YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samsun Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nden 24 Saat Anjiyo Hizmeti

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'nde kalp krizleri ve ardından da oluşabilecek ölüm vakalarının önüne geçebilmek için...

Samsun Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nden 24 Saat Anjiyo Hizmeti

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'nde kalp krizleri ve ardından da oluşabilecek ölüm vakalarının önüne geçebilmek için 24 saat anjiyo hizmeti veriliyor.

Hastanelerinde kardiyoloji bölümünde yapılan düzenlemeler birlikte 24 saat anjiyo hizmeti vermeye başladıklarını belirten Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Dursun M. Mehel, "Dünyada ve ülkemizde en sık ölüm nedeni kalp ve damar hastalıklarıdır. Kalp ve damar hastalıkları içerisinde en önemli hastalık ise kalp damarlarındaki ani tıkanma sonucu ortaya çıkan halk arasında kalp krizi olarak da bilinen ‘akut miyokard’ enfarktüsüdür. Sigara, kötü beslenme alışkanlıkları, sedanter yaşam gibi önlenebilir risk faktörlerinin halkımızda fazla olması nedeniyle kalp krizi geçirme yaşı ülkemizde daha düşük yaşlara inmiştir. Avrupa Kardiyoloji Derneği verilerine göre 50 yaş altında kalp krizi geçirme oranı, ülkemizde yüzde 20 olup, bu oran Avrupa ülkeleri içerisinde en yüksek seviyededir. Kalp krizi tedavisinde erken dönemde tıkanan damarı açmak en önemli unsurdur. Bunun da en iyi yöntemi erken dönemde yapılan koroner anjiyografi sonrası balon ve stentle kalp damarlarının açılmasıdır" dedi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 22 yataklı Koroner Yoğun Bakım ve Anjiyo Ünitesi ile 50 yataklı Kardiyoloji Servisi bulunduğunu hatırlatan Opr. Dr. Dursun M. Mehel, "10 kardiyoloji uzmanı gözetiminde toplam 60 sağlık personeliyle hizmet veriyoruz. 2 Kasım 2012 tarihi itibariyle faaliyete geçen Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Samsun İli Genel Sekreterliği bünyesinde yeni bir yapılanmayla hastalara daha verimli ve kalite bir hizmet sunmak için ortak bir çaba içine girdik. Kardiyoloji uzmanı, hemşire, röntgen teknisyeni, anestezi teknisyeni ve yardımcı sağlık personelinden oluşan ekip 24 saat hastanede hizmet veriyor. Hastaları 7 gün 24 saat bu ekip karşılıyor. İkinci koroner anjiyografi cihazı da yakın zamanda hizmete girecek. Kardiyoloji Kliniği'nde biri 3 boyutlu olmak üzere toplam 5 adet ekokardiyografi, 2 adet efor testi cihazı, 5 adet ritim holteri ve 5 adet tansiyon holteri bulunuyor. Hastanede bir Kardiyoloji Uzmanı ile ona bağlı personelin sürekli nöbet tutuyor. Kardiyoloji bölümünde koroner anjiyografi, balon anjiyoplasti ve stent yerleştirilmesi işlemlerinin yanında ASD kapatılması ve kalıcı kalp pili takılması gibi uygulamalar da yapılmaktadır. Ünitede 2011 yılında 3138 kardiyolojik girişim yapılırken 2012 yılında bu sayı 6063’e çıkmıştır. Bu yılın ilk 3 ayında bu ivme devam etmektedir ve geçen yalan aynı dönemine kıyasla kardiyolojik girişim sayısı 450 fazladır. Bu rakamlar halkımızın hastanemize güvenini ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler