Her geçen gün dünyada ve ülkemizde sigara içimine bağlı gelişen hastalıklardan dolayı yaşamını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. Dolayısıyla sigara içimi toplum sağlığını etkileyen en önemli etkenlerden birisi haline gelmiş durumda. Sigaranın zararlı etkilerinin önüne geçmek için alınması gereken önlemlerin başında sigara kullanmamak ve sağlıklı beslenmek geliyor. Sadece sigara içenlerin değil, sigara dumanına maruz kalanların da doğru bir beslenme programı uygulayarak sağlıklarını korumaları öneriliyor.
PASİF İÇİCİLER DE ETKİLENİYOR
Sigara dumanının solunması halinde, kanserojen olan toksik maddeler akciğerler tarafından emilerek vücuda dağılır. Bunun sonucunda ise sağlığınız tamamiyle elden gidebilir.
SİGARA İSTEĞİNİ AZALTAN VE AKCİĞERLERİ TEMİZLEYEN BESİNLER
Sigarayı bırakmak adına önce beslenme düzeninizde değişiklikler yapabilirsiniz.
İşte sigaranın zararlı etkilerinden vücudu arındırmaya ve sigara isteğini azaltmaya yardımcı olan besinler;
Sigarayı en hızlı şekilde bırakmanıza yardımcı olacak 5 besin
Yeşil çay
YEŞİL ÇAY
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan yeşil çay, antimikrobiyel bir bitkidir. Ciğerlerde biriken mukusun temizlenmesine yardımcı olur.
KEÇİBOYNUZU Keçiboynuzu, akciğerlerin toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Düzenli olarak tüketildiğinde akciğerleri temizler. Şifalı besini suda kaynatarak tüketebilirsiniz. Bu şekilde tüketildiğinde akciğerler için adeta detoks etkisi yaratacaktır.
SARIMSAK Antibiyotik etkisi gösteren sarımsak, güçlü içeriği sayesinde akciğerleri temizleyerek kansere karşı koruma sağlar. Her gün sütün içinde bir adet sarımsak haşlayarak hem kokusundan kurtulabilir hem de ciğerlerinizi
ZENCEFİL Antienflamatuar olan zencefil, akciğerdeki kötü hücrelerle savaşarak yok eder. İltihap sökücü etkisi sayesinde ciğerlerde biriken toksinleri ortadan kaldırır. Bunun için taze zencefili çay olarak tüketebilirsiniz.
ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ Üzüm çekirdeği de iyi bir antioksidandır ve bu sayede ciğerlerin sağlığını korur. Vücutta serbest radikallerle savaşır ve akciğer kanserine karşı kalkan olur. Uzmanların önerisi ise siyah üzüm çekirdeğinden yanadır.