YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Said Nursi Sempozyumu" Devam Ediyor

Bitlis-Tatvan karayolundaki El-Aman Hanı'nda valilik, belediye, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı işbirliğince düzenlenen "Said

Bitlis-Tatvan karayolundaki El-Aman Hanı'nda valilik, belediye, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı işbirliğince düzenlenen "Said Nursi Sempozyumu" devam ediyor.

"Said Nursi'nin Hayat Tarzı" konulu oturumda konuşan Said Nursi'nin akrabası Sabri Okur, Said Nursi'nin birilerinin anlatımıyla anlaşılmayacağını, ancak onun eserleri olan Risale-i Nur kitaplarını ciddiyetle okuyarak anlaşılacağını ifade etti.

O dönemlerde birçok alimin Said Nursi'nin dünyaya geleceğini önceden müjdelediğini ifade eden Okur, şöyle konuştu:

"Mesela Said Nursi'nin babası olan Sufi Mirza, daha üstad dünyaya gelmeden Gavsı Hizani hazretlerini ziyarete gitmiş. O zaman da Gavsi Hizani hazretleri müritleriyle mühim bir toplantıdaymış. Sofi Mirza içeri girince Gavs hazretleri onu içeri girdiği görünce toplantıya ara verip ayağa kalkıp Sofi Mirza'yı kucaklayıp, kendi yerine oturtmuş. Ordaki diğer müritlerinden biri Gavsı Hizani'ye 'Ya Gavs senin işlerine akıl ve sır ermez. Sen şimdiye kadar kimsenin yanında ayağa kalkmadın. Bu Nurslu sofiden ne buldun ki onun yanında ayağa kalktın ve onu kendi yerinde oturttun' diye sormuş. Gavsı Hizani hazretleri soru üzerine, bunun neslinden öyle bir zat çıkacak ki ben ona cet olmayı, yani baba veya dede olmayı bu gavslık makamına tercih ederim. Biz böyle büyük bir zatın hemşehrileriyiz."

Said Nursi'ye selam vermenin suç olduğu bir zamanda onun talebelerinin bütün varlıklarıyla kendilerini onun hizmetinde vakfettiğini hatırlatan Okur, yurt dışında Risale-i Nur'ları okuyarak Müslüman olan kişilerin, devletin bazı yasaklarını hiç düşünmeden kendilerini Risale-i Nur hizmetine adadığını kaydetti.

Okur, şöyle devam etti:

"Azerbaycan'a ilk gittiğimiz sohbete bin 300 kişi katılmıştı. Bakın burası Bitlis üstadın memleketi. 'Halkın çoğunun buraya gelip acaba onunla ilgili ne konuşuluyor' deyip dinlemeye gelmesi gerekiyordu. Ancak bu sempozyumda beklediğimiz katılım yaşanmadı. Bediüzzaman bizim memleketimizden çıkmış. Türkiye'ye geldiğimizde bu konuda hayret ediyoruz. Yurt dışında Said Nursi'yi ve eserlerini bilen insanlar inanılmaz derecede sahip çıkıyor."

Sempozyuma, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Mahmut Doğru, akademisyenler, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Sempozyum pazar günü Nurs köyü ziyaretiyle son bulacak.

Muhabir: Yunus Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler