YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şekerdağ; toplumun tüm kesimlerine hizmet

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 2013 yılında uygulamaya koyduğu projelerle toplumun tüm kesimlerine hizmet götürmeyi hedefliyor

Şekerdağ; toplumun tüm kesimlerine hizmet

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 2013 yılında uygulamaya koyduğu projelerle toplumun tüm kesimlerine hizmet götürmeyi hedefliyor. Nitelikli eleman sorunu başta olmak üzere, işsizlikle mücadele ve risk gruplarına yönelik sosyal sorumluluk projeleriyle toplumsal huzur ve kalkınmayı esas alan Elazığ TSO yoğun girişimler başlattı.

Şekerdağ: Elazığ’a ve Üyelerimize 6 Önemli Proje

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ yaptığı değerlendirmede, Elazığ TSO’dan toplumun tüm kesimlerinin farklı beklentiler içerisinde olduğunu ifade ederek, “Odamız üstlenmiş olduğu bu misyon gereğince, başta AB olmak üzere, yerel kaynaklar ve diğer tüm fonları en iyi şekilde değerlendirmek suretiyle nitelikli eleman sorunu olan üyelerimiz başta olmak üzere, toplumun çok farklı kesimlerinin beklentilerini karşılamak üzere 2013 yılını proje odaklı olarak planlamış ve buna göre önemli hazırlıklar yapmıştır.

Ekonomi Bakanlığı ile UR-GE Projesi, Kalkınma Bakanlığı ile SODES Projesi, KOSGEB ile Girişimcilik Projesi, TOBB ile Sürekli Eğitim Merkezi, Çalışma Bakanlığı ile UMEM Projesi, Fırat Kalkınma Ajansı ile Eğitim Projeleri bu dönem ilimizde tüm kesimlere hizmet vereceğiz.

Proje Hazırlama ve Uygulama hususunda önemli bir deneyimi olan Odamız bu projelerin uygulanmasında çok sayıda kurum ve kuruluş ile işbirliği yaparak, kurumsal işbirliği noktasında da tüm topluma örnek çalışmalar gerçekleştirecektir. Üyelerimiz başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin bu hizmetlerden en üst düzeyde istifade etmelerini ve faydalanmalarını bekliyoruz” dedi.

UR-GE PROJESİ

Odamız tarafından Ekonomi Bakanlığı’na sunulan ve kabul edilen “Elazığ İşletmeleri Kümeleme Odaklı Büyüyor” projesi ile amacımız ilimizdeki ihracatçı firma sayısını ve ihracat miktarını artırmaktır.

Proje kapsamında işletmelere yönelik “İhtiyaç Analiz Çalışması” tamamlanmış ve bakanlıkça onaylanmıştır. 3 Yıl sürecek olan bu projenin diğer adımlarında firmalara Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimi verilecek ve ardından 5 farklı ülkede pazar araştırma çalışmalarına gidilecektir. Proje bütçesinin yüzde 75’i bakanlıkça karşılanmaktadır.

Gıda, Mobilya, PVC, Döküm/Makina sektörlerinde yer alan firmalarımıza yönelik uygulanacak olan bu projeye adı geçen sektörlerde yer alan üyelerimizin Odamıza müracaatını ve projeye katılımını bekliyoruz. Çok ciddi bütçelerle alınabilecek ve projenin diğer avantajlarından yararlanılabilecek bu önemli projenin eğitimlerine 2013 Nisan ayında başlanacaktır.

“ELAZIĞ TSO SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ” PROJESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz öncülüğünde AB’ye sunulan ve Ülkemizde 5 kente kurulacak olan “Sürekli Eğitim Merkezleri”nden biri ilimize kazandırılmıştır.

Bu proje ile İlimiz işletmeleri diğer kentlere göre çok önemli bir avantaj elde etmişlerdir. Proje kapsamında Odamızda kurulacak olan eğitim merkezinde AB konularında verilecek olan eğitimlere katılacak olan işletme sahipleri ve çalışanları ile mesleki eğitim alanındaki öğretmenlerimiz ücretsiz olarak alacakları bu eğitimler sonrasında çeşitli AB ülkelerine deneyim paylaşım programlarına katılacak ve kendilerini geliştirebileceklerdir. Elazığ TSO Sürekli Eğitim Merkezi tüm Doğu ve Güneydoğu İllerine hizmet verecek ve Elazığ bu alanda tek merkez olacaktır.

“HUZUR AKADEMİSİ” PROJESİ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası destekleriyle, Elazığ TSO Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonunda, “Sosyal Sorumluluk” anlamında bu proje başlatılmıştır.

Projenin amacı; son yıllarda toplumsal huzuru olumsuz etkileyen kaos ortamının düzeltilmesine katkıda bulunmak amacıyla; toplumun çekirdeğini oluşturan ailedeki birlik ve beraberliği yeniden tesis etmeye yönelik, ailenin kadın üyelerine sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamlarına olumlu katkı sağlayacak; aile bütünlüğünde kadının rolü, eşler arası iletişim, çocuğun kişilik gelişiminde annenin rolü, ergen psikolojisi, mutfak ekonomisi, kadın beden ve üreme sağlığı, kaybedilmeye yüz tutmuş insani değerlerimiz, komşuluk ilişkileri, aile büyükleri ve akraba ilişkilerinin önemi gibi konuları içermektedir. Elazığ TSO bu proje ile uluslar arası sosyal sorumluluk anlamında çeşitli yarışmalara Elazığ adına katılacak ve ülkemizi temsil edecektir.

2012 yılında başlatılan bu projenin kapsamı genişletilerek, tüm ilçelerde de uygulanacak şekilde SODES projesi olarak yeniden düzenlenmiştir.

UMEM PROJESİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde kısa adı UMEM olan“Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri” projesi kapsamında Elazığ Endüstri Meslek Lisesinde 500 bin TL harcanarak hazırlanan 6 atölyede işsiz gençlere yönelik meslek edindirme kursları 2011 yılı itibarı ile başlatıldı.

Kursların açılması için, İş Kur İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, bir çok kez bir araya gelerek projenin etkili bir şekilde yürütülmesini sağlamıştır.

Proje kapsamında Elektrik Ark Kaynakçılığı, Mobilya İmalatçılığı, Mobilya Üst Yüzey İşlemeciliği, Otomasyon Sitemleri, Demir Doğrama, Cam Mozaik Yüzey İşleme, Cephe Giydirme ve Elektrik Pano İmalatçılığı kursları açılmış ve bugüne kadar yaklaşık 750 kişiye eğitim sağlanmıştır. 3 ay eğitim ve 3 ay staj dönemi olan UMEM Kapsamında kursa alınanların ücretleri devlet tarafından karşılanmış ve Odamız işletmelerinde ara elaman sorununa önemli bir çözüm getirmiştir.

2013 yılının ikinci ayı itibarı ile duyurusuna çıkmış olduğumuz yeni eğitim döneminde ilk aşamada Sigorta Sektörünün ihtiyaç duyduğu ara eleman sorunu çözülecektir. Bu hususta tüm sigorta acentelerinin ilgisini beklemekteyiz.

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK PROJELERİ

KOSGEB tarafından girişimciliğin teşvik edilerek özellikle gençlerin kendi işlerini kurmalarını sağlamak amacıyla uygulamış olduğu Girişimcilik Destek Programından ilimizin en üst düzeyde yararlanması hususunda Elazığ KOSGEB Müdürlüğü ile işbirliği halinde yılda ortalama 4 ayrı kurs açılmıştır. Yılda 120 kişinin “Girişimcilik Belgesi” aldığı Odamızda, bugüne kadar yaklaşık 500 kişinin kendi işini kurması için bu fırsat sağlanmıştır. 2013 yılının ilk Girişimcilik Eğitimlerine Nisan Ayında start verilecektir. Bu dönemde 30 kişiden iki ayrı grup eğitime alınacaktır.

FKA PROJELERİ

Bugüne kadar 3 ayrı Teknik Destek Projesi uygulayan Odamız, Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında ise 8 ayrı fizibilite raporu ile Fırsatlar Şehri Elazığ adında bir tanıtım yayını hazırlayarak ücretsiz olarak dağıtmıştır. 2013 yılında Teknik Destek Projesi ile üyelerimize yönelik mesleki bilgilendirme toplantıları ve Doğrudan Faaliyet Destek Programı ile saha araştırma çalışmaları yapılacaktır denildi.

Ajans23/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler