Malatya'da, 'yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporlarla kürtaj yaparak sonlandırdıkları' iddia edilen profesör için 60 yıl, doçent için ise 29 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şeyhmus Şad tarafından kürtaj soruşturması kapsamında hazırlanan 51 sayfalık iddianame, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, tutuklu sanıklar İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Ç. ile özel bir hastanenin başhekimi Doç. Dr. Şeyma H.'nin, 10 haftalık yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporla sonlandırarak usulsüz kürtaj yaptıkları ve haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü. Şebekenin nasıl çalıştığıyla şüphelilerin işledikleri suçların ayrıntılarına yer verilen iddianamede, Prof. Dr. Önder Ç. hakkında '3 kadına rüşvet karşılığı kürtaj yapmak, 2 kadın ile tıbbi çaresizlikleri nedeniyle tedavileri karşılığında cinsel ilişkiye girmek suretiyle rüşvet suçunu işlediği' iddiasıyla 60 yıla kadar hapis cezası istendi. Önder Ç. ile 12 yıldır birlikte hareket ettikleri belirtilen Doç. Dr. Şeyma H. hakkında da 'yasadışı kürtaj, kürtaja aracılık etmek, rüşvete aracılık etmek ve dolandırıcılık' suçlarından 29 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
İddianamede, sürdürülen teknik takip sonucu bazı suç unsurlarına rastlanılması üzerine Prof. Dr. Önder Ç.'nin Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki odasına mahkeme kararıyla gizli kamera yerleştirildiğine yer verildi. Kamera tarafından kaydedilen görüntülerde Önder Ç.'nin, tıbbi çaresizlik içindeki hastalarıyla uygunsuz münasebetlerinin bulunduğu kaydedildi.
İddianamede, Önder Ç.’nin tüp bebek tedavisi gören S.Y.’yi taciz ettiği öne sürüldü. Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü teknik takip sonucu, 4 kişilik organizasyonun soruşturma süresince yasal sınırı aşan 3 gebeliği sahte raporlar düzenleyerek kürtaj yaparak sonlandırdıklarına yer verilen iddianamede, para karşılığı yapılan kürtaj işlemlerinden alınan paranın Ö.Ç. ve Ş.H. isimli doktorların belirledikleri oranlar doğrultusunda bu şahıslar arasında paylaştırıldığı öne sürüldü. Önder Ç. ve Şeyma H.’nin ortak banka hesabı kullanmak suretiyle yasa dışı kürtaj işlemlerinin yanı sıra özel hastane yönetiminin bilgisi olmaksızın tüp bebek tedavisine ilişkin elde edilen paraları bu hesaba aktardıkları, söz konusu hesapta yüklü miktarda para bulunduğuna dikkat çekildi.
30 ARALIK’TA OPERASYON YAPILDI
Malatya polisinin 30 Aralık 2012’de düzenlediği operasyonda yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporlarla sonlandırdıkları iddiasıyla Önder Ç., Şeyma H., Ş.T., B.Ç., V.K.Ö., G.K., F.B., E.T., Ö.K., B.Y., T.G., M.B., G.G., Ö.A. ve M.B. isimli 7'si kamu görevlisi olmak üzere toplam 15 şahıs gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden Önder Ç., Şeyma H., Ö.A. ve M.B. tutuklanmıştı. Sağlık Bakanlığı konuya ilişkin idari soruşturma başlatmıştı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz