YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sektörel Su Ve Atıksu İstatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre, belediyeler, köyler, imalat sanayi işyerleri, termik santraller, organize sanayi...

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre, belediyeler, köyler, imalat sanayi işyerleri, termik santraller, organize sanayi bölgeleri ve maden işletmeleri tarafından 2010 yılında 11,7 milyar m3 su doğrudan su kaynaklarından çekilerek, 170 milyon m3 su ise sektörler arasında transfer edilerek kullanıldı.

Doğrudan su kaynaklarından çekilen suyun yüzde 42,2'si denizden, yüzde 20,6'sı barajlardan, yüzde 17,8'i kuyudan, yüzde 15,2'si kaynaktan, yüzde 2,8'i akarsudan, yüzde 1,3'ü göl ve göletlerden ve yüzde 0,2'si diğer kaynaklardan çekildi. Sektörel olarak incelendiğinde doğrudan su kaynaklarından çekilen suyun yüzde 40,8'inin belediyeler, yüzde 36,4'ünün termik santraller, yüzde 12,8'inin imalat sanayi işyerleri, yüzde 8,6'sının köyler, yüzde 1'inin OSB ve yüzde 0,5'inin maden işletmeleri tarafından çekildiği görüldü.

Belediyeler, köyler, imalat sanayi işyerleri, termik santraller, organize sanayi bölgeleri ve maden işletmeleri tarafından 2010 yılında doğrudan alıcı ortamlara 9,1 milyar m3 atıksu deşarj edilirken, 334 milyon m3 atıksu ise sektörler arasında transfer edildi. Doğrudan alıcı ortamlara deşarj edilen atık suyun yüzde 70,4'ü denize, yüzde 24,3'ü akar suya, yüzde 1,4'ü baraja, yüzde 1,3'ü foseptiğe, yüzde 0,9'u göl ve göletlere, yüzde 0,8'i araziye ve yüzde 0,8'i ise diğer alıcı ortamlara deşarj edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler