Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, dünyada ilk 500’e girmek için yerel, bölgesel, ulusal ve küresel ölçekte yarışan bir üniversite olma vizyonuyla çalıştıklarını ifade etti.
SÜ Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen 2012 yılı değerlendirme toplantısına Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Akgemici, Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Genel Sekreter Fazilet Uyar ile basın mensupları katıldı. Sinevizyonda sunumunu gerçekleştiren Rektörü Gökbel, 22 fakülte, 23 meslek yüksekokulu, 7 yüksekokul ve 6 enstitü bulunan üniversitelerinde, toplamda 73 bin 924 öğrenci, idari personel ve öğretim elemanı olduğunu ifade etti.
HEDEF DÜNYA’DA İLK 500
Selçuk Üniversitesi’nin Türkiye’nin en büyük eğitim kurumları arasında yer aldığını kaydeden Rektör Gökbel, “Üniversite olarak kendimize, dünyada ilk 500 üniversite arasına girmek, bunun yanı sıra yerel, bölgesel, ulusal ve küresel ölçekte yarışan bir üniversite olmak gibi bir hedef belirledik. Göreve geldiğimiz günden beri çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz. Bu kapsamda ilk olarak üniversitemiz tarihinde ilk kez yapılan geniş katılımlı ‘Arama Konferansı’ ile durum analizi yaparak, vizyon, misyon ve hedeflerimizi belirledik. Akademisyenler, idari personel, öğrenciler, sivil toplum örgütleri, sanayici ve iş adamlarının dahil olduğu paydaş görüşlerini almak için yaklaşık 60 bin kişinin katılımıyla anket gerçekleştirdik. Tüm bu girişimlere ek olarak ‘5 Yıllık Stratejik Planımızı’ ortaya koyarak Selçuk Üniversitesi’nin 2014-2018 yılları arasındaki yol haritasını çıkardık” şeklinde konuştu.
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE SOMUT ADIMLAR
Bilimsel araştırmaların yanı sıra toplumsal ve ekonomik gelişmeye katkı sağlayan bir üniversite anlayışıyla 1 yılda pek çok çalışmaya imza attıklarını aktaran Prof. Dr. Gökbel, "Üniversite-sanayi işbirliğine yönelik somut adımları da bu süreçte attık. TÜBİTAK’ın 2012 yılının 1. döneminde desteklemeye değer gördüğü proje sayısına göre 12 proje ile Türkiye’deki pek çok köklü üniversiteyi geride bırakarak 5. olduk. TÜBİTAK’tan teşvik alan yayın sıralamasında bir önceki yıl 9. sırada yer alan üniversitemiz, henüz yeni açıklanan yıllık verilere göre 6. sıraya yükseldi. 2012’de DPT, TÜBİTAK, SANTEZ, AB ve BAP destekli toplam 68 proje ürettik. Son 1 yılda Üniversitemiz BAP Koordinatörlüğü tarafından 2 bin 130 projeye destek verdik. Ege Üniversitesi ve Helvacızade AŞ ile işbirliği yaparak Kalkınma Bakanlığı öncülüğünde Doğal Ürünler Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulması için ilk adımı attık ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda iki kurum ile protokol imzaladık. Yine gerek eğitim, araştırma, uygulama merkezi gerekse endüstriyel faaliyetlerde kullanmak üzere Konya Ticaret Odası Vakfı ile protokol imzaladık. KOP üniversiteler birliğinin kurulmasına öncülük ettik” diye konuştu.
Dünya’da en iyi 500 üniversite olma yolunda uluslararası pek çok temaslarda bulunduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Gökbel, “ABD, İngiltere, Brezilya , İtalya ve Güney Kore başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden yetkililer üniversitemizi ziyaret ettiler. Aynı zamanda ABD, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya’daki üniversitelere resmi ziyaretlerde bulunduk ve pek çok ülke ile işbirliği anlaşmaları imzaladık. Kıtalar arası gerek akademik, gerek öğrenci işbirliklerini önemsiyoruz” dedi.
2012 yılı verilerine göre medyada görünürlük açısından Selçuk Üniversitesi’nin ikinci, kendisinin ise rektörler arasında 3. olduğunu belirten Rektör Gökbel, basın mensuplarına teşekkür etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz