Dil bilgisi konuları arasında dikkat çeken konu başlıklarından biri zamir türleridir. Dil bilgisinde toplamda yedi farklı zamir türü mevcuttur. Bu zamir türlerinin kimisi cümle içerisinde kelime olarak karşımıza çıkarken kimi zamir türleri ise ek olarak karşımıza çıkabilir. Hangi sözcüğün zamir, hangi kelimenin isim olduğu konusunda da bazı durumlarda ikilem yaşanabilir. Şey kelimesi de zamir mi yoksa isim mi konusunda çelişki yaşanan sözcüklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.
Gerek sohbet sırasında gerekse yazılı mesajlaşmalarda farkında olmadan pek çok zamir türü kullanılır. Kimi kelime şahıs zamiri olarak kullanılırken kimi sözcükler ise soru zamiri olarak tercih edilebilir. Zamir çeşitleri tamamen kullanım amaçlarına göre farklılık göstermektedir. Gündelik hayatımızda kendimizi bir başkasına anlatırken birçok sözcük kullanırız.
Dilimizde yaygın olarak kullanılan kelimelerden biri şey sözcüğüdür. Bu sözcük dilimize Arapçadan girmiş kelimeler arasında yer alır. Türk Dil Kurumunun Türkçe sözlük sitesine baktığımızda bu kelimenin zamir olarak kullanılması gerektiğini görmekteyiz. Eşya, söz, hal, madde ve benzerinin yerine tercih edilen ve mana yönünden belirsiz olan kelime, şey olarak tabir edilir.
Türkçemizde farklı kültürlerden giren birçok farklı sözcük bulunmaktadır. Şey kelimesi de Arapça kökenli olup dilimize girmiş olan sözcükler arasında yer almaktadır. Şey sözcüğü hem sözlü hem de yazılı iletişimlerde sıkça kullandığımız kelimelerden biridir. Bu kelime cümle içerisinde kullanıldığında zamir görevini üstlenmektedir. Şey kelimesi zamir türleri arasında bulunan belgisiz zamir olarak karşımıza çıkmaktadır.
Cümle içerisinde kullanılan şey ifadesi, gerek ölçüsü gerek miktarı net bir şekilde belli olmayan, şahısların ya da varlıkların yerini belli belirsiz tutan kelimeler, belgisiz zamir olarak ifade edilir. Bu tür zamirler cümle içerisinde geçen ad tamlamalarında durma göre tamlayan ya da tamlanan işlevini görebilir. Şey sözcüğü de belirsiz bir kelime olduğundan belgisiz zamir grubuna girer. Şey belgisiz zamirinin geçtiği bazı örnek cümleler aşağıdaki gibidir: