YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sigorta Acentelerinin Sorunları Ve Çözümleri İzmir'de Konuşuldu

Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Hüseyin Kasap, yaşadıkları sorunların çözümü için yeni yönetmeliğin biran...

Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Hüseyin Kasap, yaşadıkları sorunların çözümü için yeni yönetmeliğin biran önce çıkarılmasını istedi.

Özdere Pasha Resort Otel’de gerçekleştirilen toplantıda İzmir’de faaliyet gösteren acentelerin yanı sıra TÜSAF Başkanı Hüseyin Kasap, İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Çetin ile Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç hazır bulundu. Açılış konuşmasını yapan TÜSAF Başkanı Hüseyin Kasap, acentelik sözleşmelerinin güncellenmesi gerektiğine dikkat çekti. Başkan Kasap özellikle süre, fesih, komisyon oranları, acentenin başka yerde çalışıp, çalışmaması ve uzaktan satış gibi konuların biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı. Sorunlarının birçoğunun çıkarılacak Sigorta Acenteleri Yönetmeliği ile çözüme kavuşacağını ifade eden Başkan Kasap, “Teminat verilmeyen işler de artık Türkiye ekonomisinin sorunu olmaya başladı. Sektörel bazda verilemeyen teminat sıkıntısı ilk çırçır fabrikalarıyla başlamıştı; şimdi ise çığ gibi yeni iş alanları da buna ekleniyor. 10 yıldır sigorta yaptıran bir fabrikaya birden ‘size teminat veremiyoruz’ der hale geldik” diye konuştu.

Komisyon oranlarının da her saat değişkenlik gösterdiğini sçyleyen Başkan Hüseyin Kasap, “Ortalık yangın yeri ve bu yangın acenteleri iyice sarmadan kontrol altına alınmalı. Fiyat değişkenliğinin hızlı olmasının yanı sıra komisyon oranlarının da düşmesi bizleri sıkıntıya sokuyor. Bugün verdiğimiz teklifi firma yarın imzalamak istediğinde ‘şartlar değişti’ demek zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu da, sigortacılığın tüm iş alanlarında önemli görevler üstlendiğini söyleyerek, iş yerlerinin devamının bir anlamda sigorta şirketlerine emanet olduğunu kaydetti. Bireysel Emeklilik Sigortası'nın (BES) son derece önemli bir adım olduğunu vurgulayan Kazançoğlu, şu ifadelerde bulundu:

“Türkiye’nin iç tasarruflarının gayri safi yur tiçi hasılaya oranı yüzde 10’lara kadar geriledi. BES’in sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olması noktasında önemi büyük. Bir diğer konu da zorunlu olmasına rağmen bu sigortaların denetlenememesidir. Örneğin zorunlu deprem sigortası denetlenmediği için yaptıranların sayısı da son derece düşük. Bugün trafikte zorunlu trafik sigortası yaptırmayı göremezsiniz. Çünkü polis kontrolünde yakalanırsanız yüksek cezalar öderseniz. O nedenle zorunlu sigorta türlerinin hepsinde denetimler mutlaka arttırılmalı.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler