YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağlıkçılar Çalışma Şartlarının İyileştirilmesini İstiyor

Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan Yünkü, toplu sağlıkçıların çalışma şartlarının iyileştirilmesini istedi.

Sağlıkçılar Çalışma Şartlarının İyileştirilmesini İstiyor

Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan Yünkü, toplu sağlıkçıların çalışma şartlarının iyileştirilmesini istedi.

Bir grup sağlıkçıyla birlikte Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan Yünkü, toplu sözleşme görüşmeleri öncesi taleplerini açıkladı. Sağlıkçıların can güvenliğinin olmadığına dikkat çeken Yünkü, "Gerek sağlık çalışanlarımız, gerekse sosyal hizmet çalışanlarımız, 75 milyon ülke insanımıza çok kutsal hizmetler vermektedir. Hekiminden hemşiresine, memurundan hizmetlisine kadar bütün sağlık camiası 7 gün 24 saat çalışarak, vatandaşın sağlığına kavuşması için gecesini gündüzüne katmaktadır. Yine sosyal devlet kurumu adına yetimin, yaşlının, yoksulun elinden tutan da sağlık sosyal çalışanlarıdır. Biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak hiç kimseden lütuf beklemiyoruz. Sadece alın terimizin karşılığını istiyoruz. Artık sosyal hizmet çalışanlarının 2. sınıf çalışan muamelesi görmesinden bıktık" dedi.

Bir yandan insanların sağlığına kavuşması için çalışırken, diğer taraftan da yarın eve nasıl ekmek götüreceklerini düşündüklerini anlatan Yünkü, "Kredi kartı borcumuzu nasıl ödeyeceğiz diye düşünmek istemiyoruz. Talebimiz, insanca yaşamak, insani çalışma şartlarına sahip olmak. Sağlık hizmetleri 24 saat kesintisiz veriliyor. Bu kadar elzem olan hizmetlerde icap ve diğer nöbetlerin yok sayılması doğru değildir. Bu durum anayasanın angaryayı yasaklayan ilkesine de aykırılık teşkil ediyor. Bu yüzden sağlık hizmetlerinde nöbet ücretleri 2 katı olarak ödenmelidir" diye konuştu.

Yünkü, 4 C'li personelin kadroya geçinceye kadar döner sermayeden faydalandırılmalarını, ayrıca sağlık kurumlarına personel çocukları için kreşler yapılmasını talep etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler