HABER

Savcı Atilla Taş ve 13 kişinin tahliyesini istedi

İçerik devam ediyor
İçerik devam ediyor

FETÖ’nün medya yapılanması'na ilişkin davada savcı, Atilla Taş’ın da aralarında bulunduğu 13 sanığın tahliyesini istedi. FETÖ propagandası yapmakla suçlanan Atilla Taş, önceki gün duruşma sırasında yaptığı savunmada, vatani görevini Güneydoğu'da yaptığını, bacağında mermiyle yaşadığını ve bu ülkeye asla ihanet etmediğini ifade etmişti. Taş bugün de, savcının görüşünü açıklamasının ardından yaptığı açıklama ile dikkat çekti.

FETÖ’nün medya yapılanmasına yönelik aralarında Said Sefa, Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun da bulunduğu 25’i tutuklu 29 sanığın yargılandığı davada sanıkların savunması sona erdi.

FETÖ’nün medya yapılanmasına yönelik 25’i tutuklu 29 sanığın yargılandığı davada duruşma savcısı, sanıklar kapatılan Meydan Gazatesi yazarı ve şarkıcı Atilla Taş, Türk Solu Gazetesi’nin baş yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu ile Murat Aksoy, Yakup Çetin, Abdullah Kılıç, Seyit Kılıç, Mustafa Erkan Acar, Hüseyin Aydın, Ali Akkuş, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Oğuz Usluer ve Yetkin Yıldız’ın tutuklulukta geçirdikleri sürenin dikkate alınarak tahliyelerine karar verilmesini talep etti. Savcı diğer sanıkların ise atılı suçu işlediklerine yönelik kuvvetli suç şüphesini gösterir delillerin bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

ATİLLA TAŞ: SİZİ SEVİYORUZ NE OLUR BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN

Savcının görüşünü açıklamasının ardından Söz alan Atilla Taş mahkeme heyetine, “Ne olur bizi yalnız bırakmayın. Sizi seviyoruz” dedi. Duruşma sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından hazırlanan iddianamede, örgütün sosyal medyadaki propaganda aracı olan ''fuatavni'' adlı hesabının kurucusu olduğu tespit edilen ve firari olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan sanık Said Sefa hakkında ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ''silahlı terör örgütü yönetmek'' suçundan da 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, sanıklar kapatılan Meydan gazetesinin yazarı Atilla Taş, yine kapatılan ''Rotahaber'' sitesinin sahibi Ünal Tanık ile gazeteciler Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Bayram Kaya, Bülent Ceyhan, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Davut Aydın, Emre Soncan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habib Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammed Sait Kuloğlu, Muhterem Tanık, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Mutlu Çölgeçen, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Ufuk Şanlı, Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız hakkında da ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmaları isteniyor.

MEDYA YAPILANMASINA YÖNELİK SORUŞTURMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan, bu davanın dışında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, terör örgütü FETÖ/PDY'nin medya yapılanmasına yönelik soruşturmalar ise sürüyor. Söz konusu bu soruşturmalar kapsamında, ''fuatavni'' hesabını Said Sefa'dan sonra kullanan şüpheli ile terör örgütü FETÖ mensubu olduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanan bazı şüpheliler hakkında ikinci bir iddianamenin yazımına geçileceği öğrenildi.

TAŞ ‘İHANET ETMEDİM’ DEMİŞTİ

Atilla Taş, attığı tweetlerle FETÖ’nün propagandasını yapmakla suçlanıyordu. Duruşmada önceki gün savunma yapan şarkıcı Atilla Taş “Vatani görevimi Güneydoğu'da yaptım. Terörle mücadele ettim. Vuruldum. Bacağımda mermiyle yaşıyorum. Tek üyesi olduğum örgüt, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Sürekli devletimin yanında oldum. Bu ülkeye asla ihanet etmedim” demişti. (AA)

En Çok Aranan Haberler