Hava sıcaklığında olabilecek artışın, nemdeki artışla birlikte daha fazla etkili olacağını, bu durumdan özellikle çocukların, yaşlıların, kalp ve akciğer hastalarının daha fazla etkilenebileceğini ifade eden Dr. Mercan, güneşin en etkili olduğu 11.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarından kaçınılmasını, bu saatlerin gölgede veya serin yerlerde geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Öncelikle acil hizmet veren sağlık kuruluşları ve hastaneler başta olmak üzere tüm sağlık birimlerinin uyarıldığına dikkat çeken Mercan, aşırı güneş ve sıcaktan korunma yollarına ilişkin uyarıları da şöyle sıraladı:
"Çocuklar, yaşlılar, kalp ve akciğer hastaları, güneş ışınlarından korunmaya özellikle özen göstermeli. Uzun süre güneş altında çalışılmamalı. Güneşlenmeden önce, cilde uygun koruyucu krem kullanın. Zararlı ultraviyole ışınlarından korunmak için, koruyucu gözlük kullanın. Açık renkli bol giysiler giyin, geniş kenarlı şapka takın. Güneş yanıklarına kesinlikle yoğurt ve benzeri maddeler sürmeyin."
Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kemal Batur ise, özellikle, kalp, yüksek tansiyon, şeker hastalarının aşırı sıcaklarda beslenmelerinde daha da dikkatli olmalarını, bol sıvı almalarını istedi. Doç Dr. Batur, çocuklar, yaşlılar, kalp ve akciğer hastalarının özellikle güneş ışınlarından korunmaya özen göstermeleri gerektiğini de kaydetti.