YURTHABER

Samsun
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samsun'da Engellilere Özel Plaj

Samsun Büyükşehir Belediyesi, sadece engellilerin yararlanacağı eğitim-dinlenme kampı ve plaj yapıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, sadece engellilerin yararlanacağı eğitim-dinlenme kampı ve plaj yapıyor.

Doğu Park'ta 2 bin 400 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Eğitim-Dinlenme Kampı ve Plajı, 2013 yılında hizmete açılacak. Tesiste, engellilerin asansör sistemi yardımıyla tekerlekli sandalye ile içine girebileceği plaj, havuz ve rehabilitasyon merkezi ile 20 kişilik konaklama binası, kafeterya, dinlenme alanı bulunuyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, AA muhabirine, yaptıkları konseptte Türkiye'nin başka şehrinde bir kompleks olmadığını söyledi.

Denizin içine sadece engellilere yönelik eğitim-dinlenme kampı ve plaj olarak böyle kompleks bir yapının ilk kez inşa edildiğini belirten Çamaş, "Engellilerin bir refakatçisiyle gelip konaklayacakları, hem denize hem havuza girecekleri, hem rehabilitasyon ünitesinden faydalanabilecekleri, hem de dinlenebilecekleri bir kompleks olarak burayı inşa ediyoruz. Burayı tüm Türkiye'deki hatta dünyadaki engellilerin hizmetine açmayı planlıyoruz" dedi.

-"Türkiye örnek bir tesise kavuşacak"-

Türkiye'de özel sektörde bazı otellerin engelli vatandaşların havuzlardan yararlanmasını sağlamak için kısıtlı da olsa çeşitli çalışmalar yaptığını dile getiren Çamaş, "Ancak sadece engellilere özel olarak eğitim, rehabilitasyon kampı ve plaj hizmeti bir resmi kurum tarafından ilk defa Samsun'da yapılıyor. Bu büyüklükte, geniş kapsamlı olan ve özellikle sadece engelli vatandaşlar için hazırlanmış başka bir tesis yok. İnşaatın tamamlanmasıyla Türkiye örnek bir tesise kavuşacak" ifadelerini kullandı.

Engellilerin su ile rehabilite edileceğini vurgulayan Çamaş, "Su, insanı en çok dinlendiren, rehabilite eden unsur. Birçok engelli vatandaşımız bırakın denize girmeyi, plaja gitmeyi, evinden dışarı bile çıkamıyor. Engelliler, asansör sistemiyle denize ve havuza girebilecekler" diye konuştu.

Muhabir: İlyas Gün

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler