Manisa Sağlık ve Eğitim Derneği, Öğretmen Evi'nde iftar yemeği verdi. İftar yemeğine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Halk Eğitim Müdürü Ziya Tay, Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Sakıp Sağlık, Eğitim Derneği Başkanı Ahmet Özler, Başkan Yardımcısı Ayhan Akçalı ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.
Vali Halil İbrahim Daşöz, Sağlık ve Eğitim Derneği'nin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı gurur duyduğunu dile getirdi. Daşöz, "Sizlerin Manisa’mızda sağlık alanında, eğitim alanında yapmış olduğunu büyük hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum. Ülkemizin fahri temsilcileri olarak yurtdışında Afrika’da, Nijer’de, Somali’de yapmış olduğunuz büyük çalışmalardan dolayı yürekten tebrik ediyorum. Bu şekilde büyük çalışmalarla gönüllerde büyük yerler edindiniz. Benzer kuruluşlara ve sivil toplum kuruluşlara ne şekilde hizmet edileceğini gösterdiniz. Sizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Derneğin çalışmaları hakkında bahseden Sağlık ve Eğitim Derneği Başkan Yardımcısı Ayhan Akçalı, derneğin 1993 yılında Manisa SSK Hastanesi'ne yardım derneği olarak kurulduğunu belirterek, 2003 yılında ise Sağlık ve Eğitim Derneği adıyla ve yeni vizyonuyla faaliyetine başladığını söyledi.
Bir yandan Manisa’daki hastanelere, bina, cihaz ve sarf malzeme ve onarım desteği yaparken, öte yandan sosyal güvenceden yoksun hastaların ilaç, sarf ve protez gibi ihtiyaçlarına destek verdiklerini aktaran Akçalı şunları söyledi: “Sağlık alanındaki bir başka faaliyetimiz, yurt dışında afetler ile kıtlık ve savaş bölgelerinde ve yoksul coğrafyalardaki insanlara ücretsiz sağlık yardımı yapmaktır. Bu kapsamda, 2007-2010 yılları arasında, Nijer, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Pakistan’a ekip, cihaz ve malzeme göndererek, geniş katılımlı sağlık projeleri uygulamıştır. Bu projelerde, yaklaşık 700'ün üzerinde genel cerrahi, kadın doğum ve göz branşlarında ameliyat, 12 binin üzerinde muayene yapmış, 15 bin kutu civarında ilaçla medikal tedavi uygulamıştır. 2012 yılında ise, benzer bir faaliyeti Somali’de uygulamak üzere hazırlıklarını tamamlamıştır. Somali sağlık yardımı projesinde, bağlı olduğumuz Federasyon ESAFED ‘in çatısı altında; Sağlık Bakanlığı, TİKA ve Kimse yok mu Derneği ile tam bir koordinasyon halinde, azami verimlilikte bir faaliyet sürecini başlatmış bulunuyoruz. Halen yabancı doktor ve hemşire eğitimleri İzmir’deki eğitim hastanelerinde devam eden bu projenin, 50 yataklı ve tam teşekküllü hastanesinin Eylül 2012 de faaliyete geçmesiyle, Somali’de bir ilki başlatacağı düşünülmektedir. Bu önemli projede, oradan kadromuza katılacak Somalili doktor ve hemşirelerin yanı sıra, buradan da rotasyonla yılın belli günlerinde gönüllü olarak Somali’de hizmet verecek doktor ve hemşirelerimizin, bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonrada da en samimi destekçilerimiz olacağına inanıyoruz.”
Derneğin eğitim alanındaki faaliyetlerden bahseden Akçalı, “Bir yandan, ihtiyacı olan Tıp Fakültesi öğrencilerine burs vererek tıp eğitimine katkıda bulunurken, Merkez Yeni mahalle semtinde açtığı Zümrüt Okuma Salonu ile de imkanı olmayan orta öğretim öğrencilerine ücretsiz sınavlara hazırlık eğitimi katkısında bulunmaktadır. Bütün masraflarını derneğimizin üstlendiği Okuma salonumuzda, değişik sınıflardan yaklaşık 130 öğrenci, hem sınavlara hazırlık programlarına devam etmekte, hem de, spor, bağlama kursu, müzik, gezi, tiyatro gibi sosyal faaliyetlerle, donanımlı, yüksek ahlak ve seciyeli gençler olarak yetişmektedir. Böylece hem ülke eğitiminde fırsat eşitliğine hem de sosyal barışa önemli ölçüde katkıda bulunduğumuza inanıyoruz.” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz