Alınan bilgiye göre, Adli Tıp Kurumu tarafından daha önce "şüpheli ölüm" olarak kayıtlara geçen 5 ceset üzerinde yapılan incelemede, ölüm sebeplerinin "metil alkol zehirlenmesi" olduğu tespit edildi. Böylece, sahte içkiden ölenlerin sayısı 26'ya ulaştı.
Halen hastanelerin yoğun bakım ve normal servislerinde 15 kişinin tedavisi devam ediyor. Bu kişilerden 9'unun durumunun kritik olduğu belirtildi. (DHA)
Sağlık Bakanlığı'ndan "sahte içki" açıklaması yapılmıştı
Sağlık Bakanlığı, İstanbul'da sahte içki sonucu zehirlenerek ölenlerle ilgili açıklama yaptı.
Sağlık Bakanlığı, İstanbul'da benzer şikayetlerle hastanelere başvuran 73 kişinin alkol zehirlenmesinden etkilendiğini, bu vatandaşlardan 8'inin hayatını kaybettiğini, tedavisi devam eden 13 hastanın ise hayati tehlikesinin bulunduğunu açıkladı.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamayla, İstanbul'da, 18 Ekim'den bu yana hastanelere müracaat eden 73 kişinin alkol zehirlenmesinden etkilendiği belirtildi. Açıklamada, bu vatandaşlardan 8'inin hayatını kaybettiği ifade edilirken, 6 kişinin kendi isteğiyle hastanelerden
ayrıldığı belirtildi. Bakanlık, 31 vatandaşın taburcu edildiğini, tedavisi devam eden 28 hastadan 13'ünün hayati tehlikesinin bulunduğunu açıkladı.
BAŞLICA ZEHİRLENME BELİRTİLERİ
- Başağrısı,
- Bulantı,
- Kusma,
- Baş dönmesi,
- Tansiyon düşmesi,
- Kanda asidoz,
- Görme bozukluğu ve körlük
- Ve daha ileri dönemde tedavi edilmezse koma ve ölümdür.
NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Zehirlenme fark edildiği anda hasta acil olarak bir sağlık merkezine götürülmeli ve tedavisine hemen başlanmalıdır. Zehirlenmenin başka belirti vermediği dikkate alındığında, geç başlayan belirtide etkili tedavi için geç kalınmış olabilir. Hastada yapılacak destek tedavi yanı sıra antidot olarak etil alkol ya da fomepizol verilir. Hastada hemodiyaliz yapılması gerekebilir.