YURTHABER

Adana
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sezer: "Öğretmen açığı çalışma hayatına aykırı yöntemlerle gideriliyor"

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, öğretmen açığının kadrolu istihdam yerine ücretli öğretmenlik gibi insan haklarına ve çalışma ahlakına aykırı yöntemlerle giderilmeye çalışıldığını söyledi.Sezer, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Eğitim çalışanlarının sona eren toplu sözleşme sürecinde haklı, gerekli ve yerinde beklentilerinin, kamu işverenince karşılanması bir yana üzerinde durulmadan geçiştirilmesinin, sorunlarına duyarsız, çözüm önerilerine kayıtsız kalınmasının burukluğuyla karşı karşıyayız.

Sezer: "Öğretmen açığı çalışma hayatına aykırı yöntemlerle gideriliyor"

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, öğretmen açığının kadrolu istihdam yerine ücretli öğretmenlik gibi insan haklarına ve çalışma ahlakına aykırı yöntemlerle giderilmeye çalışıldığını söyledi.
Sezer, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Eğitim çalışanlarının sona eren toplu sözleşme sürecinde haklı, gerekli ve yerinde beklentilerinin, kamu işverenince karşılanması bir yana üzerinde durulmadan geçiştirilmesinin, sorunlarına duyarsız, çözüm önerilerine kayıtsız kalınmasının burukluğuyla karşı karşıyayız. Her biri eğitimin ayrı ve birden fazla sorununa çözüm olacak talepleri masaya taşıdılar. Ancak kamu işvereni bu taleplere duyarsız kalarak, eğitim çalışanlarının sorunlarını çözme iradesini ortaya koyamadı. Toplu pazarlık masası aracılığıyla sorunları çözme, eğitimin niteliğine katkı sunma imkanını heba etmiştir ”dedi.
Mehmet Sezer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 eğitim vizyonu çerçevesindeki değişim ve dönüşüm adımlarının sahadaki tecrübelerle, paydaşların görüşleriyle olgunlaştırılmadıkça meşruiyet tartışmasına maruz kalacağını ve isabet oranının da yara alacağını ifade etti.
Eğitim camiasının sorunlarına da değinen Mehmet Sezer, anayasal ve yasal hakları kısıtlanmış sözleşmeli öğretmen istihdamı ve öğretmen açığının kadrolu istihdam yerine ücretli öğretmenlik gibi insan haklarına ve çalışma ahlakına aykırı yöntemlerle giderilmeye çalışıldığını söyledi. Sezer, "Kamu maliyesini denkleştirme aracı olarak eğitim bütçesinin kısılması, okullara yeterli ödenek verilmemesi nedeniyle aksayan eğitim hizmetlerinin yanında kaynak bulma baskısı altında okul yöneticisi ve öğretmenlerini velilerle bağış üzerinden karşı karşıya getirilmektedir. Atama ve yer değiştirme takviminin sorun çözmek kadar sorun üretmeye neden olması, ek ders esaslarındaki adaletsizlikler, eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan yaygın şiddet, okullar açılırken çözüm bekleyen başlıca sorunlardır. 2019-2020 eğitim-öğretim yılı içerisinde bu sorunların çözülmesinin eğitimin geleceği, verimliliği ve niteliği açısından çok önemlidir" diye konuştu.
Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi konusunda verilen sözlerin hala tutulmadığını hatırlatan Sezer, eğitim çalışanları arasında meslek, görev, unvan ve yetki paralelinde bütün eğitim çalışanlarını kapsayacak, adil ve hakkaniyete uygun bir ek gösterge artışı konusunda somut adımların atılması gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler