YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sigorta Yaptırmayan Çiftçinin Afetlerde Uğrayacağı Zararı Devlet Karşılamayacak

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, tarım sigortasının iklim şartları ve beklenmedik doğal...

Sigorta Yaptırmayan Çiftçinin Afetlerde Uğrayacağı Zararı Devlet Karşılamayacak

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, tarım sigortasının iklim şartları ve beklenmedik doğal afetler sebebiyle artık bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Kaygusuz, tarım sigortası yaptırmayan üreticilerin her türlü tabii afetten uğrayabilecekleri mağduriyetlerin devlet tarafından karşılanmayacağına dikkat çekti.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Malatya Bölge Müdürlüğü'nün katılımıyla Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce 'Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi' ile ilgili tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, şube müdürleri, çalışan, ilçelerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürleri, Tar-Gel kapsamında görevli tarım danışmanları, kooperatif ve birlik temsilcileri, köy muhtarları, Ziraat Odası üyeleri ve çok sayıda üretici katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, Elazığ tarımı ve hayvancılığı hakkında bilgi verip, sigortanın önemini vurguladı. Tarım sigortasının değişen iklim şartları ve beklenmedik doğal afetler sebebiyle artık bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kaygusuz, tarım sigortası yaptırmayan üreticilerin Tabii Afetlerden Zarar Görenlere Yapılacak Yardımları Düzenleyen 2090 sayılı Kanun'dan yararlanamayacağını belirtti. Kaygusuz, çiftçilerin oluşabilecek her türlü tabii afetten uğrayabilecekleri mağduriyetlerin önlenebilmesi açısından tarım sigortası yaptırmalarının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Toplantıda TARSİM Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın ve Bölge Müdür Yardımcısı Bünyamin Kadak, tarım sigortaları ile ilgili 2013 yılında yürürlüğe giren değişiklikler ve yürütülecek çalışmalar ile Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin işleyişi ve uygulamalar hakkında bilgiler verdiler.

Sigorta yaptırma sürecinin son derece kolay olduğunu aktaran Akın, üreticilerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurması, ardından Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptırması ya da kayıtlarını güncellemesi gerektiğini, sonra da yetkili acenteler aracılığıyla sigorta yaptırabileceklerini bildirdi. Akın, ayrıca devlet destekli tarım sigortalarında poliçe toplam primini oluşturan dolu paket priminin yarısı, don riski priminin üçte ikisinin devlet tarafından karşılandığını, bunun yanı sıra tarım sigortalarında ilk defa sigorta yaptıran üreticiler için tarife primleri üzerinden yüzde 5 başlangıç indirimi, aynı parselde veya işletmede hasarsız geçen bir dönemi takip eden yeni üretim döneminde sigorta yaptırılması durumunda yüzde 10 indirim, poliçe prim tutarının tamamının peşin ödenmesi durumunda ise yüzde 5 peşin ödeme indirimi uygulandığını sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda TARSİM Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın ve Bölge Müdür Yardımcısı Bünyamin Kadak katılımcıların sorularını cevapladılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler