Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen '4. Toplumu Konuşma Günleri' başladı. İki gün sürecek programda 'Sağlıklı Toplum ve Değerler Etrafında Bütünleşme' ve Din ve Toplum İlişkileri' ele alınacak.
Adapazarı Orhan Gazi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen '4. Toplumu Konuşma Günleri' programının açılışında konuşan SAÜ Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sami Özdemir, 4 yıl önce başlattıkları harekette yer alan öğretim üyeleri ve öğrencilerin kendilerine mutlu zaman dilimleri yaşattığını söyledi.
Öğrencileri sadece dinleyiciler olarak değil aynı zamanda katılımcı olarak da gördüklerini kaydeden Özdemir, "Öğrencilere sadece dinleyici olarak değil, artık üretici olan, topluma bir şeyler kazandıran, toplumu yeniden inşa etmede önemli rolleri olan araştırmacılar ve bilim insanları olarak düşünüyoruz. Toplum gerçekten çok boyutlu ve kendi bilinç dünyasında, kendi geleceğini belirlemesi gereken dinamik bir faktör. Bu dinamik faktörü izleyecek, gözlemleyecek, onun problemlerini inceleyerek bir takım çözüm yolları arayacak araştırmacılara ihtiyaç var. Biz bu tür çalışmalar ve faaliyetlerle bir anlamda topluma anlamak ve toplumu değerlendirme çalışmaları içerisinde uygulamalı laboratuvar çalışmaları yapıyoruz. Bu tür çalışmaların da giderek artmasını ve çeşitlenmesini diliyoruz. Öğrencilerin bir şeyi analiz etme, tahlil etme ve yeniden şekil verme özelliğini kazanacak yarının bilim adamları olmalarını istiyoruz." dedi.
Açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi. İlk oturumda konuşmacı öğrenciler, 'Sağlıklı Toplum İçin Sağlıklı Birey', 'Sağlıklı Toplumda Erdemin Yolları', 'Toplumda Bütünleşme Sorunları' ve 'Engelsiz Engellilik' konularını ele aldı. Oturumun sonunda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şener, öğrencilerin anlattığı konular üzerine değerlendirmelerde bulundu.
İkinci oturumda, 'Çınardan Çekirdeğe Aile', 'Ahlaksız Bir Toplum Olabilir mi?', 'Osmanlı'nın Son Döneminden Cumhuriyet Sonrası Süreçte Dini Yaşantıdaki Değişim' ve 'İslamafobia Toplum Sağlığını Nasıl Etkiler?' konuları anlatıldı. İkinci oturumun değerlendirmesini ise Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Taşdelen yaptı.
Üçüncü oturumda ise öğrenciler 'Küresel Ekonomide Değerlerin Görmezden Gelinmesi', 'Teknoloji Kullanımının Değerler Üzerine Etkisi' ve 'Sanat Toplumun Gıdasıdır' konuları hakkında konuşma yaptı. Son oturumun değerlendirmesini ise Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Arslan yaptı.
'4. Toplumu Konuşma Günleri' yarın gerçekleştirilecek 3 oturumla sona erecek.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz