YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selçuk’ta Su Yönetimi Ve Politikaları Ele Alındı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi...

Selçuk’ta Su Yönetimi Ve Politikaları Ele Alındı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından ‘Su Yönetimi ve Politikaları Paneli’ gerçekleştirildi.

Panele, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Gülce, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8’inci Bölge Müdürü Mustafa Sungur, Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bilgehan Nas, KOP İdaresi Başkanlığı’ndan Mevlüt Pınar Kara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü yetkilileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bilgehan Nas, “Ülkemizde suyun havza esaslı yönetimini, katılımcı ve bütünleşik havza yönetimi anlayışı ile planlayarak, su kaynaklarımızın korunması ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasına ilişkin politikaları oluşturmak üzere kurulan Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği uyum sürecinde çevre konusunda ülkemizin su yönetimi kriterlerini sağlamak için ardı ardına projeler üretmektedir” dedi.

Su yönetimi politikalarının önemine değinen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Gülce de, “Su, günümüzün en önemli doğal kaynağı olduğu için suyu koruma ve yönetme üzerine yapılan politikalar da aynı derecede önemlidir. Sadece doğal kaynak açısından değil endüstriyel kalkınma, enerji üretimi gibi önemli konularda su yönetim politikaları hayati bir rol oynamaktadır. Mevcut su kaynakları düzenli kullanılmalı, sulardaki doğal yaşamın kirlilikten etkilenip doğal dengenin bozulmaması için su yönetimi politikalarıyla önlemler alınmalıdır” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı ise, “Su yönetimi konusunda üniversiteler, kamu ve özel kuruluşlar birbirleriyle uyum içinde çalışmalıdır. Üniversiteler ülkemizdeki gerçek sorunların ne olduğu konusunda ve çözümünde hem kamu kurumlarını, hem de özel kuruluşları yönlendirmeli, kamu ve özel kuruluşlar da ilgilendikleri alanlardaki gelişmeleri takip etmek ve akademik anlamda bilgi almak için üniversitelerden faydalanmalıdır. Ancak bu şekilde ülkemizdeki su yönetimi için bir yön haritaları çizilebilir. Su yönetimi konusundaki gerekli düzenleme ve çalışmalara hassasiyet göstermezsek nüfusumuz 112 milyona ulaştığında artık su problemi yaşayan bir ülke olabiliriz” şeklinde konuştu.

Su yönetiminin politikalarla kontrol altına alınması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Cumali Kınacı da, “Taşkın, kuraklık, atık suların uzaklaştırılması, su kirliliğinin önüne geçilmesi, kontrollü halk sağlığı gibi çok çeşitli alanlarda problemlerin çözümü için su yönetiminin tek çatı altında toplanması gerekiyor. 7 bakanlığın, Devlet Su İşleri ve belediyelerin su yönetimi konusunda söz hakkı olduğundan ciddi problemlerle karşılaşılıyordu. Bu kargaşanın önüne geçmek için Su Yönetimi Genel Müdürlüğü kuruldu. Önümüzdeki yıl çalışmalarımızda Konya Kapalı Havzası’nın da içinde bulunduğu 4 havzanın koruma ve düzenlemeleriyle yepyeni bir su yönetimi politikası uygulayacağız” diye konuştu.

Prof. Dr. Cumali Kınacı’nın ardından Orman Su İşleri Bakanlığı Su Politikası Şube Müdürü Elif Okumuş, ‘Türkiye’nin Su Politikası’ hakkında öğrencilere bilgi verdi. Panelin sonunda Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerine ‘Yüksek Onur’ ve ‘Onur’ Belgeleri takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler