Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sî û Ronahî Sanat Atölyesi’nde aldıkları kurslar sayesinde değişik üniversitelerin Güzel Sanat Akademilerinde öğrenci olmaya hak kazanan gençler bugünlerde Çocuk Destek Merkezi’nin duvarlarına eğlenceli resimler yapıyorlar. Atölyede başlayan akademi ile devam eden sanat deneyimlerini gelecek nesillere aktarıyorlar....
Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yer alan Sî û Ronahî Sanat Atölyesi kurulduğu günden bu yana onlarca öğrenci yetiştirerek üniversitelerin Güzel Sanatlar Akademilerine girmelerini sağlıyor. Resim, heykel gibi plastik sanat alanlarında öğrenciler yetiştiren atölye sayesinde bugüne kadar 30’un üzerinde kursiyer akademiye yerleşti. Böylece dünün kursiyerleri bugünün akademilileri oldu.
**Eğlenceli duvarlar yaratıyorlar**
Ferhat Kazan, Ömer Uğluş, Yunus Önder, Sinem Yaşar, Elif Simekli, Sema Mişeli, Suna Korkmaz, Eylem Özgür ve Hüsniye Güzel bu öğrencilerden sadece bir kısmı. Sî û Ronahî Sanat Atölyesi ile bağlarını koparmayan bu gençler bugünlerde Çocuk Destek Merkezi’nin bulunduğu alanda eğlenceli duvarlar yaratıyorlar. Çocukların sevdiği çizgi film ve animasyon karakterlerini Çocuk Destek Merkezi’nin duvarlarına boyayan gençler bir anlamda bundan sonraki nesillerin sanata ilgi duymasına da önayak oluyorlar.
**Kursiyerler akademiye yerleşti**
Kendisi de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi mezunu olan Sî û Ronahî Sanat Atölyesi’nin hocası Fırat Erdoğan iki yıldan bu yana kentteki yetenekli gençleri atölyedeki kurslarla akademik hayata hazırladıklarını söyledi. Atölyede verilen kursların altı ay sürdüğünü kaydeden Erdoğan, bu süre içinde resim, heykel gibi plastik sanat dallarında eğitim verdiklerini söyledi. Erdoğan, atölyenin açıldığı iki yıldan bu yana 30’un üzerinde öğrencinin akademiye yerleşmeye hak kazandığını ifade etti. Öğrencilerin akademiye yerleştikten sonra bağlarını koruduklarını belirten Erdoğan, değişik projelerde birlikte çalışmayı sürdürdüklerini ifade etti.
**Gençlik Sanat Bianali yapacağız**
Erdoğan, bugünlerde Çocuk Destek Merkezi ile bir proje gerçekleştirdiklerini aktararak, “Bu proje çerçevesinde çeşitli duvar resimleri yapacağız. Böylelikle burayı daha canlı, eğlenceli hale getireceğiz” dedi. Erdoğan çalışmanın bir hafta süreceğini kaydetti. Erdoğan hedeflerinin Diyarbakır Gençlik Sanat Bianali gerçekleştirmek olduğunu belirterek en kısa zamanda bu projeyi hayata geçirmeye düşündüklerini söyledi.
Atölyenin akademiye kazandırdığı öğrencilerden Ferhat Kazan, kendisinin iki yıl önce atölye ile tanıştığını ardından Dicle Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi’ne yerleştiğini söyledi. Kazan Sî û Ronahî ile bağlarının kopmadığını belirtti. Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi öğrencisi olan Ömer Uğluş da atölye ile çalışmaya devam ettiğini Çocuk Destek Merkezi’nin duvarlarını çocuklar için hazırlamanın kendisine keyif verdiğini ifade etti.