YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağlık Sektörü, Ortadoğu'ya Açılarak Kabuğunu Kıracak

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) düzenlenen ‘Sağlık Turizmi Sektörü ve Gelişmeler Paneli'nde sağlık turizmi masaya yatırdı. ÇÜ...

Sağlık Sektörü, Ortadoğu'ya Açılarak Kabuğunu Kıracak

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) düzenlenen ‘Sağlık Turizmi Sektörü ve Gelişmeler Paneli'nde sağlık turizmi masaya yatırdı.

ÇÜ ile birlikte Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Adana Sağlık Turizmi Derneği (ASTD) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği panelde, sektörün sorun ve fırsatlarını değerlendiren katılımcılar, bugüne kadar yapılan çalışmaları ele aldı.

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonu'ndaki organizasyonun açılışında konuşan ASTD Başkanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de sağlık turizmine ilginin daha da arttığını kaydetti. 2010'da kurulan derneğin Türkiye'de sağlık turizmi açısından birçok işe öncülük ettiğini belirten Çelik, “Sağlık turizminin daha da gelişmesi için kamu - özel ayrımı gözetmeden sıkı işbirliği yapıyoruz. Farkındalığımızı ne kadar arttırırsak o kadar başarılı oluruz.” dedi. Türkiye'nin Ortadoğu'daki yeni rolü ile birlikte Çukurova’nın önemli bir konuma geldiğine işaret eden Çelik, “Bizlere düşen de, sağlık sektörünün bileşenleri olarak bu rolden vazife çıkararak kendi gelişimimizin yanında dış dünyaya, öncelikli olarak da Ortadoğu'ya kendimizi açmak. Sağlık turizmi bunun önemli bir penceresidir.” diye konuştu.

SAĞLIKTA SORUNLAR KALKTI

Kamu Hastaneleri Birliği Adana Genel Sekreteri Kemal Kiraz da Türkiye'de eskiden sağlık alanında 'hasta kuyrukları', 'ilaç sorunları' ve 'hastanede rehin kalan hasta' gibi sorunların konuşulduğunu söyledi. Artık bu sıkıntıların ortadan kalktığını anlatan Kiraz, şimdi sağlık turizmini konuşacak konuma gelindiğini dile getirdi. Sağlık turizminin sadece kamunun ya da özel sektörün tek başına yapacağı bir iş olmadığını vurgulayan Kiraz, büyük çaplı sonuçlar için birlikte hareket edilmesi gerektiğini hatırlattı.

YURTDIŞINDAN 10 BİN HASTA GELDİ

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Türkiye'de sağlıkta dönüşüm programının ciddi bir şekilde uygulandığını ifade etti.
Sağlık alanında eskiden yaşanan sorunların ortadan kalktığını ve büyük yol alındığına dikkat çeken Özer, “Adana sağlıkta çok önemli bir yer tutuyor. Kentin 2 milyon nüfusu var; ama 4 milyon kişiye toplam 6 bin 500 yatak ile sağlık hizmeti veriliyor. Son 3 yılda yurtdışından 10 bin hasta geldi. Bu 100 binleri bulabilir. Adana tarihiyle ve gelişmiş sağlık yatırımlarıyla sağlık turizminden daha çok yararlanabilir.”şeklinde konuştu.

KİBAR: ASTD BAŞARILI İŞLERE İMZA ATIYOR

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da, tarihin her döneminde şifa arayan insanların seyahatlere çıktığını, bugün de insanların tedavi için ülkeleri dolaştığını bildirdi. Kibar, şöyle devam etti: “Bugün Türkiye 50’yeyakın akredite sağlık kurumuyla, dünyada en çok JCI akreditasyonuna sahip medikal turizm destinasyonlarından biri haline gelmiştir. Türkiye’nin sağlık turizminde kat ettiği bu mesafede Adana Sağlık Turizmi paydaşlarının ve üniversitemizin önemli bir katkısı olmuştur.”

Açılış konuşmalarının ardından Sağlık Turizmi Sektörü ve Gelişmeler Paneli, çeşitli konularda yapılan oturumlarla sürdü.

Panelin ilk oturumunda, ÇÜ Karataş Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu'ndan Doç. Dr. Cihan Yavuz 'Sağlık Turizmi Destinasyonları', Ortopedia Hastanesi Genel Direktörü Fırat Uzer, 'Sağlık Turizminde Özel Hastanelerin Rolü', Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Cem Kaan Parsak, 'Sağlık Turizminde Üniversite Hastanelerinin Rolü' ve Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, 'Sağlık Turizminde Kamu Hastane Birliklerinin Rolü' konulu sunum yaptı. Panelin öğleden sonraki ikinci oturumunda ise, 'Sağlık Turizminde Hedef Pazar Analizleri', 'Sağlık Turizminde Seyahat Acentelerinin Rolü', 'Sağlık Turizminde Tanıtımın Önemi' ve 'Sağlık Turizmi Teşvik Uygulamaları' konularında sunum gerçekleştirildi.

TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Nesrin Göçhan, ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Behnan Alper ve Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova’nın da hazır bulunduğu panele sektör temsilcileri, akademisyen, öğrenci ve sağlık çalışanları katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler