YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SDÜ'de Türk Ve Akraba Topluluklar Zootekni Kongresi-Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi ZootekniBölümü Ve Isparta Zootekni Derneği Işbirliğiyle "Türk VeAkraba Topluluklar Zootekni Kongresi" Düzenlendi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü ve Isparta Zootekni Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Türk ve Akraba Topluluklar Zootekni Kongresi"

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü ve Isparta Zootekni Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Türk ve Akraba Topluluklar Zootekni Kongresi" başladı.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'ndeki kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, kongrelerde bilimsel paylaşımların yapıldığı ve insanların fikir alış verişinde bulunduğunu söyledi.

Türk ve Akraba Topluluklar Zootekni Kongresi'nin, Türk ve akraba topluluklarını bir araya getiren bir organizasyon olduğunu belirten Akkurt, kongrenin verimli geçmesini diledi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman ise bu tür organizasyonların bilimsel paylaşımlarla sınırlı kalmayıp, akademisyenlerin yanı sıra sektör çalışanlarının da bir araya gelmesine imkan tanıdığını kaydetti.

Hayvancılık sektörünün geçmişten bu yana her zaman önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Akman, "Uluslararası niteliğinin yanı sıra birbirinden nitelikli bildirilerin de sunulacağı kongrenin verimli geçmesini ve Zootekni alanına önemli katkılar sağlamasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turhan Toker, tarımın, sanayi ve teknolojinin doğrudan ya da dolaylı ham maddesi olduğunu bildirdi.

Bilim ve teknolojiyle yoğrulmuş tarımın, kalkınmanın itici bir gücü olduğunu vurgulayan Toker, şunları söyledi:

"Hayvancılık da tarımın, dolayısıyla ülkenin vazgeçilmez gıda kaynağıdır. Son yıllarda yaşanan iklimsel değişiklikler ve göçler, hayvancılığı olumsuz etkilemiştir. Sonuç olarak bu sektördeki arz talep dengesinin sağlanması için çeşitli toplantılar, kongreler düzenlenmektedir. Burada sunulan bilimsel katkılar ile hayvancılığa güncel çözüm önerileri getirilmeye çalışılacaktır" diye konuştu.

Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hikmet Orhan da Türk ve akraba topluluklarından bilim insanlarını SDÜ'de buluşturmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Kongreye biyometri ve genetik, hayvan yetiştirme ile ıslahı, hayvan besleme anabilim dallarında çalışan 11 ülkeden 290 bilim insanının hazırladığı 76'sı sözlü toplam 150 bildiri sunulduğunu ifade eden Orhan, kongrenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kongre 13 Eylül Perşembe günü sona erecek.

Muhabir: Mehmet Erbek / Hatice Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler