YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şarbak: Sosyal kalkınma ihmal ediliyor

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, Türkiye'de kalkınma denildiğinde genel olarak üretim konusunun...

Şarbak: Sosyal kalkınma ihmal ediliyor

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, Türkiye'de kalkınma denildiğinde genel olarak üretim konusunun algılandığını belirterek, sosyal kalkınmanın ihmal edildiğini söyledi.

MÜSİAD Adana Şubesinin gerçekleştirdiği ‘Dost Meclisi Toplantısına ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak konuk olarak katıldı. Şarbak, kalkınma ajansının kurumsal kimliği ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çukurova’nın Türkiye’nin üretim bölgesi olduğunu aktaran Şarbak, yine Türkiye’nin en büyük limanının ve enerji merkezinin bölgede kurulduğunu dile getirdi. Çukurova’nın iklimi ile tarım alanlarının müsait olmasından dolayı terör olaylarından sonra doğudan en çok göç alan bölge olduğuna dikkat çeken Şarbak, “Maalesef bölgemiz taşıyabileceğinden fazla göç aldı. Bunun getirdiği sorunlar var. Bizim en önemli görevlerimizden biri de göç ile gelen kişilerin sosyal uyumunu sağlamak.” dedi.

Kalkınma Ajansının belirli bir kanuna bağlı olarak çalıştığını anlatan Şarbak, sorumluluk alanlarını da görevlerini bu kanunun ve kalkınma planlarının belirlediğini söyledi.

  1. KALKINMA PLANI TÜRKİYE AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

    1 Ocak 2007 tarihinde yürürlüğe giren 9. Kalkınma Planı'nın Türkiye'nin AB üyeliği için bir 'stratejiler demeti' olarak öne çıktığına dikkat çeken Şarbak, "Söz konusu plan, Türkiye açısından çok önemli. Hükümetin yapmış olduğu çalışmalara genel olarak baktığınız zaman yine bu planının izlerini çok net bir şekilde görebilirsiniz. Bugün okullarımızda 'tablet bilgisayar'lar dağıtılıyorsa, güvenlikte MOBESE kameraları kullanılıp, sağlıkta dönüşümler oluyorsa tüm bunların çerçevesi '9. Kalkınma Planı' ile belirleniyor. Plan, hem kamuya, hem de özel sektöre büyük önem veriyor. Türkiye'nin sektörel bazda nereye doğru gittiğini anlayabilmek için bu planı iyi okumak lazım. Ama ne yazık ki, bizde böylesi bir alışkanlık yok. Bu nedenle de plan okumayı artık öğrenmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

    MÜSİAD üyelerinin sorularını yanıtlayan Şarbak, projelerin değerlendirilme sürecinde hiç kimseye ya da hiçbir projeye ayrıcalık tanınmadığını ifade etti.

Projelerin değerlendirilme aşamasını "yarışma" olarak nitelendiren Şarbak, projelerin 4 aşamada değerlendirildiğini her projeye puanlar verildiğini anlattı. ÇKA bütçesine paralel olarak en yüksek puanları alan projelerin destek almaya hak kazandığını kaydeden Şarbak, "Bu süreçte torpil gibi bir durum söz konusu değil. Projesi iyi olan kazanıyor" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler