Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortak finanse edilen ve Ekonomi Bakanlığı’nca yürütülen KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi kapsamında 'Samsun Mobilya Sektörü Kümelenmesi Hazırlık Toplantısı' Samsun TSO koordinasyonunda gerçekleştirildi.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinasyonunda kentte faaliyet gösteren mobilya üreticileri ve satıcılarını bir araya getiren toplantı Büyükşehir Belediyesi Sevgi Kafe’de gerçekleşti. Toplantıya Samsun TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Erol Beytekin ve Orhan Bülbüloğlu ile mobilya sektöründe faaliyet gösteren 20 firma temsilcisi katıldı.
Kümelenme çalışmalarıyla ilgili konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, yaptığı konuşmada, birlikteliğin önemine değinerek, "Samsun’da mobilya sektörünü diğer sektörlere göre çok daha şanslı görüyorum. Hem tecrübe hem de bir sermaye birikimlerinin olması bir avantaj. İnşallah bu sektörde hızlı bir şekilde kümelenme çalışmalarını tamamlayarak, sorunları çözüm noktasına getiririz." dedi.
Samsun TSO Meclis Üyesi Sayın Muharrem Durmuşoğlu ve Erkan Malkoç yaptıkları açılış konuşmalarında kümelenmenin sektörün gelişimi ve hak ettiği yeri elde edebilmesi için önemli ancak uzun ve zorlu bir süreç olduğunu belirterek, çalışmada yer alacak firmalardan sabır ve destek istediler.
Samsun TSO bünyesinde faaliyet gösteren ve KOBİ’lerin uluslararası piyasalardaki rekabet gücünü kümelenme anlayışı ile geliştirmeyi hedefleyen Samsun Kümelenme Bilgi Merkezi Koordinatörlüğü’nü yürüten Aslı Moral ise, yürüttükleri proje hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Samsun’da sağlık ekipmanları sektöründen sonra mobilya sektöründe de kümelenme çalışmalarına başladıklarını söyledi. Moral, yaptığı sunumda, kümelenme çalışması ile 40 yılı aşkın bir süredir Samsun’da faaliyet gösteren mobilya firmalarının görünürlüklerinin artacağını ve ulusal ve uluslararası pazarda söz hakkına sahip önemli markalar olmaları için çalışmalar yapılacağını bildirdi. Bu amaçla çeşitli araştırma ve analizlerin ardından sektörde faaliyet gösteren firmaların bulundukları çevrede mevcut olan belirsizliklere uyum sağlamaları için, gerekli kaynakların, ürünlerin, süreçlerin ve sistemlerin yapılandırılması, ne tür bir pazarda, ne tür faaliyetleri gerçekleştireceklerini belirlemek amacıyla yapılacak çalıştaylarla sektörün stratejik yol haritasının belirleneceğini belirtti.
Toplantıya katılan firma temsilcileri, sektör için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundular. Firma temsilcileri, rekabet güçlerini artıracak kümelenme çalışmasında yer almak istediklerini belirterek birlik mesajı verdiler. Sektörün avantajları ve dezavantajlarının ele alındığı toplantıda, her ayın ilk haftasında Samsun TSO koordinasyonunda bir araya gelerek toplantı yapılması kararı alındı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz