Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sakaryaspor Gönüllü çalışma takımının organize ettiği “Marka Olmak: Başarı Hikayeleri” söyleşisinde alanlarında başarılı birçok isme farklı kategorilerde ödüller verildi. Medya dünyasından ve öğrencilerden yoğun katılımın olduğu ödül töreninde, ödül alan başarılı isimler, çalışma hayatında marka olma konusunda tavsiyelerde bulundular.
SAÜ öğretim üyesi ve aynı zamanda Sakaryaspor Basın Sözcüsü ve Asbaşkanı görevlerini yürüten Yrd. Doç. Dr. Cemal İyem, futbolda genelde ödüllerin hep futbolculara verildiğini, sporun heyecanını, coşkusunu evimize taşıyan medya mensuplarının unutulduğunu söyledi. İyem, “Amacımız, medya sektörünün başarılı isimlerinin hayat hikayelerini dinleyerek, öğrencilerin buradan kendilerini pay çıkarmalarını sağlamak ve bu başarılarını ödüllendirmektir” dedi.
Magazin haberciliğinde birçok başarıya imza atan Gökhan Yalçın, "Seyr-i Alem" ile yılın en iyi magazin programı ödülünü alırken, “Bu programın bugüne kadar aldığı ödüller benim odamın büyük bir kısmı artık almıyor. Ama Sakarya Üniversitesinden böyle bir ödül almak çok anlamlı çok güzel teşekkür ediyorum” dedi. “Marka olmaya çalışmanın çeşitli yolları ve evreleri var” diyen Yalçın, marka olmak için şu tavsiyelerde bulundu: “Çok çalışmak, kararlı olmak, önünüze çıkan engellerde alternatif yolları her zaman cebinizde tutmak. Bir televizyon programının yapılma süreci yaklaşık 70-80 gün altyapı araştırmalarıyla sürüyor. Televizyonda yayınlanan bir program en erken 90 gün önceden konumlandırılmış; masada hazırlanmış, taslağı bitmiş, programın içerisine yapımcısından figürasyonuna kadar her şey belirlenmiş, o tablo başlama gününü bekler şekilde duruyor. Bu demek ki, marka olmak ve bir işte başarılı olmanın süreci önceden bunu çok iyi bir şekilde planlamaktan bununla beraber de her zaman cebinizde bir B planı, C planı tutup başarılı çalışma stratejinizi yılmadan devam ettirmekten geçiyor.”
Yılın en başarılı ve en medyatik turizm işletmecisi ödülüne layık görülen Güray Gökal ise;“Benim de okulum” dediği, Sakarya Üniversitesi’nden ödül almanın kendisini çok gururlandırdığını söylerken, öğrencilere “Hiçbir zaman yorulmadan, her zaman aynı heyecanı yaşayarak, hayallerinin peşinde çaba göstererek koşunuz” tavsiyesinde bulundu. Bir ses sanatçısı olmanın yanında başarılı bir televizyon programcısı da olan Serpil Efe, Nazlı Nazlı isimli müzik programıyla yılın en iyi çıkış yapan müzik programcısı ödülünü aldı. Efe, “Benim için ses hiçbir zaman yeterli olmadı. Kişilikli olmak, insanlara tepeden bakmadan yaşamak, kendisiyle barışık olmak ve gerçekten hoş görülü olmak benim için önemlidir” diye konuştu.
Medyada görünmekle sanatçı olunamayacağını söyleyen Efe, “Beni son dönemlerde en çok üzen şey; bütün herkesi bir şemsiye altında görmek, sanatçı demek. Medyada çok görünmek sanatçı anlamına gelmiyor, üretken olmak gerekiyor” dedi.
Katılımcılara mini bir konser de veren Efe, “Bu ödülü SAÜ üniversite gençliği adına ve türküler adına alıyorum” dedi.
Törende ayrıca; yılın en iyi spor muhabiri Volkan Toslak, yılın en iyi çıkış yapan bayan ses sanatçısı Zeynep Yılmaz, yılın en iyi internetten yayın yapan TV kanalı IPTV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çakır, yılın en iyi çevre ödülü Mehmet Miras, yılın en iyi magazin sitesi "Dünya Magazin Haber" Yönetim Kurulu Başkanı Eyüphan Kurtçu, yılın en iyi program yapımcısı Mürşit Arslan, yılın en iyi sanat ve kültür programı yapımcısı Neşe Arslan, yılın en iyi Turizm İşletmesi Venosa Beach Resort / SPA Hotel Genel Müdürü Murat Üner ve yılın en iyi yerel basını olarak da Sakarya Yerel Basınına ödüller verildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz