Ali Ekber ŞEN- Tolunay DUMAN/MERSİN, Babasının kalp krizinden ölmesi ardından banka hesaplarında hareketlilik olduğunu öne süren Burhan Ocakoğlu, 2008 yılında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şikayeti üzerine yapılan soruşturma sonucu Yusuf Ocakoğlu'nun kardeşi Abdulhamit Ocakoğlu yeğeni Yusuf Ocakoğlu ile bankada memur olarak görev yaparken emekli olan Edip Halavut hakkında 'Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, bilişim sistemindeki verileri bozma yok etme, erişilemez kılma, özel belgede sahtecilik' suçlarından 10'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yusuf Ocakoğlu'nun bankadaki hesaplarından 2 milyon 227 bin liranın buharlaştırıldığı iddiasıyla ilgili Mersin'deki 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya devam edilirken babasının buharlaştırılan servetinin 100 milyon lira olduğunu ileri süren Burhan Ocakoğlu, Adalet Bakanlığı, Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Vergi Denetim Kurulu'na 2 yıl önce dilekçe vererek, soruşturmanın genişletilmesi isteminde bulundu.
6 YIL ÖNCEKİ BELGEDE İMZASI ÇIKTI
İddialarla ilgili Tarsus Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan yeni soruşturma da ise 'kopyala-yapıştır' yöntemiyle Ocakoğlu'nun varislerinin imzalarının kullanılıp, bankadaki hesaplar üzerinden işlemler yapıldığı anlaşıldı. Soruşturma sırasında 2004 tarihli dekontlarda 2010-2014 yıllarında görev yapan müdürün imzası çıktı. Görevli olmadığı tarihte yapılan işlemlerde imzası çıkan müdür Mesut Yel ise, söz konusu banka şubesinde 2010 ile 2014 yılları arasında görev yaptı. Halen Samsun'da görevli olan Mesut Yel, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirin '2004'te sahte olduğu ortaya çıkan dekontlarda imzanız var. Siz Tarsus'ta görevde yokken, bu belgelerde imzanız nasıl olur? şeklindeki soruya "Konu yargıdadır, ben 2010'da Tarsus'ta görev yaptım. Başka bir yorumda bulunamamam" dedi.
PANKART ASTIRDI
Aradan aylar geçmesine rağmen ek soruşturmanın iddianame boyutuna gelmemesine tepki gösteren Burhan Ocakoğlu, Tarsus'ta cadde ve sokakları afiş ve pankartla donatarak tepkisini dile getirdi. Ek soruşturmada 4 savcı değiştiğini anlatan Ocakoğlu, şöyle dedi:
"Kriminal raporuyla sahtecilik 'kopyala-yapıştır' yöntemiyle yapıldığı sabit olmasına rağmen, hala iddianame hazırlanamadı. İşin ilginç bir tarafı da 2010'da Tarsus şubesinde göreve başlayan Müdür Mesut Yel, 2004'deki Tarsus'ta görevde olmadığı halde sahte dekontlarda nasıl imzası var. Müdür, Tarsus'ta görev yapmadan bu belgelere nasıl imza atmıştır? Bankacılıkta bir ilk yaşıyoruz. Maalesef devam eden soruşturmada savcılık bu kişinin ifadesine hala başvurmamıştır. Kime nereye başvuracağımızı şaşırdık, yeter artık adalet arıyoruz."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz