Sağlık ve sosyal hizmet kolunun yetkili sendikası olan Sağlık-Sen’in hazırladığı toplu sözleşme talepleri içinde önceliği 'döner sermaye, ek ödeme, ek ders ücreti ve fazla çalışma ücretlerinin emekliliğe yansıması' konuları aldı.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, hazırladıkları toplu sözleşme taleplerini açıkladı. Döner sermaye-sabit ek ödemenin gelir vergisinden muaf olmasını öncelikli talepleri arasında gördüklerini belirten Memiş, nöbet ücretlerinin artırılması, yıpranma payı verilmesi, kadro alamayan sözleşmeli personelin bu beklentisinin karşılanmasının olmazsa olmaz talepleri olduğunu ifade etti. Memiş, nöbet ücretlerinin iki kat artırılmasının bir başka öncelikli talepleri olduğunu söyledi. Genel toplu sözleşme taleplerinin konfederasyon tarafından yürütüleceğini vurgulayan Memiş, “Kamu görevlilerinin tamamını ilgilendiren maaş ücret artışı, mali ve özlük haklar, çalışma şartları, sosyal haklar genel toplu sözleşmenin konusu ve bunlar sendikalarımız adına konfederasyonumuz tarafından yürütülecek. Genel toplu sözleşmeye yönelik taleplerimizi de hazırlayıp, konfederasyonumuza ilettik.” şeklinde konuştu. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını toplu sözleşme masasında temsil edeceklerini belirten Memiş, talepleri kazanıma dönüşene kadar mücadele edeceklerini ifade etti.
SAĞLIK-SEN'İN TALEPLERİ
Sağlık-Sen’in taleplerinin bir bölümü özet olarak şu şekilde:
"-Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların sağlık giderlerinin 6 ay süreyle SGK tarafından değil, bizzat şiddet uygulayanlar tarafından ödenmesi.
-Sağlık hizmetleri sunumu esnasında hayatını kaybedenlerin ailelerinin şehit ailesi/yakını olarak değerlendirilmesi.
-Sağlık hizmetlerinin hizmet satın alma yoluyla gördürülmemesi.
-Sözleşmeli personelin eş durumu tayinlerinde de hizmet bölgesi ve gruplarına bakılmaması.
-Eşi özel sektörde görev yapan Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personelinin eş durumu tayinlerinde eşinin 1 yıl sigortasının olmasının yeterli olması, 4/B ve 4/C’lilerin de eş durumu tayinlerinde kadrolularla aynı haklara sahip olması.
-Çocuğu il dışında bir ortaöğretim kurumunu merkezi sınavla kazanan ve söz konusu yerde yatılı öğrenim görme imkanının bulunmadığını belgelendirenlere hizmet bölgesi ve grubu şartı olmaksızın tayin hakkı verilmesi.
-Mesai saatinin 08.00-16.00 olarak düzenlenmesi ve 16.00’dan sonra yapılan hizmetlerin karşılığının fazla mesai ücreti olarak ödenmesi.
-Döner sermaye kadrolu personelin genel bütçeye geçirilmesi.
-112 istasyonlarında çalışanlara icap nöbet ücreti ödenmesi.
-Her yıl görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılması.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz