YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selzede Esnafa ‘acil Destek Kredisi’ Verilmeli

KASİF Başkanı Osman Reis, “İş yerleri zarar gören esnafa KOSGEB’in ‘Acil Destek Kredisi’ verilmeli” dedi.Karadeniz...

Selzede Esnafa ‘acil Destek Kredisi’ Verilmeli

KASİF Başkanı Osman Reis, “İş yerleri zarar gören esnafa KOSGEB’in ‘Acil Destek Kredisi’ verilmeli” dedi.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) ve Çarşamba Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇARSİAD) tarafından düzenlenen ‘KOSGEB Destekleri’ konulu seminer Çarşamba’da yapıldı. KOSGEB Uzmanı Nedim Tuna’nın konuşmacı olduğu semineri çok sayıda Çarşambalı sanayici ve esnaf izledi. Seminerin açış konuşmasını yapan KASİF Başkanı Osman Reis, sel felaketinde 333 iş yerinin ve imalatta kullanılan 138 deponun hasar gördüğünü, iş yerleri zarar gören esnafa KOSGEB’in ‘Acil Destek Kredisi’nin verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “KOSGEB daha önce Rize’de ve Van’da yaşanan afetlerde esnafa 100 bin TL ‘Acil Destek Kredisi’ verdi. Bu kredinin Samsun’da iş yerleri hasar gören esnafa da verilmesi gerekiyor. Esnafa verilecek bu krediyle kayıplar biraz olsun giderilecektir. İlgili bakanlığın bu konuda harekete geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

KOBİ’lere KOSGEB, İŞKUR, Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK ve benzeri pek çok kurum tarafından destek verildiğini söyleyen Reis, “İşletmelerinin rekabet gücünü KOSGEB destekleri kullanarak artırması gerekir. KOSGEB işletmelere KOBİ proje desteği kapsamında 150 TL tutarında hibe veriyor. Pek çok işletme bırakınız destek almayı, KOSGEB’e henüz kayıtlı bile değil. Destek, hibe ve fonlara duyarlı olalım” şeklinde konuştu.

KASİF olarak KOBİ’lere devlet destekleri konusunda rehberlik etmeye, yol göstermeye her zaman hazır olduklarını belirten Reis, şöyle devam etti: “Devlet destek ve fonlarından üyelerimizin daha fazla yararlanması için KOSGEB ile işbirliği içinde yeni bir proje yürütüyoruz. Bu proje ile Karadeniz Bölgesi’ndeki 180 KOBİ’ye eğitim ve danışmanlık hizmeti vererek onların yönetim ve organizasyon kapasitesinin gelişmesine, yerli ve ulusal fonlardan daha fazla yararlanmasına katkı sağlayacağız.”

“KOSGEB’LE İLETİŞİM KURUN”

Çarşambalı sanayici, esnaf ve işadamlarına KOSGEB destekleri hakkında bilgi veren KOSGEB Uzmanı Nedim Tuna, işletmelerin KOSGEB desteklerinden azami yararlanabilmesi için KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmaları gerektiğini söyledi. Küçük ve orta ölçekli işletmelerinin mutlaka KOSGEB’e gelerek hizmetler hakkında bilgi almalarını gerektiğini söyleyen Tuna, “2010 yılında yapılan değişiklikle KOSGEB hizmet alanını genişletti. Artık inşaattan, markete kadar çok geniş bir yelpazedeki farklı sektörlere hizmet veriyoruz. İşletmelere 7 başlık altında desteklerimiz var. Farkındalık oluşturan, Ar-Ge çalışması yapan, başka işletmelerden bir adım öne çıkmak için projeler sunan ve bu amaçla bir araya gelen işletmelere destek sağlıyoruz. KOSGEB olarak siz iş adamlarımızın potansiyellerini arttırmalarına, sermayelerini çoğaltmalarına, yeni iş sahalarına girmelerine ve dış dünyadaki iş hayatıyla iletişim kurmalarına yardımcı oluyoruz. Desteklerden yararlanmak için bizlerle iletişimde olun, sizlere gerekli bilgi ve proje hazırlama konusunda destek olalım” dedi.

ÇARSİAD Başkanı Ali Haydar Toraman da seminerde yaptığı konuşmada ÇARSİAD olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için son derece mutlu olduğunu ifade ederek, “Sizlerin huzurunda bizlere bu akşam son derece yararlı ve güzel seminerin verilmesini sağlayan federasyonumuz KASİF’e ve bizleri bilgilendiren KOSGEB Uzmanı Nedim Tuna’ya teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler