YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selçuk’ta İnovasyon Toplantısı

Selçuk Üniversitesi’nin (SÜ) ev sahipliğinde “İnovasyon Yönetimi Semineri” düzenledi.Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Selçuk...

Selçuk’ta İnovasyon Toplantısı

Selçuk Üniversitesi’nin (SÜ) ev sahipliğinde “İnovasyon Yönetimi Semineri” düzenledi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, Selçuk Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ersöz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. İnovasyonun üniversite-sanayi işbirliğindeki önemine dikkat çeken Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, “Bünyemizde 90 civarında transfer ofisimiz, 137 adet halen yürüyen hareket projesi, toplamda ise tamamlanan 236 projemiz bulunuyor. Öğretim elemanlarımızın kurduğu şirketler, ortak oldukları projeler ve bunun yanında öğrencilerin kurduğu pek çok aktif şirket var. Firmalarımızın 20 tanesi TÜBİTAK projesi yürütüyor. Tüm bu gelişmelerle birlikte Konya Teknokent teknoloji geliştirme bölgesi olarak kanun ve yönetmeliklerin kendisine verdiği imkanları öğretim üyelerine, firmalara, öğrencilere sunarak başarılı çalışmalar yaparken, bir taraftan da üniversitedeki bilginin sanayileştirilmesi ve ticarete aktarılması noktasında hizmetler sunuyor” dedi.

“İLK 500’ÜN YOLU ARGE VE İNOVASYONDAN GEÇİYOR”

İnovasyonun ileriye dönük hedeflerde önemli bir ölçüt olduğunu dile getiren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, “Üniversitemizde düzenlenen pek çok organizasyona katılmaya çalışıyorum ama bunlar arasında özellikle üzerinde hassasiyet göstermeye çalıştığım iki önemli nokta ar-ge ve inovasyondur. Bunun sebebi de üniversitemiz için ortaya koyduğumuz bir hedef var. Dünya’da ilk 500’e girmeyi hedefleyen bir üniversiteyiz. İlk 500’e girmenin yolu da ar-ge ve inovasyondan geçiyor. Bu yüzden ar-ge ve inovasyonla ilgili her türlü aktivitenin içinde bulunmaya gayret ediyorum. Ar-ge ve inovasyona yeterince önem vermediğimiz takdirde orta gelir tuzağına saplanıp kalabiliriz, daha da ileriye gitmemiz güçleşir. Şu artık tüm üniversitelerde anlaşıldı ki makale yazmak yetmiyor. Bunların yeterince atıf alması gerekiyor ancak bu da yetmiyor. Yayınlanan projelerin inovasyona dönüştürülmesi gerekiyor. Bunu başarabilenler süreci başarıyla tamamlayabiliyor” şeklinde konuştu.

İnovatif fikrin doğuşu hakkında bilgi veren Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Uzunoğlu da, “Değişen bir çağda tecrübenin artık çok önemli bir yeri kalmamaktadır. Bu noktada ar-ge, inovasyon ve farklı bilgiler önem kazanmaktadır” dedi.

Doç. Dr. Selim Uzunoğlu’nun ardından Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Üyesi Cahit Günaydın ve EGAM GRUP Kurucusu ve Grup Başkanı Sinan Gülltekin de yenileşim atölyeleri, inovasyon stratejileri, yenileşim ekonomisinin gelişmesinde üniversite-sanayi işbirliği gibi konularda bilgilerini dinleyicilerle paylaştı.

Seminere katılımları nedeniyle konuşmacılara teşekkür eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, konuklara semazen heykelciği hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler