HABER

Seyyar lambalarla beyin ameliyatı yaptılar

ANKARA (İHA) - Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde geçtiğimiz Çarşamba günü çıkan yangın sırasında 10 yaşındaki bir çocuğun beyin ameliyatını yapan ekibin, 'Binayı boşaltın' uyarılarına ve elektrik kesintisine rağmen seyyar lambalarla ameliyata devam ettiği ortaya çıktı.

Kahraman ekipte Prof. Dr. Kemali Baykaner, Doç. Dr. Reha Yavuzer, Opr. Dr. Hakan Enmez, Dr. Aydemir Kale, Dr. Yücel Demir ve diğer sağlık çalışanları bulunuyordu. Yangın sırasında beyin ameliyatı devam eden 10 yaşındaki Nihat Emre Ayvaz, doktorlarının olağanüstü gayret ve cesareti örneği sonucu sağlığına kavuştu. Olup biteni ameliyat sonrası annesinden öğrenen çocuk, yarın taburcu oluyor. Hasta yatağında habercilerin sorularını cevaplayan Nihat Emre, büyüyünce polis olmak istediğini söyledi. Nihat Emre'nin annesi Aynur Çakmakçı (38), oğlunun ameliyata alınmasından 3 saat sonra yani operasyonun tam ortasında çıkan yangınla birlikte bütün umutlarının yok olduğunu anlattı. "Ben yangından sonra 'Oğlumu artık kaybettim' diye düşündüm. Sürekli ağlıyor, yardım istiyordum. İçeriye girmemize izin verilmedi. Doktorları beni sakinleştirdi. Onlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ameliyatı yapan ekipte bulunan Opr. Dr. Hakan Enmez, yangında hastayı bırakıp kaçmamakla görevlerini yaptıklarını belirtti. Nihat Emre'ye yapılan ameliyatın riski ve her yerde yapılamayan bir operasyon olduğunu ifade eden Enmez, "Yangın sırasında Nihat'ın beynine daha ulaşmamamız, kafa kemikleriyle uğraşmamız hem Nihat hem de bizim için büyük şans. Çünkü beyine operasyon başlamış olsaydı karanlıkta bu çok riskli olurdu. Seyyar lambalarla açtığımız kafayı kapatıp, hastayı güvenli bir alana aldık. Ertesi günü ameliyatı tamamladık. Çünkü işleme seyyar lambalarla devam edemezdik. Hiçbir hekim hastasını bırakıp kaçmazdı, biz de kaçmadık" şeklinde konuştu.

Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Şare, düzenlediği basın toplantısında, 29 Haziran Çarşamba günü saat 11.30 sıralarında meydana gelen yangın ve ardından yaşananları anlattı. Yangın sırasında hastanede 5 ayrı ameliyatın yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Şare, yangının ardından elektrik kesintisi sonucu ameliyatların seyyar lambalarla tamamlandığını kaydetti. Çok kısa sürede organize olmaları sonucu yangından hiç kimsenin zarar görmediğini belirten Şare, "Yangın sırasında 10 yaşında bir çocuğun beyin ameliyatı yapılıyordu. 6 saatlik ameliyatın tam ortasında yangın çıktı ve elektrikler kesildi. Ekibimiz seyyar lambalarla bu riskli ameliyatı başarıyla tamamladı" diye konuştu.

"Burada binlerce kahraman var. Ameliyathanede en az 100 kişi çalışıyor, hiçbiri yerinden ayrılmadı" diyen Başhekim Şare, binanın kısa sürede ve kimsenin zarar görmesine izin verilmeden boşaltılmasını sağlayan personele teşekkür etti.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler