YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samsun’da 967 erişkine yatılı, 60 çocuğa da evde bakım hizmeti veriliyor

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Samsun İl Müdürü Adnan İpekdal, il genelinde 960...

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Samsun İl Müdürü Adnan İpekdal, il genelinde 960 erişkine yatılı, 60 çocuğa da evde bakım hizmeti verdiklerini söyledi. Bunun yanında 190 özürlü vatandaşı da yatılı bakımdan yararlandırdıklarını ifade eden müdür İpekdal, devletin her birey için kendilerine aylık bin 200 lira ödeme yaptığını belirtti.
Sorumluluk alanı günden güne genişleyen SHÇEK, bakıma muhtaç çocuk ve erişkinlere yönelik başlattığı projelerle önemli bir toplumsal yarayı pansuman etmeye çalışıyor. Kurumun Samsun İl Müdürlüğü de 13 farklı kuruluşta yatılı ve gündüzlü hizmetlerine devam ediyor. Yatılı hizmetlerin yanı sıra danışmanlık hizmetleri, alan taramaları, meslek edindirme kursları ve bayanlara yönelik seminer ve kurslarla bakıma muhtaç bireyleri eğitmeye ve meslek edindirmeye çalışan müdürlük, son 1 yıl içinde de 3 tane özel bakım merkezi açtı.
Samsun’da 1 çocuk yuvası, 2 yetiştirme yurdu ve 3 huzur evinde yatılı bakım hizmeti verdiklerini ifade eden SHÇEK Samsun İl Müdürü Adnan İpekdal, bunlardan ikisinde bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlarımıza yönelik bakım hizmeti de verdiklerini bildirdi. İpekdal, "967 kişiye yatılı bakım hizmeti veriyoruz. Bunlara ilave olarak özürlü vatandaşlarımıza ücreti kurumumuz tarafından karşılanmak suretiyle özel bakım merkezlerinde yatılı bakım hizmeti veriliyor. Son 1 yıl içinde 3 tane özel bakım merkezi açıldı. Buralarda da 190 özürlümüze yatılı bakım hizmeti veriyoruz. Özel bakım merkezlerindeki özürlü vatandaşlarımız için devletimiz her birey için aylık bin 200 TL’nin üzerinde ödeme yapıyor." dedi.
Başlattıkları Çocuk Evleri Projesi kapsamında 13 daire kiraladıklarını dile getiren İpeldal, "Şu anda şehrin çeşitli mahallelerinde kiraladığımız 13 dairede 60 çocuğumuz bakılıyor. Bunun dışında Çocuk ve Gençlik Merkezimiz var. Bu kuruluşumuz daha çok okulla bağlantısını koparmış veya koparmak üzere olan sokakta çalışan, çalıştırılan, belki yaşayan sokağın tehlikelerinden, madde bağımlılığı gibi bir takım risklerden çocuklarımızı korumak için çalışma yapan bir kuruluşumuzdur. 300 çocuğumuz buradan hizmet alıyor. Bu zorunlu bir hizmet değil. Çocuklar bu gençlik merkezimize gelerek burada çeşitli aktivitelere katılıyor. Rehabilitasyon hizmetleriyle birlikte de okulla bağlantısı kopmuş çocuklarımız tekrar okula kazandırılıyor. Son 1 yıl içinde 20 çocuğumuzu yeniden okula kazandırdık." ifadelerini kullandı.
Kırsaldan kente göçün yoğun olduğu Gaziosman Paşa ve Çatalarmut mahallelerindeki toplum merkezinde buralarda oturan bayanlara aile eğitim seminerleri, okul derslerine yönelik takviye kurslar ve yabancı dil kursları açtıklarını söyleyen Adnan İpekdal, sosyal hizmete ihtiyaç duyan insanların yerinde tespit edilerek müracaat olmadan çözüm üretmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler