Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde SGK Soma Şubesi ile Soma Ziraat Odası ortaklaşa düzenlediği bilgilendirme toplantısı ile köy ve mahalle muhtarlarına SGK ve kurum tarafından yapılan çalışmalar anlatıldı.
Soma Belediyesi Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Ziraat Odası Başkanı Adil Yörük, SGK Soma Şube Müdürü Öncel Yılmaz, SGK personeli ile köy ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda konuşan SGK Soma Şube Müdürü Öncel Yılmaz SGK haftasında kurum olarak çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirterek bilgilendirme toplantısının da bu çerçevede yapıldığını kaydetti. Yılmaz konuşmasında, SSK, Bağ kur ve Emekli Sandığı 2006 yılında 5502 sayılı kanunla tek bir çatı altında kurulmasının ardından 2008 yılında fiilen birleşmiş, bu kapsamda devasa, genç, dinamik ve çalışkan bir kurum olarak hizmet vermeye başlamıştır. Yine bu kapsamda amacı Sosyal Güvenlik ilkelerine dayalı etkin, adil, kolay ulaşılabilir, mali açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda Sosyal Güvenlik Sistemini yürütmek olan SGK, kurulduğu günden bu yana nüfusun belli bir kesimine değil tüm vatandaşlarımıza hizmet etmeyi görev bilmiştir"dedi.
Çiftçi sigortası ve yeşil kart uygulamalarına da değinen SGK Soma Şube Müdürü Yılmaz, "yapılan istatistikler gösteriyor ki ilde ve ülke genelinde yeşil karta tabi vatandaşların en az olduğu ilçeler arasında bunuyoruz. İlçe genelinde 1500 kayıtlı yeşil kartlı vatandaşımız mevcut. Bu sevindirici ve olumlu bir gelişmedir.
YAŞLILIK MAAŞLARI SGK'DAN ALINDI
SGK Soma Şube Müdürü Öncel Yılmaz konuşmasında yaşlılık maaşları ve anlaşmalı boşanmalara ilişkinde açıklamalarda bulundu. Belediye Meclis toplantı salonunda muhtarlardan gelen soru üzerine bilgilendirme yapan Şube Müdürü Yılmaz, " daha önceki dönmelerde kurumumuz SGK tarafından ödenen 65 yaş maaşlarının artık kurum tarafından ödenmeyeceğini belirtti. Bununla ilgili yeni bir yapılanmaya gidildiğini belirten Yılmaz yaşlılık maaşlarının yeni oluşturulan Aile ve Sosyal politikalar bakanlığına bağlı birimler tarafından yapılacağını kaydetti. Anlaşmalı boşanan ancak boşanmaya rağmen eski eşiyle aynı ikameti paylayan vatandaşların olduğunu belirten Yılmaz bu tür konularda bize gelen şikâyetlerin kurum tarafından değerlendirildiğini ve doğruluk derecesi taşıyan bu tür anlaşmalı boşanmalarda para almak isterken ceza ödemek durumunda kalan vatandaşların olduğunu belirtti. Bu konuda her türlü şikâyetlerin ve yardımların 170 ile 144 nolu telefonlardan sağlandığını belirten Yılmaz 75 milyonun hakkı usulsüz yöntemlerle gasp edilmeye çalışılıyor. Bu durum da bulunan kişiler mutlaka şikâyet ediliyor. Bu yüzden vatandaşlarımızın gerçeklikle alakası olmayan anlaşmalı boşanma davalarına başvurmamalarını diliyorum"dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz