Kayseri'deki üvey anne tarafından çocuğa yapılan işkencenin görüntüleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Kayseri'de, iki küçük çocuğuna eziyet eden ve oklavayla bağırsaklarını yırtan üvey anneye vatandaşların öfkesi dinmedi. Sedat Peker ise 46 yıl hapis cezasına çarptırılan Kayseri'deki işkenceyi gizli kamera ile kaydeden babaya verdiği sözü tuttu. Peker, Kayseri’nin Melikgazi ilçesi sınırları içerisinde, üvey anne şiddetine maruz kalan çocuklar için 250 bin TL değerinde, 180 metrekarelik kaloriferli bir daire alarak, dairenin tapusunun çocukların babası Akif A.’ya teslim edilmesini sağladı.
Sedat Peker tarafından aileye bağışlanan evin badana ve boyasının tamamlanmasının ardından 50 Bin TL değerinde eşya alınacağı öğrenilirken, Peker’in şiddete maruz kalan çocuklar için bir minibüs oyuncak gönderdiği bildirildi. Sedat Peker’in çocukların üniversiteye kadar olan eğitim masraflarını da üstlendiği öğrenildi. Türkiye’nin gündemine oturan görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, olay görüntülerden etkilenen iş adamı Sedat Peker, geçtiğimiz hafta aileye sahip çıkarak bir daire bağışlama sözü vermişti. Peker, verdiği vaadi kısa zaman içerisinde yerine getirerek çocuklar ve ailesini sevindirdi.
SEDAT PEKER KİMDİR?
Sedat Peker Reis lakaplı Türk organize suç örgütü lideri ve eski Ülkücüdür. Sedat Peker 26 Haziran 1971 tarihinde doğdu. 90'lı yıllarda Türkiye'de ortaya çıkan mafya oluşumlarının içerisinde yer alması nedeniyle yargılandı. 1997 ve 1998 yıllarında çete kurmak suçlaması ile yargılandığı davalardan savcı tarafından suçsuz bulundu.
12 Mart 2005 tarihinde Kelebek Operasyonu kapsamında tutuklandı. 31 Ocak 2007 tarihinde İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava sonucunda alınan kararda "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "hürriyetinden yoksun bırakmak" ve "evrakta sahtecilik" gibi suçlardan dolayı toplam 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. 21. Ağır Ceza Mahkemesinin uzun tutukluluk süreleri göz önünde bulundurularak cezasının 10 yıldan 5 yıla inmesiyle Tuncay Özkan ve Levent Göktaş ile birlikte tahliye edildi. İstanbul 21′inci Ağır Ceza Mahkemesi Özkan ve Göktaş hakkında yurt dışı çıkış yasağı koyarken, Peker hakkında herhangi bir adli kontrol uygulamadı.
HAYATI
Rizeli bir aileden gelen Sakarya doğumlu olup uzun süre Almanya'da yaşayan Sedat Peker, Turancı olduğunu dile getirmektedir. 1990 yılında T. Bülent Kılıç ile kurduğu bir oto firmasının servisinin dolandırılmasından ve ortağından ayrıldıktan sonra yasadışı örgüt kurarak birçok suça karışmıştır. 1997'de Rize'de kaçakçı Abdullah Topçu'yu öldürmek suçundan savcı karşısına çıkan ve serbest bırakılan Sedat Peker'in iki adamı, aynı davadan müebbet hapse mahkûm olmuştur. Tehditle tahsilat yapmak, zorla alıkoymak, adam öldürmeye azmettirmek ve benzeri suçlardan yedi ay boyunca aranan Peker, teslim olacağını bildirerek 19 Ağustos 1998'de Romanya'dan Türkiye'ye getirildi.
Eylül 1998'de Sedat Peker ve adamları hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 12 sanıkla birlikte çete oluşturmak suçundan yargılandığı davada, 24 Mayıs 1999'da tahliye edildi. Sekiz ay 29 gün cezaevinde bulundu. 12 Mart 2005 tarihinde İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Kelebek Operasyonu ile tutuklanmış ve İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava 31 Ocak 2007 tarihinde karara bağlanarak 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Peker ayrıca örgüt kurmak, tehdit, iş yeri kurşunlama, yaralama, hürriyeti tahdit, yağma ve sahte kimlik kullanma iddiasıyla İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı.
Sedat Peker Ergenekon davasında silahlı terör örgütü kurma suçuyla yargılanmıştır. Kelebek operasyonu davasının bozulan bölümü yeniden karara bağlandı. Sedat Peker'e 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Böylece hükümlü olduğu süreye 1 yıl 3 ay daha eklenmiştir. 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında Sedat Peker'e 10 yıl hapis cezası verildi. 10 Mart 2014 tarihinde Özel yetkili mahkemelerin kararlarına ilişkin yasa değişikliği ve 5 yılı aşkın tutukluluk hali göz önünde bulundurularak tahliye edildi.
Sedat Peker Kocaeli Spastik Engelliler Derneği ve Erken Doğan Çocukları Yaşatma Derneği gibi kuruluşlara yaptığı yardımlarla gündeme gelmiştir. 9 Mart 2015'te Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Vakfı'nın (ZEREV) TİM Center'da organize ettiği Yılın En İyileri Ödül Töreni'nde Sedat Peker'e yaptığı yardımlardan dolayı "En Hayırsever İş Adamı" ve "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verildi. 4 Nisan 2015'te Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) İzmir şubesinin açılışına onursal başkan sıfatıyla katılmıştır.