HABER

Samsung Gear S2 inceleme

Samsung, yeni nesil akıllı saat ailesini, Samsung Gear S2 ile yeniledi.

Samsung Gear S2 inceleme

Yuvarlak hatları ile ilgi çeken ve iki farklı sürümden oluşan bu yeni aile gerek tasarımı gerekse de kolay kullanımı ile puan toplamak istiyor. Birçok isteği karşılıksız bırakmayan Samsung Gear S2’ye yakından bakıyoruz.

Samsung akıllı saat konseptini ilk olarak tasarım konsepti ile yeniledi. Samsung Gear S2 olarak adlandırılan yeni nesi akıllı saat, büyük ve makuller yapıdan ince, zarif ve yuvarlak bir tasarım ile karşımıza çıktı. Bileğe takılan akıllı telefon konseptini bitiren Gear S2, rahatlıkla taşınabilen, analog saat boyutlarından daha büyük olmayan ve birçok ekstralar üzerinde barındıran yepyeni bir konsept ile fark yaratacak. Gear S2’nin kayışı hafif ve yassı olmasından dolayı bileğe çok iyi oturuyor. Bu kayışın üzerinde herhangi bir elektronik bağlantının olmamasından dolayı da rahatlıkla değiştirilebiliyor. Gear 2’de gördüğümüz gizli kamera teknolojisinden vazgeçilmiş olması, ürüne klas bir hava katıyor. Tabi burada kullanılan malzeme ve yüksek kalitedeki işçiliği de unutmamak gerek.

11.4 mm kalınlığında olan Gear S2, en çok kolay kullanımı ile ilgi çekiyor. Saatin çerçevesinin üzerinde bulunan bezel halka sayesinde ürünün kullanımı inanılmaz kolay. Bu halkayı döndürdüğünüzde Menü’nin içine girip uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz. Bunu yaparken de parmaklarınızla 360×360 piksel çözünürlüğünde 1.2 inç büyüklüğünde ekranı engellenmiş olmuyorsunuz. Ürünün kontrolünü sadece bu halka ile yapmıyorsunuz. Ekran elbette dokunmatik ve Gear S2’de ayrıca bir Home tuşu da bulunuyor.

Akıllı telefon şart

Samsung Gear S2, her ne kadar bireysel bir cihaz gibi görünse de, onu tüm fonksiyonlarla kullanmak için bir akıllı telefon ile eşleştirmek şart. Bu akıllı telefonun Samsung ürün ailesinden gelmesi gerekmiyor olması önemli bir özellik. En az 1.5 GByte bellekli herhangi bir Android telefon yeterli. Play Store’da indireceğiniz uygulamayı kurduktan sonra Gear S2 tamamen kullanılabilir duruma geçiyor. Yazılım kurulduktan sonra Gear S2 nin uygulamaları hazır hale geliyor. Elbette daha fazla uygulama yüklemek mümkün. Arayüzünü değiştirmek, SMS, Email, Facebook veya WhatsApp gibi bildirimleri yönetmek veya farklı uygulamalar yüklemek, telefona yüklediğiniz uygulama yardımıyla yapılıyor.

Samsung Gear S2, akıllı telefon ile bağlantıyı Bluetooth arabirimi üzerinden kuruyor. Gear S2, aynı zamanda WLAN teknolojisini de destekliyor. Ama bu teknoloji cihazların birbirleri ile haberleşmesinde pek kullanılamıyor.

Samsung Gear S2,akıllı telefonu bir uzaktan kumanda gibi yönetebilmesi iyi düşünülmüş bir özellik. Örneğin telefondaki müzik oynatıcınızı Gear S2 ile kontrol etmek mümkün. Bununla birlikte gelen çağrıları cevaplayabilir veya meşgule atabiliyorsunuz. Yine de şunu söylemekte fayda var. Gear S2 ile telefon konuşmaları yapamıyorsunuz. Yani bu ürün arabada bildiğimiz bir araç kiti görevini görmüyor.

Gear S2 ve sağlık

Akıllı saatler genelde iki temek fonksiyonları üzerinde barındırıyorlar. Bunlar Cep telefonunuzu cebinizden çıkarmadan alabileceğiniz bildirimler ve sağlık fonksiyonları. Gear S2 bu alanda çok iddialı olduğunu söylemeliyiz. Örneğin sağlık fonksiyonlarında, adım atma sayacı ile birlikte ne kadar spor yapıldığı ile ilgili geri bildirimler alınabiliyor. Bununla birlikte, Gear S2 kullanıcının kalp atışları tüm gün boyunca belli aralıklarla ölçüp günlük rapor verebiliyor. Bizim beğendiğimiz bir özellik ise farklı spor programları için düzgün ölçümleme yapabilmesi. Yürüme ve koşmanın yanı sıra, üzerinde bulunan GPS sayesinde bisiklet sporu ile uğraşan kişilere de hitap ediyor.

Gear S2’nin iç dünyası

Samsung Gear S2, 1 GHz hızında iki çekirdekli bir işlemci barındırıyor. Kullanılan bellek 512 Mbyte ve kapasite 4 GByte büyüklüğünde. AndroidWear yerine Tizen işletim sistemini kullanan Samsung, bu sayede oldukça performanslı bir cihaz geliştirmiş durumda. Uygulamalar zaman kaybetmeden anında açılıyor olması önemli bir avantaj. Fakat, Tizen işletim sisteminden dolayı şimdilik 100 adeti geçmeyen uygulama çeşitliliği Android kadar zengin değil.

Gear S2, 802.11 b/g/n WLAN, Bluetooth 4.1 ve NFC haberleşme teknolojilerini destekliyor. Bluetooth ve WLan sayesinde akıllı telefon ve akıllı saat haberleşebiliyor. NFC ise daha çok mobil ödeme için kullanılması planlanıyor.

Üzerinde bulunan 250 mAh’lik pil yaklaşık 2 gün kesintisiz çalışıyor ve kablosuz şarj ünitesi ile 2 saatte doluyor. Bu esasında oldukça iyi bir değer. Çünkü Gear S2, Gyroskop, Accelerometer, nabız ve ışık sensörleri ile birlikte Barometre özelliğini de üzerinde taşıyor.

Dolaysıyla birçok isteği rahatlıkla yerine getirebilen Gear S2, şık tasarımı ve performansı ile kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken akıllı saatlerin başında geldiğini rahatlıkla söylemeliyiz.

**

**

En Çok Aranan Haberler