Adıyaman İl Sağlık Müdürü Emin Taş, ““Sağlık hizmeti insanların en temel hakkıdır. Bu hizmeti sunan sağlık mensupları özveriyle mesleklerini icra etmektedirler” dedi.
Taş, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “Bugün halkımızın kamu hizmetlerinden memnuniyet oranlarına göre ilk sıralarda bulunan bu hizmetin sunucularını bir kez daha saygıyla, sevgiyle selamlıyor, ebediyete intikal etmiş değerli hekim ve sağlık çalışanlarını da rahmetle anıyorum” dedi.
Hekimlik mesleğinin, insan sevgisi ekseninde özveri gerektiren bir meslek ve sağlık hizmetinin insanın bizatihi kendisine verilen en değerli hizmetlerden biri olduğunu söyleyen Taş şunları söyledi:
“Sağlığın korunması her bireyin önceliği olmalı, sağlık politikaları da bu eksende şekillenerek toplum bilinci geliştirilmelidir. İş yükü yoğun ve bir o kadar sorumluluğu ağır olan bir hizmet sektörünün çalışanları olarak diğer mesleklerden daha fazla moral ve motivasyona ihtiyacımız var. Tıbbiyeliler Kurtuluş savaşı yıllarında cephede mücadele etmiş vatan savunmasında seve seve canlarını feda etmişlerdir. Sanatın birçok dalında ün yapmış Tıp mensuplarına rastlamak mümkündür. Toplumsal olaylarda her zaman temkinli, sorumluluk bilinci içinde hareket eden, yatıştırıcı, yapıcı kişilikleri ile içinde bulundukları kitlelere rehberlik etmişlerdir.”
Taş, son zamanlarda artarak devam eden sağlıkta şiddetin bu özverili hizmet grubunu oldukça olumsuz etkilediğin ve çalışma huzurunu bozduğunu kaydederek, “Bütün taraflar olarak daha çok hoşgörüye ihtiyaç duyuyoruz. Bu konuda toplumsal duyarlılık gelişmeli ve şiddetin her türlüsüne kesinlikle prim verilmemeli. Bunun hukuki ve yasal yaptırımları en etkin bir şekilde uygulanmalıdır. Bu günü fırsat bilerek şu vurguyu yapmakta yarar görüyorum” dedi.
Ülkede yetersiz olan hekim sayısının artırılmasına dönük politikalarIN geliştirilmesini ve özellikle üniversitelerin bu konuda gerekli tedbirleri alması gerektiğini ifade eden Taş şöyle devam etti:
“OECD ülkeleri arasında hekim sayısının yeterliliği konusunda son sıralardayız. Aşırı yoğun iş yüküne rağmen sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı 2002’de yüzde 39’iken 2012 yılında bu oran yüzde 74’e kadar yükselmiştir. Bu sonucun oluşmasında emek sarf eden bütün sağlık çalışanlarını kutluyorum. Sağlıkta Dönüşüm Programı ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sağlık hizmetlerinde baş döndürücü gelişmelere sahne olmuştur. Uygulanan sağlık politikaları ile vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaşmış, ulaşılabilirlik ve hakkaniyet sunulan hizmetlerin en belirgin özelliği olmuştur. Vatandaşlarımızın finansal riskten en az etkilenmeleri sağlanmış, hizmet çeşitliliği gün be gün artırılmıştır. 2002’de yılık ortalama sağlık birimlerine yapılan başvuru 1.9 iken 2012 yılında 7’ye kadar yükselmiştir. Sağlık birimlerimizin fiziki alt yapıları yanı sıra tıbbi donanımları da çağın gereklerine uygun hale getirilmiştir. İlimizde son yıllarda tamamlanan ve yapımı devam eden sağlık yatırımlarıyla birlikte uzun bir süre ilimizin sağlık hizmetleri noktasında ihtiyaçları giderilmiş olacaktır. İlimizde sağlık hizmetlerinde önemli bir ihtiyacı gideren Üniversite Hastanemizin yapılan ortak kullanım protokolü ile sergilenen uyumlu çalışma gün be gün pozitif katkılar sunmakta. Üniversite hastanemizin aktive edilmesinde ciddi katkılar sunan Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreterliğimize ve Üniversite yönetimine teşekkür ediyorum. Amacımız mevcut koşullarda en iyi sağlık hizmetini üretebilmek, koşulları zorlayarak halkımızın sağlık bilincini geliştirmek, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ortam oluşmasına katkı sunmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz