YURTHABER

Sakarya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SAÜ’de Müslüman Kardeşler’in Yükselişi ve Düşüşü konuşuldu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Ortadoğu Enstitüsü (ORMER) Kitap Konuşmaları etkinliği kapsamında “Müslüman Kardeşlerin İslami Hareketlerde Siyasi Kurumsallaşma Sorunu” konulu seminer düzenlendi.ORMER Kudüs Salonunda, Bilgi Kültür Gençlik Derneği ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dr.

SAÜ’de Müslüman Kardeşler’in Yükselişi ve Düşüşü konuşuldu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Ortadoğu Enstitüsü (ORMER) Kitap Konuşmaları etkinliği kapsamında “Müslüman Kardeşlerin İslami Hareketlerde Siyasi Kurumsallaşma Sorunu” konulu seminer düzenlendi.
ORMER Kudüs Salonunda, Bilgi Kültür Gençlik Derneği ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Hüseyin Mercan konuşmacı olarak katıldı. Müslüman Kardeşler hareketinin siyasi sürecine değinen Dr. Öğr. Üyesi Mercan, “Kurumsallaşmanın temelindeki yegâne sorunlar ve parametreler özerklik, değer aşılama, örgütlenme düzeyi, uyum sağlama, tutarlılık ve siyasal rejimin tolerans düzeyidir. Bu faktörler doğrultusunda baktığımızda, Müslüman Kardeşler’in kurumsallaştığını söylemek zor” dedi.
Müslüman Kardeşler hareketinin temeline inen Mercan, “1928 yılında Mısır’da 6 kişiyle kurulmuş olan ve zamanla siyasileşen örgütün kurucusu Hasan El Benna, Mısır siyasal hayatının kendi gerçekliği içerisinde bir siyaset pratiği ortaya koymaya çalışan biriydi. İslamcılık ideolojisinin kurucusu olarak Hasan El Benna’yı tanımlamanın yanı sıra, bu ideolojiyi pekiştiren ve Mısır’ın çalkantılı dönemlerinde hareketi sabit tutmasıyla önemli bir diğer kişi olarak Hasan El Hudeybi’den söz edebiliriz. Onun ardından Müslüman Kardeşler’in en uzun süre mürşitliğini yapan, hareketin bugünkü haline ulaşmasını sağlayan kişi Seyyid Kutub’dur” diye konuştu.
Konuşmasını kitabından alıntılar yaparak sonlandıran Dr. Öğr. Üyesi Mercan, devamında konu ile ilgili katılımcıların sorularını yanıtladı.

SAÜ’de Müslüman Kardeşler’in Yükselişi ve Düşüşü konuşuldu

SAÜ’de Müslüman Kardeşler’in Yükselişi ve Düşüşü konuşuldu

SAÜ’de Müslüman Kardeşler’in Yükselişi ve Düşüşü konuşuldu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler