SPOR

Sami Yen 2. kez ihaleye çıktı!

Ali Sami Yen Stadı'nın gelir paylaşımına göre yapılan ihalesinin ilk oturumunda en iyi teklifi 387 milyon TL ile Aşçıoğlu İnşaat A.Ş. verdi.

Sami Yen 2. kez ihaleye çıktı!

Ali Sami Yen Stadı'nın gelir paylaşımına göre yapılan ihalesinin ilk oturumunda en iyi teklifi 387 milyon TL ile Aşçıoğlu İnşaat A.Ş. verdi.

Daha önce iptal edilen Ali Sami Yen Stadı arsasının ihalesi için yeni ihale süreci TOKİ Genel Müdürlüğü'nde başladı. İhale Komisyonu Başkanı Muhsin Soylu başkanlığında yapılan ihale için 8 firma başvuru dosyası alırken 2 firma ihaleye katıldı. Aşçıoğlu İnşaat A.Ş. 387 milyon TL teklifte bulunurken Teknik Yapılar Sanayi Ticaret A.Ş. 92 milyon 210 bin 443 TL teklif verdi. Aşçıoğlu İnşaat A.Ş. arsadan 900 milyon TL gelir beklediğini bildirerek bunun üzerine çıkılması durumunda gelirin yüzde 43'ünü TOKİ'ye

verme taahhüdünde bulundu. Teknik Yapılar Ticaret A.Ş. ise 249 milyon 217 bin 416 TL'lik gelir öngörerek bunun aşılması durumunda yüzde 37'sini TOKİ'ye vereceğini bildirdi. İhale ile ilgili ikinci ve nihai oturum Cuma günü yapılacak. 2 tur üzerinden yapılacak ihalede firmalar ilk turda sözlü 2. ve son turda yazılı tekliflerini ihale komisyonuna sunacak. TOKİ yetkilileri, iki firmanın da verdiği teklifin beklentilerin altında olduğunu ifade etti.

Canlı Skor

İLK YORUMU SEN YAP ( 0 )

En Çok Aranan Haberler