YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sigortacılıkta En Yoğun Talep Kasko Ve Konuta

AvivaSa Emeklilik, verilerine gore Türkiye’de tüketici kasko ve konut sigortasına hayat sigortasına oranla daha duyarlı....

Sigortacılıkta En Yoğun Talep Kasko Ve Konuta

AvivaSa Emeklilik, verilerine gore Türkiye’de tüketici kasko ve konut sigortasına hayat sigortasına oranla daha duyarlı. Ülkede kasko sahipliği yüzde 43, konut sigortası sahipliği yüzde 27 iken, hayat sigortası sahipliği yüzde 20’de kalıyor.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat, Ipsos ile aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 12 ülkede yaptığı Tüketicilerin Tasarruf Tutumları Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı.

Araştırma için ABD, İrlanda, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya, Polonya, Singapur, Çin, Hindistan, Rusya ve Türkiye’de toplam 13 bin denek ile görüşüldü. Türkiye’de 7 bölgede bin denek araştırmaya katıldı. Araştırmanın sonuçları, AvivaSA Emeklilik ve Hayat CEO’su Meral Eredenk tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Meral Eredenk, bireysel emeklilik sektöründe ‘tasarruf’ kavramını öne alan ilk şirket olduklarına işaret ederek; “2008 bunalımı sırasında Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin cari açık olduğunu belirledik ve tasarruf oranlarının artırılması gerektiğini savunduk. 2008’den bu yana yaptığımız tüm faaliyetlerde tasarruf bilincinin artırılmasına odaklanıyoruz. Tasarruf konusu şu an Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri oldu.” dedi. Eredenk, araştırmanın dikkat çeken başlıklarını şöyle sıraladı:

• Türkiye’de tüketicilerin yüzde 49’unun bir finansal hizmet ürünü yok, bu oran dünyada yüzde 22. Yüzde 49 dilimine girenler, gelecek bir senede de herhangi bir finansal ürüne sahip olmayı planlamıyor.

• Türkiye’de tüketicilerin finansal yatırım planlarında altın, gayrimenkul ve döviz gibi enstrümanları barındıran ‘diğer yatırım’ seçeneğini tercih edenlerin yüzde 38 ile belirgin bir ağırlığı bulunuyor.

• Kasko, ev sigortası, hayat ve özel sağlık sigortası sahipliği diğer ülkelerde daha yaygın. Türkiye’de tüketicilerin yüzde 37’si herhangi bir koruma ürününe sahip değil, bu oran diğer ülkelerin 2 katı.

• Ülkede tüketicilerin kasko sahipliği yüzde 43, konut sigortası sahipliği yüzde 27 iken, hayat sigortası sahipliği ise yüzde 20’de kalıyor. Bu rakam, dünyada olan yüzde 39 paya göre de gerilerde.

• Yine tüketicilerin yüzde 60’ı 1 sene içinde bir sigorta ürününe sahip olma niyetinde değil.

• Finansal hizmetlerle ilgili bilgi kaynağı olarak tüketiciler en çok yüzde 31 ile ailesine güveniyor. Aileyi yüzde 16 ile arkadaşlar, yüzde 13 ile mali müşavirler takip ediyor.

• Kadınlar finansal hizmetler konusunda eşlerine, erkeklerin eşlerine duyduğundan daha çok güven duyuyor.

• Finansal tavsiye konusu ülkelere göre incelendiğinde ise Türkiye, ‘İlk olarak aileme danışırım’ diyenlerin en fazla olduğu 3 ülke arasında yer alıyor. Türkiye bu karşılaştırmada Hindistan ve Çin’den sonra 3’üncü sırada geliyor.

• Hem Türkiye’de hem de ülke dışında yaşayanlar hayatın eskiye göre daha riskli olduğunu düşünüyor. Araştırmaya Türkiye’den katılanların yüzde 76’sı, diğer ülke katılımcılarının da yüzde 70’i, genel olarak hayatı eskiye göre daha riskli buluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler