Ossi Müzik'in orijinal plak kayıtlarından oluşturduğu "En İyileriyle" serisine yeni bir halka daha eklendi. Türk popunun en renkli, en göz alıcı ve en çılgın isimlerinden Seyyal Taner'in "En İyileriyle" serisinden çıkan ikinci albümü "Naciye" adını taşıyor.
İlk kez 1986-1987 yılları arasında yayınlanmış bu şarkılarla Seyyal Taner diskografisinin nicedir kayıp parçalarından bir kısmı daha böylece ortaya çıkarken, bu çok çarpıcı albüm şimdi yeniden keşfedilmeyi bekliyor. Hala tek düşü bir yıldız olmaktan ibaret "Naciye"ler, hala kendine Mecnunsuz bir yol seçen "Leyla"lar ve hala savaşları, yarışları, kederleriyle durmadan dönen bir "Dünya" var çünkü.
"Fakir bir ananın öksüz kızı…"
Albüme adını veren "Naciye" adlı şarkı seksenli yılların başında önce televizyonda yayınlanarak ilgi çekti. Ve uzun bir süre plak yapılmamasına ve sadece televizyon ve radyodan yayınlanmasına rağmen dillerden düşmedi ve büyük bir hit haline geldi. İçinde bir tutam Yeşilçam film renginde dram, bir tutam alaturka, kararında bir toplumsal eleştiri, acı soslu bir pop, hatta beklenmedik bir şekilde rock. "Naciye", Seyyal Taner'in seksenler boyunca da zirvede kalacağının bir müjdecisi olduğu kadar, popun artık tat vermeyen tekdüzeliğine karşı sunulmuş çok ciddi bir öneriydi aslında. Nitekim kabul gördü ve dönemin sayılı pop hitlerinden biri olarak müzik tarihine geçti.
Bu albümde "Naciye"nin yanı sıra, Seyyal Taner'in 1987 yılında sadece kaset formatında yayınlanmış "Leyla" adlı albümünde yer alan şarkıları var. Albüm, seksenler popunun en ayrıksı iki ismini bir araya getiriyor. Zamanının çok ilerisinde işlere imza atmış besteci ve söz yazarı Olcayto Ahmet Tuğsuz ve hep cesur, hep şaşırtıcı Seyyal Taner... "Naciye"yle başlayan bu ortaklığın tek adımlık barut olmadığı "Leyla"yla kanıtlanmış ve popun arabeske teslim olduğu günlerde "Leyla", doksanların erken öncüsü olmuştu.
Eurovision'da Seyyal Taner
Albümde iki de sürpriz şarkı yer alıyor. Bunlardan biri Seyyal Taner'in 1986 yılı Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye elemelerinde yarıştığı "Dünya" adlı şarkı. Bu şarkıyla o yıl yarışmada ikincilik kazanan Taner, 1987 yılında bu defa "Şarkım Sevgi Üstüne" ile birincilik ipini göğüslemiş ve Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanmıştı. Seyyal Taner'in Eurovision macerasının da özeti olan bu iki şarkı, yıllar sonra ilk kez yayınlanarak yeniden gün ışığına çıkıyor. Yarışma için TRT tarafından hazırlanan tanıtım dosyasında yer alan ve sınırlı sayıda basılan 45'lik plak haricinde, "Şarkım Sevgi Üstüne" Türkiye'de hiç yayınlanmamıştı. Bu şarkı ilk kez "Naciye" albümünde.
Sesi, şarkı söyleme stili ve tekniği, o çok kendine özel dansı, sahne duruşu, fiziği ve güzelliğiyle Seyyal Taner, yıllar boyu sahnelerde ve ekranlarda fırtınalar estirdi. Ünlü usta Haldun Dormen, onu sahnede ilk kez izlediği gün "Bu kız tam bir sahne hayvanı," demişti.
Türk popunun yeri doldurulamayan isimlerinden biri olan Seyyal Taner'in plak ve kasetlerde kalmış şarkılarının önemli bir bölümü daha bu albümle dinleyicileriyle buluşuyor. Ossi Müzik, o eski güzel günlerin fon müziklerini kulaklarımızda tekrar çınlatmaya devam ediyor.
Ossi Müzik tarafından yayınlanan albümün prodüktörlüğünü, Radyo D'de yıllardır sürdürdüğü programlarıyla Türk müziğinin kayıp tarihini gün ışığına çıkaran Hakan Eren yapıyor. Orijinal plak kayıtları Bora Ebeoğlu ve Hakan Eren tarafından dijital ortama aktarılarak meydana gelen albümün kapak tasarımı ise Ömer Ozan Erdoğan'a ait.