Bu baharat hazmı kolaylaştırmak için birebir! Özellikle mide ve bağırsak problemi yaşayanlar bu baharatı tercih edebilir. Çok fazla bilinmeyen iyileştirici özelliklerinden biri de ishali iyileştirmesidir. Yemeklerinizde karabiberi kullanabilir, hatta karabiberli macunlar da tüketebilirsiniz.
Protein ve çinko açısından zengin olan bal kabağı çekirdeği, cilt sağlığı için etkilidir. K vitamini içermesiyle de kemik erimesi rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılabilir. Günlük olarak bir su bardağının 3'te biri kadar tüketildiğinde günlük çinko ihtiyacının yüzde 30'unu karşılar. Bu da gerçekten ciddi bir takviyedir.
Hazmı kolaylaştıran karanfil aynı zamanda iştahsızlığa da çözüm olur. Eğer baş ağrısı ya da baş dönmesi yaşıyorsanız ağzınızda karanfil bekletmeniz bu sorun için yeterli olacaktır. İdrar söktürücü özelliği bulunan karanfili çayınıza katarak tüketebilirsiniz.
Egzama problemi yaşayanlar için ısırgan otu önemli bir bitkidir. Düzenli tüketildiğinde böbrek taşı ve kum oluşumunu engeller. Şeker hastaları da beslenme programlarına ısırgan otunu dahil edebilir.
Yapılan çalışmalar; zencefilin serbest radikallere karşı koruma sağladığını ortaya koymuştur. Zenceol bileşini sayesinde iltihap sökücü ve ağrı kesici etkiye sahiptir. Mide bulantısı yaşayanlara zencefil çayı önerilir.
Antibakteriyel ve boğaz enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Hastalık hissettiğiniz anlarda ekinezya çayına sarılın. Burada önemli olan nokta, hasta olmadan önce bu çayı içiyor olmak.
Ödem söktürücüdür. İlaç kullanımına bağlı oluşan ödemlerin atılmasına yardımcı olur. Kaynamış suyun içerisine ekleyeceğiniz bir avuç mısır püskülünü 5 dakika kadar dinlendirin ve yemeklerden önce tüketin. Mısır püskülünü çok sık kullanmayın çünkü fazla tüketimi vücudu susuz bırakabilir bu da başka sıkıntılara yol açabilir.
Not: Doğal tedaviler her zaman olumlu sonuç veremeyebilir. Bir rahatsızlığınız ya da allerjiniz var ise kullanmadan önce doktorunuza danışmanız son derece önemlidir.