Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, TÜBİTAK tarafından hazırlanan üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı ‘En Girişimci ve Yenilikçi 50 Üniversite’ arasında Selçuk Üniversitesi’nin 11. sırada yer almasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, “Bu başarı şehir ve üniversite arasındaki girişimcilik ve yenilikçilik unsurlarının birlikte geliştiğini gösteren somut bir gösterge, ortak bir başarıdır” dedi.
Rektör Prof. Dr. Gökbel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından 23 ayrı göstergeye göre oluşturulan endeksin, üniversitelerin bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliğini, patent ve lisansları olup olmadığını, yenilikçilik ve girişimcilik kültürlerini, ekonomik katkı ve ticarileşme gibi temel özelliklerinin masaya yatırıldığına dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Endeks hazırlanırken öğretim üyesi sayısı 50'nin altına olan üniversiteleri sıralamaya dahil edilmedi. Bu yıl 136 üniversite arasından ilk 50 üniversite seçildi. Derecelendirme sonunda ilk 10’a sırasıyla ODTÜ, Sabancı, Bilkent, Boğaziçi, İstanbul Teknik, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Özyeğin, Koç, TOBB Ekonomi ve Teknoloji ile Hacettepe Üniversitesi girdi. Geçtiğimiz yıl, aynı endekste 16. sırada yer alan Selçuk Üniversitesi, bu yılki sıralamada 5 basamak birden yükselerek 11’inci sıraya yerleşti. Selçuk Üniversitesi, endekste Gazi, Ege, Yıldız Teknik, Anadolu, Çukurova, Ankara, Uludağ, Karadeniz Teknik, Dokuz Eylül, İstanbul, Pamukkale, Başkent ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi gibi birçok köklü üniversiteyi geride bıraktı” şeklinde konuştu.
İlk 10 sıraya sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de yer alan üniversitelerin yerleştiği endekse Selçuk Üniversitesi’nin Anadolu’dan giren ilk üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Sıralamada devlet üniversiteleri göz önüne alındığında Selçuk Üniversitesi’nin 6. sırada yer aldığı görülüyor. Ayrıca geçtiğimiz yıl aynı endekste 16. sıradaydık. Selçuk Üniversitesi’nin Anadolu’dan yer alan ilk üniversite, Konya’nın ise Anadolu’dan sıralamaya giren ilk şehir olması üniversite-sanayi alanındaki işbirliğinin ilerlediğini gösteren sevindirici bir gelişme. Bu başarı şehir ve üniversite arasındaki girişimcilik ve yenilikçilik unsurlarının birlikte geliştiğini gösteren somut bir gösterge, ortak bir başarıdır. Gerek Selçuk Üniversitesi, gerekse Konya’nın, önümüzdeki yıllarda bu grafiği çok daha yukarı taşıyabilecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz