YURTHABER

Şanlıurfa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şanlıurfa'da 9 hastane çalışanının darbedilmesi protesto edildi

Şanlıurfa'da 9 hastane çalışanının darbedilmesi protesto edildi

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde dün maske takmama yüzünden çıkan kavgada 9 hastane çalışanının darbedilmesi protesto edildi.

Sağlık-Sen, Türk Sağlık-Sen ve Öz Sağlık-İş Sendikası öncülüğünde Birecik Devlet Hastanesi önünde toplanan hastane çalışanları, dün çıkan kavgada 9 mesai arkadaşlarının darbedilmesini oturarak protesto etti.

Dövizler taşıyan hastane çalışanları, sağlık görevlilerine yönelik şiddete karşı sloganlar atarak olayı kınadı.

Öz Sağlık-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Bekir Başak, yaptığı konuşmada, olayın takipçisi olacaklarını belirterek, faillerin en ağır cezayı alması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarının özellikle salgın sürecinde zor şartlar altında görevlerini sürdürdüğünü ifade eden Başak, şunları kaydetti:

"Pandemi ortamında canını ortaya koyarak görev yapan sağlık personeline yöneltilen saldırıların hiç hız kesmeden devam ettiğini görmek, artık sabrımızı zorlamaktadır. Saldırganlara verilen cezaların caydırıcı olmaması, saldırganların bir kapıdan girip öbür kapıdan ellerini kollarını sallayarak çıkmalarından cesaret bulmaları, bu olayların artarak devam etmesinin başlıca sebebidir. Şifa dağıtan ellere, hastalarının güvenliği için görev yapan personele yönelik bu saldırgan tavırlar karşısında sendika olarak hukuk zemininde mücadeleye devam edeceğiz."

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Reşit Doğan da olayı kınadığını, her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını ve adli süreci yakından takip edeceklerini belirtti.

Konuşmanın ardından hastane çalışanları, alkışlarla protestoyu sonlandırdı.

Birecik Devlet Hastanesinde dün güvenlik görevlileri ile hasta yakınları arasında maske takmama nedeniyle çıkan kavgada 7 özel güvenlik görevlisi ve bir temizlik çalışanıyla bir röntgen teknisyeni yaralanmış, 5 kişi gözaltına alınmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler