YURTHABER

Kayseri
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samet Aybaba: "Bizim derdimiz bir an önce kazanmak"

İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Aybaba: "İyi takımız ve yükselişe geçmemiz lazım. Artık önümüzdeki ilk maçı kazanıp, ondan sonraki maçlara daha rahat bir şekilde hazırlanmak istiyoruz" - "Bir daha Djedje'yi bu takımda görmek istemiyoruz"

KAYSERİ (AA) - Süper Lig'in 9. haftasında 27 Ekim Pazar günü BtcTurk Yeni Malatyaspor'a konuk olacak İstikbal Mobilya Kayserispor'un teknik direktörü Samet Aybaba, "Bizim derdimiz bir an önce kazanmak. Aslında oynadığımız iç saha maçında biz buna çok yaklaşmıştık. Özellikle ikinci yarı oyun kalitesi çok yükseldi, çok pozisyon bulduk. Şimdi Malatya maçına bakıyoruz." dedi.

Aybaba, kulüp tesislerindeki antrenmanda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bir an önce maç kazanmak istediklerini söyledi.

Puan olarak Kayserispor'un üstünden bulunan 6-7 takımın maçlarının da zor olduğunun altını çizen Aybaba, şunları kaydetti:

"Bizim derdimiz bir an önce kazanmak. Aslında oynadığımız iç saha maçında biz buna çok yaklaşmıştık. Özellikle ikinci yarı oyun kalitesi çok yükseldi, çok pozisyon bulduk. Şimdi Malatya maçına bakıyoruz. Kaliteli bir takım, bireysel yetenekleri olan oyuncular var. Biz de iyi takımız ve yükselişe geçmemiz lazım. Oyuncularla devamlı bunu konuşuyoruz. Artık önümüzdeki ilk maçı kazanıp, ondan sonraki maçlara daha rahat bir şekilde hazırlanmak istiyoruz. Arkadaşların performansları da yükselmeye başladı. Antrenman istekleri ve coşkuları da arttı. Böyle destekle devam ederse inşallah yukarılara doğru tırmanırız."

- "Djedje'yi bu takımda görmek istemiyoruz"

Takımla antrenmana çıkmayan bazı futbolcuların durumuna da değinen Samet Aybaba, şöyle konuştu:

"Djedje bir müddet bizimle antrenmanlara çıkmayacak. Adebayor'un ayağında sakatlığı var, tedavisi sürüyor ama Djedje ile ilgili kulübün bir yaptırım uygulama zamanı geldi diye düşünüyorum. Onlara da bunu söyledim. Burası marka, markayı yüksek tutmak lazım. Eğer onu yüksek tutmazsanız o zaman başka sorunlar yaşarsınız. Takım bütünlüğüyle ilgili birleştirmeye çalıştığınız şeyleri kaybetmeye başlarsınız. Bu nedenle bir daha Djedje'yi bu takımda görmek istemiyoruz. Hem saha içinde katkısının olmadığından hem de saha dışında takımı rahatsız edecek kötü, disiplinsiz davranışta bulunduğundan. Burada hem içeride hem dışarıda hem de performansla ve davranışla ilgili bir şey yapmazsak takım bütünlüğünü bir araya getiremeyiz."

Aybaba, futbolcuların gereksiz kart gördüğünü vurgulayarak, "Geldiğimiz günden beri arkadaşların niye bu kadar kart gördüğünü zaten konuşuyoruz. Hiç doğru değil. Pozisyon kartı da değil, hep itirazdan. Hadi onu, başarısız giden sonuçları içeride isyan etmeye bağladık ama bunu futbolla yapmalarını tavsiye ettik. Yani sonuçta biz onlarla ilgili arkadaşları ikaz ediyoruz. Onlar da bize söz verdiler ama gene sarı kart var. Ceza vereceğiz, geliştireceğiz. Başarılı olan insan başka şeylerle uğraşmaz işine bakar. 'Daha iyi yapıyorum, daha çok keyif alıyorum' bölümünde olur. Başaramadığınız zaman takım halinde o zaman hakeme hata bulursunuz, rüzgara, toprağa, taraftara, medyaya bir şey bulursunuz." ifadelerini kullandı.

- Antrenman

İstikbal Mobilya Kayserispor, BtcTurk Yeni Malatyaspor maçı hazırlıklarını teknik direktör Aybaba yönetiminde kulüp tesislerinde sürdürdü.

Isınma hareketleriyle başlayan idmanda sarı-kırmızılı oyuncular, sahada kurulan istasyonlarda koordinasyon çalışması yaptı. Antrenman pas, yarı sahada çift kale maç ve taktik çalışma ile sona erdi.

Öte yandan, kulüp tesislerini ziyaret ederek, antrenmanı izleyen bir anaokulunun öğrencileri futbolcularla fotoğraf çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler