YURTHABER

Sivas
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şarkışla'da Bazı Köylerde Sağanak Ve Dolu Etkili Oldu

Şarkışla ilçesine bağlı 2 köyde sağanak ve dolu yağışı hayatı yönde olumsuz etkiledi.

Şarkışla ilçesine bağlı 2 köyde sağanak ve dolu yağışı hayatı yönde olumsuz etkiledi.

Kışla ve Samankaya köylerinde dün akşam saatlerinde etkili olan yağışın ardından sel oluştu. Sel nedeniyle Kanak Deresi'nin su seviyesi yükseldi.

Kışla köyünden bir vatandaş, Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin'i arayarak, "Başkanım Şarkışla'ya sel gelebilir, duyarlı olun" uyarısında bulundu.

Bunun üzerine Gültekin, dere kenarındaki vatandaşları uyarmaları için zabıta memurları Salih Yener ve Halit Öztürk'ü görevlendirdi. Zabıta memurları, dere boyunca gezinerek çevredekilere sel uyarısı yaptı.

Zabıta memuru Salih Yener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İlçemizde yağış olmamasına rağmen, bir vatandaşın ihbarı üzerine sel geleceği bilgisini aldık. Belediye Başkanımız Kasım Gültekin'in talimatıyla Gültekin Mahallesi'nde kum ocağı civarına kontrole gittiğimizde 7 çocuğun suda yüzdüğünü gördük. Selin geldiğini de tespit ettik. Sel sularıyla aralarında 50 metre mesafe kala çocukları zor kurtardık" dedi.

Zabıta memuru Halit Öztürk ise bu 7 çocuğun yanı sıra Kanak Deresi kıyısında 70 keçiyi otlatan otlatan bir çocuğu fark ettiklerini belirterek, çocuğu ve hayvanlarını son anda kurtardıklarını söyledi.

Bu arada, Kanak Deresi'nde DSİ'nin yaptığı ıslah çalışmaları sayesinde taşkınların yaşanmadığı belirtildi.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler