor: Belirtileri soğuk algınlığı ile karıştırmayın! Tedavi edilmezse kalıcı hasar bırakıyor

Kış mevsimin gelmesiyle birlikte artış gösteren viral hastalıklardan birine yakalandıysanız dikkat. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tuna Katırcıbaşı, influenza adı verilen virüsün yol açtığı gribin bir mevsim hastalığı olarak önemsenmediğini ancak hesapta olmayan ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi. Soğuk algınlığı veya grip gibi yaygın viral enfeksiyonlar sonrası görülen 'kalp gribi' erkeklerde daha çok görülmekle beraber özellikle 20-50 yaş arasını etkiliyor.

Haber

İki hafta boyunca günde 1 kivi yerseniz vücudunuza neler olur? Değişime inanamayacaksınız

Lif, C vitamini ve antioksidan kaynağı olan kivinin faydaları saymakla bitmiyor. Hem tatlı hem de ekşi bir lezzeti olan kivi meyvesi yüksek besin değeri ve düşük kalori içeriğine sahip olmasıyla da sağlıklı beslenmenin bir parçasıdır. Peki, iki hafta boyunca her gün bir kivi yerseniz vücudunuza neler olur?

Kadin

Dünya genelinde çarpıcı araştırma: Tehlikeli hastalık 50 yaş altında artış gösteriyor!

Dünya genelinde en sık teşhis edilen üçüncü kanser türü ve kanserden ölümlerde ikinci sırada yer alan bağırsak kanserine dair uzman isimlerden uyarılar yapılıyor. Dünya genelinde 50 yaş altı bireylerde bağırsak kanseri vakalarının hızla arttığı belirtildi.

Haber

Ayağında kaşıntıdan hastaneye başvurdu, 100 binde 1 görülen hastalık teşhisi kondu!

Amasya’da ayak tabanındaki yanma ve kaşıntıların giderek artması şikayetiyle hastaneye başvuran kadına, 100 binde 1 kişide görülen bir hastalığın teşhisi konuldu. Vücuda kalsiyum salgılayıp düzeyini kontrol eden 4 paratiroid bezinden biri, normalde olması gereken boyun yerine hastanın kalbinin üstünde bulundu. 3,4 kat büyümesiyle hastanın sağlığını tehdit eden kitle, başarılı bir ameliyatla alındı.

Kadin

'Spor ömrü kısaltıyor' iddiası gündemde! Uzmanlar farklı görüşleri savundu ama hepsinin ortak bir görüşü var

Sağlıklı ve uzun bir yaşam için bugüne kadar doktorların en önemli tavsiyelerinden biri de düzenli spor yapmak. Ancak bugünlerde ezber bozan bir iddia var. Bazı uzmanlar sporun organların erken yaşlanmasına hatta ömrün kısalmasına neden olabileceğini söylüyor.

Haber

Yutkunamama şikayeti vardı! Yemek borusundan 6 santimlik dev lezyon çıkartıldı

Manisa'dan yutkunamama şikayeti ve yapılan tetkikler sonucunda yaklaşık 6 santimetrelik dev lezyon tespit edilen hasta İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji bölümüne yönlendirildi. Yutkunamama şikayetinin lezyondan kaynaklandığı anlaşılan kadın, ameliyat ile sağlığına kavuştu.

Kadin

Bu takviyeyi kullanırken dikkat edin: Bilinçsiz kullanımı kalp durmasıyla bile sonlanabiliyor!

Vücutta bazı vitaminlerin eksik olması sonucu vitamin takviyeleri kullanabiliyoruz. Türk Gastroenteroloji Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Müjde Soytürk, bilinçsiz ve aşırı magnezyum kullanılmasının ciddi sonuçlar doğurabileceğine vurgu yaprak, “Yaygın magnezyum kullanımı mide bulantısı, kendini kötü hissetme, ishal, kan basıncında düşüklük hatta ileri düzey vakalarda kalp durmasıyla bile sonlanabilecek önemli bir durumdur. Hekim kontrolünde alınması gerekiyor” diyerek uyarılarda bulundu.

Haber

Bitter çikolata tüketmenin bilinmeyen bir faydası ortaya çıktı! Tehlikeli hastalığın riskini azaltıyor

Sevilen çikolata çeşitlerinden biri olan bitter çikolatanın bir faydası daha ortaya çıkarıldı. İngiliz tıp dergisi "The British Medical Journal"da (BMJ) yayımlanan bir araştırma, haftada 5 ya da daha fazla porsiyon bitter çikolata tüketiminin tip 2 diyabet riskini yüzde 21 oranında azaltabileceğini ortaya koydu.

Kadin

Aman dikkat! Kış aylarıyla beraber kapımızı çalan 5 hastalık ve korunma yöntemleri

Kış mevsimin gelmesiyle beraber hastalıklar baş göstermeye başladı. Soğuk havanın hakim olduğu bu son günlerde acil servislere başvuran hasta sayısı da artış gösterdi. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meriç Zeydan, grip ve soğuk algınlığı gibi yaygın hastalıkların yanı sıra zatürre, bronşit ve sinüzit gibi daha ciddi sorunların da kış aylarında önemli artış gösterdiğini söyledi. Peki, kış hastalıklarından nasıl korunuruz? İşte detaylı bilgiler...

Haber

Kışın ısınmak için yapılan hata! Uzmanlar uyardı: Zararı büyük olabilir! '5 dakika' detayına dikkat

Kara kış geldi çattı. Kış aylarında ısınmak için sıcak içeceklere başvuran vatandaşlara uyarıda bulunan uzmanlar, aşırı sıcak içmenin zararının büyük olacağını belirtti. Çay, bitki çayı gibi sıcak içeceklerin demlikten ya da termostan bardağa alındıktan sonra dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. İşte detaylar...

Haber