YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Serikli işadamları, Hindistan'ı gezdi

İşadamları, Serik Genç İşadamları Derneği (SEGİAD) ve Tros Kaynak Koleji'nin işbirliği ile Hindistan’da farklı sektörlerde...

Serikli işadamları, Hindistan'ı gezdi

İşadamları, Serik Genç İşadamları Derneği (SEGİAD) ve Tros Kaynak Koleji'nin işbirliği ile Hindistan’da farklı sektörlerde faaliyet gösteren kişilerle buluştu. Çeşitli ziyaret ve iş görüşmeleri için Hindistan'a giden SEGİAD üyeleri ve Toros Kaynak Koleji velileri, 6 günlük gezinin ardından yurda döndü. 12 kişilik heyet, Hindistan'da edindikleri izlenimleri dernek üyeleriyle paylaştı.
Hindistan izlenimlerini aktaran Toros Kaynak Koleji Genel Müdürü Mithat Tayyar, “Bilişimde zirve ülkelerden biri olsa da 800 milyon insan hala puta, yılana, fareye ve ineğe tapıyor. Kız çocuklarını anne karnında öldürüyor. Ülke genelinde ultrasyon makinesi yasak, serbest olan yerlerde çocuğun cinsiyetini söylemek yasak, çünkü belli bir kesim kız evlatlarını doğduktan sonra öldürüyor. Dolayısıyla bizim inancımıza muhtaçlar. Bilişimi hayatlarına yansıtamamışlar. Yaşantıda Türkiye’nin 30 yıl gerisinde, 450 milyon insan açlık sınırının altında yaşıyor.” dedi.
Yaşam bakımından çok sakin olan bu milletin yöneticiden çok işçi sınıfı yetiştirdiğini belirten Tayyar, “İngiltere burayı arka bahçesi gibi kullanıyor. Ülke genelinde İngiltere’ye ait 5 bin okul var, Türkiye’deki girişimcilerin açtığı sadece 9 kolej, 3 dershane ve 5 yurt var. Türkiye’deki girişimlerin daha fazla okul açması gerekiyor.” diye konuştu.
Dernek Başkanı Salih Kul, bu ülkenin bilinenin akside tam anlamıyla bir fırsatlar ülkesi olduğunu söyledi. 'Hindistan' denince akıllara fakir bir ülkenin geldiğinden söz eden Kul, gerçekte bu ülkenin ciddi yatırımların yapılabileceği çok büyük bir pazar olduğunu söyledi. Dernek Başkanı Kul, şöyle devam etti: “Kaju, yer fıstı ve Hindistan baharatı gibi bazı sektörlerde faaliyet gösteren iş adamları ile görüşmeler yaptık. Serik’ten oraya bir şeyler ihraç edebilir miyiz, oradan buraya ithalat yapabilir miyiz diye çalışmalar yaptık. İnsanların mutlaka oralara gidip ticaret yapılabileceğini inanıyoruz ve tavsiye ediyoruz. Ülkede zeytinyağı sektöründe bir boşluk var bu konuda ihracat yapılabileceğini gördük.”
Sadece ticari bir gezi yapmadıklarını belirten Kul, “İmam-ı Rabbani hazretlerinin bulunduğu şehri gezdik. Taçmahal, 1500'lü yıllarda yapılmasına rağmen bugünün sanatıyla incelendiği zaman o günde nasıl yapılmış dedirtecek kadar şaheser bir yapı. Taçmahal’in mermerlerinin o günlerde ülkemizin Erzincan şehrinden girmesi bizleri ülkemiz adına gurur verdi.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler