YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağlıkçılar kalp sağlığına dikkat çekti

Medicana Bursa Hastanesi Kardiyoloji Bölümü ve Kalp Damar Cerrahisi Bölümü doktorları, kalp ve damar hastalıkları ile mücadele etmenin önemine dikkat çekti.Medicana Bursa Hastanesi Kardiyoloji Bölümü ve Kalp Damar Cerrahisi Bölümü doktorları, kırmızı tişört giyerek kalp sağlığının korunmasına farkındalık oluşturdu.

Sağlıkçılar kalp sağlığına dikkat çekti

Medicana Bursa Hastanesi Kardiyoloji Bölümü ve Kalp Damar Cerrahisi Bölümü doktorları, kalp ve damar hastalıkları ile mücadele etmenin önemine dikkat çekti.
Medicana Bursa Hastanesi Kardiyoloji Bölümü ve Kalp Damar Cerrahisi Bölümü doktorları, kırmızı tişört giyerek kalp sağlığının korunmasına farkındalık oluşturdu. Sağlıksız beslenme ve yetersiz fiziksel aktivite etkisiyle bireylerde kan basıncında yükselme, kan şekeri yüksekliği, fazla kilo veya obezitenin görülebileceğini vurgulayan Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Remzi Karşı, Kalp damar hastalıkları, dünyanın en yaygın ölüm sebeplerinden ve hastalıklarından biri olduğunu söyledi. Her yıl yaklaşık 18 milyon kişi kalp damar hastalıkları sebebiyle hayatını kaybettiğini belirten Karşı, "Ancak bunu önlemek bizim elimizde! Dengeli bir yaşam tarzı ile kalp hastalığı riskini azaltabilir ve hayat kalitemizi artırabilir. Sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün kullanımı ve alkol kullanımı koroner kalp hastalığının yüzde 80’inden sorumludur. Kardiyovasküler hastalıkların çoğu risk faktörleriyle mücadele edilerek engellenebilir. Risk faktörlerinin kontrolü ile kalp ve damar hastalığı görülme sıklığının yarıya indirilebileceği bildirilmektedir" dedi.
Stres ve sosyo-ekonomik faktörlerin de kardiyovasküler hastalıkların diğer belirleyicileri arasında olduğunu belirten Karşı, 40 yaş üstü her birey için kardiyovasküler riskin olabileceğini ve düzenlik kontrollerin yapılması gerektiğini dile getirdi. Dr. Karşı, "Ayrıca her bireyin kalp ve damar hastalıklarına yol açan davranışsal risk faktörleri ile ilgili farkındalığının artırılması gerekir. Bunun için her birey sağlıklı beslenmeli ve düzenli fiziksel aktivite yapmalıdır. Tütün, tütün ürünleri ve alkolden uzak durmalı. Kardiyovasküler risklerinin yanı sıra aynı şekilde kan basıncını, kan şekerini takip ettirmelidir" diye konuştu.

Sağlıkçılar kalp sağlığına dikkat çekti

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler