Sağlık uzmanları, magnezyum ihtiyacının özellikle hamile kadınlar ve emziren annelerde iki katına çıktığını belirttiler. Bu eksikliğin yüksek seviyeye çıkmasının ölümle dahi sonuçlanabileceğini kaydeden uzmanlar, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde her geçen gün daha düşük seviyelerde magnezyum eksikliği görülüyor.
Günlük hayatta, şikayet edilen birçok rahatsızlık ve birbirinden farklı pek çok hastalık vücutta magnezyum eksikliğinden kaynaklanıyor. Doğal yollarla bu eksikliği gidermek gün geçtikçe zorlaşıyor.
Vücudun gereken magnezyumu günlük besin ve içilen suyla karşılaması gerekirken, tarımda hormon kullanımının yaygınlaşması, fast food tarzı beslenme alışkanlığı ve içme suyu olarak sert suların tercih edilmemesi alınan magnezyum miktarının gün geçtikçe azalmasına yol açıyor. Günlük bir kişinin 300 miligram magnezyum tüketmesi gerekmektedir" dediler.
Vücudun kendisi bu minerali üretmediği için magnezyumun besinler yoluyla alınması gerektiğini aktaran, Kardiyoloji Anabilim Dalı uzmanları, "Magnezyum özellikle strese ve migrene karşı etkilidir ve kalbi korur. Astım ve alerjik nezleyi hafifletir. Ayrıca cildi düzgünleştirir, saçı güzelleştirir, tırnakları kuvvetlendirir. 300 enzimi çalıştırarak, metabolizmayı etkilemiş olur. Magnezyum içeren yiyecekler doğada yaygın olarak bulunur. Deniz suyu, kaynak sular ve tüm yeşil bitkilerde magnezyum vardır.
Magnezyum eksikliği kalp krizi ve inmeye sebep olabilecek metabolik hastalıklara neden olabilir. Magnezyumun vücutta azalması halinde kalp krizlerine neden olabilecek kalp ritim bozuklukları ortaya çıkabilir" şeklinde konuştular.